Overleg:Huisstofmijt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In het artikel wordt huisstofmijt gelijkgesteld aan Dermatophagoides pteronyssinus terwijl dit een huisstofmijtras is dat inderdaad in Europa veel voorkomt (het wordt niet voor niks de Europese huisstofmijt genoemd), maar ook andere rassen, vooral de D. farinae komen zeer veel voor in Europa/Nederland. Het is dus niet correct om huisstofmijt gelijk te stellen aan Dermatophagoides pteronyssinus. Graag verbeteren.

Referenties o.a.

Terreehorst I, Hak E, Oosting AJ, Tempels-Pavlica Z, Monchy JGR de, Bruijnzeel-Koomen CAFM, Aalberse RC, Wijk RG van. Evaluation of impermeable covers for bedding in patients with allergic rhinitis. N Engl J Med 2003;349:237-246.

Platts-Mills TAE, Vervloet D, Thomas WR, Aalberse RC, Chapman MD. Indoor allergens and asthma: report of the third international workshop. J Allergy Clin Immunol 1997;100(suppl):S1-24.

De huissstofmijt is Dermatophagoides pteronyssinus ; d farinae komt misschien ook voor en kan misschien ook klachten geven maar is een meelmijt, geen huisstofmijt. Bart (Evanherk) 11 mrt 2007 10:17 (CET)

revert[bewerken]

Voor de motivatie van de terugdraaiing zie Overleg:Kapok (vulmiddel). Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 29 jan 2011 21:43 (CET)

"Naar schatting heeft 10% van de Westerse bevolking een huisstofmijtallergie." graag een bron voor deze zin, klinkt onwaarschijnlijk hoog.

Bronvraag[bewerken]

Beste Aiko u plaatste een bronvraag in dit lemma. Ik heb er een ref bijgeplaatst en de regel aangepast aan deze ref. Is het op deze manier voldoende? Haagschebluf (overleg) 10 dec 2015 07:52 (CET)

Bewerking van Huismijt naar Huisstofmijt[bewerken]

Ik heb alle plekken waar stond "Huismijt" in "Huisstofmijt" verandert. Als dit niet de bedoeling is, dan alvast excuses. Volgens mij was het een onoplettendheids foutje. Als dit niet zo is kunt U het weer veranderen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2001:981:ab7e:1:564:778d:7c03:263c (overleg · bijdragen) 16 feb 2018 17:21‎PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Dank! JanB46 (overleg) 16 feb 2018 18:10 (CET)

Andere talen[bewerken]

Er staat geen verwijzing naar het Engels. Dat heeft wel een artikel, maar op een of andere manier gaat het langs elkaar heen. Ziet iemand hoe dat in orde te maken is? https://en.wikipedia.org/wiki/House_dust_mite WeiaR (overleg) 11 nov 2018 11:22 (CET)

Het Engelse artikel is een artikel over het geslacht, terwijl dit artikel juist over de Europese huisstofmijt (de soort) gaat. Zou op te lossen zijn door de Engelstalige Wikipedia uit te breiden met een specifiek artikel over de Europese huisstofmijt, of de Nederlandstalige Wikipedia uit te breiden met een artikel over het geslacht: Dermatophagoides. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 11 nov 2018 12:00 (CET)