Overleg gebruiker:82.136.192.3

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.002 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Externe koppelingen[brontekst bewerken]

Dag anonieme deelnemer, welkom op de wikipedia. Uw toevoeging op de pagina Nik Wallenda waren door mij om twee redenen teruggezet:

  • Een van de afspraken binnen Wikipedia is dat er geen externe links in het atikel geplaatst worden. Refereren naar een exteerne pagina als bron bijvoorbeeld kan wel. Dan dient echter de <ref>..</ref> gebruikt te worden in combinatie met {{References}}. Dat was hier niet het geval.
  • Externe links naar YouTube zijn niet gewenst, vandaar dat ik deze verwijderde.

Ik nodig u dan ook uit om zelf de pagina over de heer Wallenda weer in overeenstemming met bovenstaande afspraken te brengen. Groetjes, Atsje (overleg) 5 nov 2014 13:11 (CET)[reageer]

Dag Atsje,

Ik vraag mij wel af op grond van welke autoriteit je jezelf het recht toe-eigent links van mij te verwijderen. Heb je een beslissende functie bij Wikipedia die jou het mandaat verleent links van anderen te verwijderen, of ben je als hobbyist bezig zaken die je als niet-correct beschouwt te wissen? Overigens: "Niet gewenst" is dat hetzelfde als "verboden"? Graag overleg, want het zit mij niet lekker.

Groeten,

Frans

Atsje eigent zich dat recht niet toe, dat is hem gegeven. Niet alleen jij mag de encyclopedie vrij bewerken, een ander mag dat ook. Voor externe links hebben we bovendien tamelijk stringente regels en links naar Jijbuis zijn in de regele niet gewenst. Graag een metertje of 50à60 minder hoog van de toren blazen, s.v.p. Dat komt de samenwerking ten goede. Kleuske (overleg) 21 nov 2014 12:33 (CET)[reageer]
En in dit geval is niet gewenst een eufemisme voor niet de bedoeling, kan door de eerste de beste weer verwijderd worden, gaat goed totdat iemand besluit het als vandalisme op te vatten. Kleuske (overleg) 21 nov 2014 12:35 (CET)[reageer]

Kleuske,

Uit jouw reactie maak ik drie zaken op:

  1. . Dat er kennelijk mensen zijn die de hele dag bezig zijn de bijdragen van anderen naar eigen inzicht en opvattingen te wijzigen.
  2. . Dat er mensen zijn die op grond van diezelfde opvattingen besluiten bijdragen van anderen tot vandalisme te bestempelen.
  3. . Dat de verwijzing naar een YouTube bestand niet verboden is maar alleen als ongewenst wordt beschouwt als het filmpje niet meer op YouTube zou staan.

Welnu, dat filmpje is nog lang niet van YouTube verdwenen, dus is er geen enkele andere reden te bedenken de link ernaar te wissen. Overigens zou jij wat mij betreft evengoed wat minder hoog van de toren mogen blazen.

Frans

Nummer 1 is juist, met uitzondering van dat "naar eigen inzicht". Zoals je hierboven kunt lezen zijn er toch wat regels.
Nummer 2 is onjuist. Herhaald plaatsen van ongewenste links (bepaald door de gemeenschap) kan echter wel degelijk als vandalisme worden opgevat
Nummer 3 slaat als een zeker lichaamsdeel op een slaginstrument. Of het filmpje bestaat of niet, doet niet ter zake. Links naar jijbuis zijn niet de bedoeling. Wikipedia is tenslotte een encyclopedie en geen startpagina.
Dus, als je je boven de gemeenschap verheven voelt en uitleg niet op prijs stelt, kan ik je een korte carriere op WIkipedia bijna garanderen. Gelieve daar rekening mee te houden. Dank. Kleuske (overleg) 21 nov 2014 12:52 (CET)[reageer]

Kleuske,

Qua arrogantie ken je jouw gelijke niet. Het simpele feit dat er mensen zijn die zich de hele dag onledig houden met het opsporen van en corrigeren van vermeende ongerechtigheden op Wikipedia geeft hun nog niet het recht over de inhoud tegelijkertijd de rol van aanklager en rechter uit te oefenen. En ja: naar eigen inzicht, vooral als het gaat om de interpretatie van regels, gewenstheden en ongewenstheden. Wat dat betreft stelt jouw rol, ongeacht de tijd die je kennelijk aan je speur en correctiewerk besteedt net zo min wat voor als de mijne. En nu moet ik, die niet zoveel vrije tijd aan Wikipedia kan besteden als jij kennelijk wèl kunt, weer echt aan het werk.

Frans

Als dat uiw IP-adres niet is, zou ik me er geen zorgen over maken. Natuurlijk kunt u die pagina lezen, maar aangezien het (blijkbaar) niet ove u gaat, gaan de mededelingen daar u geen fluit aan. Dank. Kleuske (overleg) 21 nov 2014 13:30 (CET)[reageer]