Overleg:Rabin Baldewsingh

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 26 dagen geleden door Laurier in het onderwerp Mogelijke bronnen

Pagina voldoet niet aan normen[brontekst bewerken]

Deze pagina lijkt volledig door de Baldewsingh zelf geschreven, en voldoet bij lange na niet aan de WP normen. Op een later moment zal ik hem herschrijven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.8.96 (overleg · bijdragen) 29 mrt 2013 11:40 PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Goed idee! Wanneer ga je beginnen? Hartenhof (overleg) 13 jul 2015 15:44 (CEST)Reageren
Nog steeds een goed idee! Wanneer ga je beginnen? Hartenhof (overleg) 24 mei 2017 21:43 (CEST)Reageren
Ik ben alvast begonnen. Hartenhof (overleg) 25 mei 2017 20:52 (CEST)Reageren

Mogelijke bronnen[brontekst bewerken]

Deze bronnen kunnen we nog op de pagina verwerken:

  • Froukje Santing en Floris Vermeulen, De bi-culturele stem - Afkomst als niet meer dan een extraatje Half open slotje.. De Groene Amsterdammer (15 november 2023). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Baldewsingh kwam 48 jaar geleden vanuit Suriname naar Nederland en was hiervoor onder meer PvdA-wethouder in Den Haag. Met zijn manifest luidde hij eind augustus de noodklok. Elke politieke partij moet een paragraaf over de bestrijding van discriminatie en racisme in haar verkiezingsprogramma hebben, schrijft hij."
  • Koen Marée, Antiracismecoördinator dringt aan op Nederlandse excuses voor slavernijverleden, ziet wetgeving gestoeld op wantrouwen Half open slotje.. NRC (19 september 2022). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Dat staat in het eerste Nationaal Programma tegen Discriminatie en Racisme, dat maandag is gepresenteerd. Nationaal Coördinator Rabin Baldewsingh overhandigde het rapport aan minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, CDA)."
  • Titia Ketelaar, Interview - ‘De PvdA is voor mij geen bijvrouw’ - Rabin Baldewsingh wethouder Den Haag Half open slotje.. NRC (11 februari 2018). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Nog een maand is hij wethouder voor sociale zaken, werkgelegenheid, wijkaanpak en sport in Den Haag. De enige PvdA-wethouder in een van de vier grote steden. In 1998 kwam Baldewsingh in de Haagse gemeenteraad en drie termijnen was hij wethouder. Rabin Baldewsingh (Paramaribo, 26 juni 1962) groeide op in Suriname en Leiden. In 1980 verhuisde hij naar Den Haag, waar hij culturele festivals organiseerde en actief was bij de migrantenomroep. Hij werd in 1998 raadslid voor de PvdA en in 2006 wethouder. Naast politicus is hij ook dichter."
  • Racismebestrijder blij met lessen tegen Hanky Panky Shanghai: 'Onderbelicht probleem'. NOS Nieuws (1 november 2022). Geraadpleegd op 14 april 2024.
  • Coördinator racismebestrijding politie vindt dat agent met hoofddoek moet kunnen. NOS Nieuws (1 november 2022). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Volgens hem doet het dragen van religieuze uitingen niet af aan de professionaliteit en neutraliteit van de overheid. "De gedachte dat zij hun functie niet onpartijdig kunnen uitoefenen, vind ik onjuist en onnodig stigmatiserend.""
  • Reacties op aanstaande slavernij-excuses: 'Moet in Suriname gebeuren'. NOS Nieuws (3 november 2022). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Het staatshoofd vertegenwoordigt het land; iedereen die Nederland maakt. De koning is van ons allemaal. Het zou goed zijn dat vanuit het staatshoofd excuses gemaakt wordt."
  • Ashwant Nandram, In reactie op Black Lives Matter benoemt kabinet Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme Half open slotje.. de Volkskrant (28 september 2021). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Dat maakte het kabinet dinsdagmiddag bekend. De benoeming van Baldewsingh is de eerste maatregel van de regering in reactie op de Black Lives Matter-protesten van juni 2020. De van oorsprong Surinaamse Baldewsingh kwam als 13-jarige naar Nederland. Tussen 2006 en 2018 was hij als PvdA-wethouder in Den Haag onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille integratie. De politicus, die zich laat voorstaan op zijn Hindoestaanse achtergrond, hecht veel waarde aan het behoud van de eigen cultuur."
  • Ook in 2015 had hij vanuit zijn toenmalige positie als wethouder bij de gemeente Den Haag aandacht voor het thema discriminatie. Bart Dirks, Interview - 'Je kan niet zeggen rot op, je moet ze helpen' Half open slotje.. de Volkskrant (20 februari 2015). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Vandaag stuurt hij namens het Haagse college twee brieven aan de gemeenteraad, over integratie en discriminatie. (...) in het oog springt de nadruk op 'wederkerigheid'. Baldewsingh: 'Nieuwkomers moeten zich aanpassen, maar de stad ook. We leven niet meer in de jaren vijftig. Den Haag is een vibrerende, bruisende, multiculturele samenleving; 52 procent van de inwoners komt van elders. Je kunt niet meer zeggen: luister vriend, jij bent nu hier, pas je maar aan. We moeten allemaal integreren, zwart of wit, homo of hetero, man of vrouw.'"
  • Ariejan Korteweg, PvdA'ers als Rabin Baldewsingh, ze worden niet veel meer gemaakt Half open slotje.. de Volkskrant (21 februari 2018). Geraadpleegd op 14 april 2024. "Op de terugweg naar het Stadhuis somt hij op waar hij trots op zal terugkijken, als het eenmaal zover is: anoniem solliciteren bij de overheid, ondergrondse vuilcontainers, generatiepact, schulden afkopen, breedtesport stimuleren. Hier spreekt een bestuurder die gelooft in de verzorgingsstaat. Zijn kamer in het stadhuis wordt beheerst door een grote boeddha van beschilderd hout. 'Ik ben niet religieus meer, wel spiritueel', zegt de wethouder."

De komende dagen zal ik proberen deze bronnen te verwerken, aanvullingen zijn van harte welkom. Laurier (xij/die) (overleg) 15 apr 2024 20:19 (CEST)Reageren