Overleg gebruiker:82.134.228.42

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 82.134.228.42! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.078.601 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Erica cinerea[brontekst bewerken]

Beste anonieme bewerker, Wat is voor u de reden om de tweede Nederlandstalige benaming van Rode dophei te verwijderen? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 9 okt 2015 16:10 (CEST)[reageer]


De reden is dit:

Heukels vertaalt Erica cinerea door Rode dophei. Houd je aan dit officiële standaardwerk. Grauwe heide is de vertaling van het Duitse woord hiervoor (zie je Duitse wikipedia).

Houd je aan 1 vertaling, anders zadelen we onze taal op met veel te veel woorden die hetzelfde betekenen. Zo had men vroeger vele woorden voor merel. Nu nog maar 1 en dat is veel beter !

Groet,

Piet S.

Overleg Appelbergen[brontekst bewerken]

Dag Piet S. Op overlegpagina Overleg:Appelbergen sprak u van 'jullie' en 'Wikipedia die eigenwijs' zou zijn. Nu is Wikipedia geen instituut en geen persoon maar een samenwerkingsproject van vrijwilligers die samen een encyclopedie maken. Indien u zaken wilt veranderen of aankaarten is voor elk lemma een overlegpagina waar op grond van argumenten en bronnen kan worden overlegd. Als bewerker van Wikipedia bent uzelf ook lid van de gemeenschap. U bent hierbij van harte uitgenodigd om uw argumenten naast die van anderen te houden. (wilt u dat overleg trouwens afsluiten met 4 tildes zodat uw 'handtekening' in de vorm van uw IP-adres verschijnt?) Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 13 sep 2016 17:59 (CEST)[reageer]

Kleine rivieren[brontekst bewerken]

Beste collega, mag ik vragen waarom je een aantal rivieren in riviertjes verandert? Wordt dat in de literatuur ook gedaan? Vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 3 okt 2017 15:43 (CEST)[reageer]

Zie compendiumvoordeleefomgeving.nl
Zij hebben een kaart van Nederland met daarop al de stromende wateren
(Ga dus naar hun website en google op hun website naar Stromende wateren)
Zij geven de juiste woorden bij al die beken/riviertjes/rivieren van Nederland.
Aangezien hun bron Topografische Dienst Kadaster is , zou ik me daar liever aan houden in plaats van er zelf op los te fantaseren.
Voorbeeld: de Geul in Limburg is bij hun een beek en geen riviertje. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.134.228.42 (overleg · bijdragen)
Dank voor de toelichting, ik zal mijn ongedaanmakingen van jouw bijdragen weer terugdraaien. Groet, Vinvlugt (overleg) 3 okt 2017 15:56 (CEST)[reageer]