Overleg:Lijst van landen naar staatsschuld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

fouten[bewerken]

Bij informatie als deze lijkt me een bron en een datering op zijn plaats.

Er zitten grote fouten in. Op de Engelse versie staat bijvoorbeeld "Saudi Arabia, 44.20%" wat waarschijnlijk dichter bij de waarheid is dan 94.60%!

Klopt. Zie ook CIA factbook. Magalhães 10 nov 2006 16:45 (CET)

Op deze lijst staan veel teveel fouten. Eigenlijk klopt er geen erg weinig van!

Bedankt voor je suggestie! Als je denkt dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt je aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Het is niet erg als je een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als je niet zeker weet hoe je precies een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom.
**Man!agO** 11 jan 2011 09:19 (CET)

Qatar[bewerken]

Recent hoorde ik dat Qatar de hoogste staatsschuld heeft als bedrag per hoofd van de bevloking. Dit vanwege een gasvonst voor de kust die nu ontwikkeld word en waar geld voor word geleend. Is dit bij iemand bekend? [(prudentia)]

Bijwerken[bewerken]

Kan iemand dit eens een keer bij werken met een up-to-date bron? Er staan wel bronnen onder, maar aan de revisiegeschiedenis te zien zijn er al zoveel verandering geweest, dat die bronnen niet echt meer kloppen neem ik aan. --.....jeroen..... 11 mrt 2008 15:58 (CET)

Nieuwe bron[bewerken]

Ik heb data van de IMF toegevoegd om een beter beeld te geven. Liefst zou ik ook hebben dat de volgorde gebaseerd is op de IMF data maar dat is me teveel werk om te veranderen. Als iemand er zin in heeft: doe maar.Nico (overleg) 2 mei 2011 17:13 (CEST)

Uitleg gewenst![bewerken]

Er staan in feite twee tabellen op deze pagina: de staatsschuld volgens de CIA en Eurostat en de staatsschuld volgens het IMF. Bij de meeste landen komen die redelijk overeen, maar er zitten ook grote verschillen bij sommige landen. Zo heeft de VS volgens de CIA/Eurostat 58% van het BNP als staatsschuld, maar volgens het IMF 93%! Dit is het enige geval waar een voetnoot bij staat die e.e.a. uitlegt. Maar bij Zimbabwe is het verschil nog groter en de andere kant op: 149% vs 76%! Ik kan nog wel wat landen opnoemen: Dominicaanse Republiek, Bahrein, Seychellen en Macedonië. Hoe kan dat?? En waarom staat ze gerangschikt volgens de lijst van de CIA/Eurostat? Dit komt bij mij over als willekeur. Sandertje1980

Voor de VS gaf de CIA zelf wat uitleg op hun website, voor de andere niet. Ik denk dat het verschil meestal komt doordat de CIA de schuld van deelstaten niet meetelt, als je een bron vind om het verschil te verklaren mag dat zeker toegevoegd worden. Eerst stond er alleen CIA data, ik heb dan data van het IMF toegevoegd, maar ik was te lui om de volgorde te veranderen (=veel handwerk), als iemand anders dat wil doen, graag want ik denk dat de IMF data betrouwbaarder is.
En nog iets, de CIA update regelmatig, het IMF eens per jaar. Ik denk dat het gemakkelijker als Wikipedia ook eens per jaar update.Nico (overleg) 22 sep 2011 10:11 (CEST)

BNP[bewerken]

Volgens mij moet het BBP zijn!
Deze opmerking werd op 24 april 2013 om 09:39 uur geplaatst door 88.159.171.127.

U heeft gelijk, het is aangepast.Nico (overleg) 24 apr 2013 13:33 (CEST)

Sortering?[bewerken]

LS,

Ik kan geen chocola maken van de sortering van deze lijst. Welke kolom ik ook kies, de sortering klopt niet. Wat mis ik? Groet, 213.46.43.3 21 feb 2018 10:19 (CET)

In mijn browser werkt het goed. Bob.v.R (overleg) 25 feb 2018 03:38 (CET)
Welke sortering ziet u? Bij mij is de volgorde (1) Japan, (2) St. Kits en Nevis, (3) Libanon, (4) Zimbabwe en (5) Griekenland. Als percentage van het BNP (CIA - kolom 3) scoort Zimbabwe hoger dan Libanon, dus dat is niet de volgorde. Als percentage van het BNP (IMF) scoort Griekenland hoger dan Zimbabwe, dus dat is óók niet de juiste volgorde. 213.46.43.3 7 mrt 2018 08:51 (CET)