Overleg gebruiker:82.173.112.171

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door RonaldB in het onderwerp Blokkering
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 82.173.112.171! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.327 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Verwijdering dode link[brontekst bewerken]

Waarom maak jij een verwijdering van een dode link op het lemma van Mr Probz ongedaan? Beetje raar, niet?

Ik heb mijn wijziging nu ongedaan gemaakt. Ik deed het om de volgende reden:

-Een week geleden is vandalisme gepleegd door iemand op jouw IP-adres, en waarschijnlijk dus op jouw computer. Links weghalen gebeurt regelmatig als vandalisme.

-Onder het bewerkingsvenster staat een vakje: samenvatting. Daar kun je het in vermelden.

-Maak een account aan, en dan zal zoiets niet meer gebeuren. Ik zal jouw versie weer plaatsen! Kukkie (overleg) 2 mrt 2015 14:50 (CET)Reageren

Ofwel je deed maar iets. Kijk, en daarom heb ik mijn account dus afgelopen week verwijderd: Omdat de helft van de Wikipedianen zomaar wat doet. Ook dat vandalisme van een week geleden was geen vandalisme maar een meningsverschil, waarbij een moderator misbruik maakte van haar positie. Ben al meer dan 7 jaar bezig met Wikipedia, maar als je eerlijk bent wordt je afgestraft. Ok, duidelijk, dan maar voortaan wisselen met 5 IP-adressen en anoniem. Wikipedia heeft blijkbaar behoefte aan een paar dictators en geen behoefte aan veel vrijwilligers. Met andere woorden: Heel Wikipedia Nederland is een farce!

Dat van vorige week was het gewoon verwijderen van een deel van de zin, waardoor de zin niet meer goed loopt. Dat is gewoon ONGEWENST! Kukkie (overleg) 4 mrt 2015 09:46 (CET)Reageren
Geen dingen verzinnen Kukkie, als je niet weet waar je het over hebt. Geef gewoon toe dat je iets deed zonder dat er een reden voor was. Gewoon: "Sorry, ik zat fout." Kan de besten overkomen, maar je bent beter dan de besten als je je fout durft toe te geven.
Ja, ik zat fout, maar ik verdedig degene die vorige week iets van jou ongedaan maakte, diegene zat niet fout. Kukkie (overleg) 7 mrt 2015 19:06 (CET)Reageren
Ook Die zat fout, maar jij verdedigt zonder feiten te kennen. Blij dat je toegeeft dat je zomaar wat doet. Dat geeft de kwaliteit van Wikipedia en wikipedianen aan.

2 Ach (persoonlijke aanval verwijderd) MoiraMoira moet d'r stem ook weer laten gelden (persoonlijke aanval verwijderd) door aan te geven dat er vanaf dit IP een artikel is genomineerd voor verwijdering. Ja MoiraMoira, dat zijn de regels van Wikipedia: je mag een artikel nomineren, of MoiraMoira het er nu mee eens is of niet. Daar tegen aggeren kan in het overlegveld: te verwijderen artikelen, maar verder niet. (persoonlijke aanval verwijderd)

(persoonlijke aanval verwijderd)

Blokkering[brontekst bewerken]

Naar aanleiding van uw laatste bewerkingen op deze OP, en de persoonlijke aanval die u hierboven plaatste, heb ik uw bewerkingsrechten voor de duur van een dag ingetrokken. Dit is wat ik zie als een voorlopige culminatie van dingen.

Dit geval begon op 26 februari met een wijziging in het artikel Dotan, waardoor de tekst gemankeerd raakte, zoals hierboven door Kukkie keurig gememoreerd. Daarnaast werd voor de zoveelste keer linkspam voor maxazine gepleegd, waarvan het u inmiddels duidelijk moet zijn dat dat ongewenst is, en geweerd wordt. De terugdraaiing door MoiraMoira was volkomen terecht: linkspam weg, tekst hersteld.

Hierna ging u verder door ongemotiveerd een artikel voor verwijdering voor te dragen. Kwaliteitsbewaking op Wikipedia kan altijd wel wat extra hulp gebruiken maar niet die van gebruikers die uit rancune maar zonder enige kennis van zaken handelen. Daarna moest u zo nodig uw gelijk gaan halen bij iemand die niets anders deed dan een beginnetje uitbreiden, iets wat aan de orde van de dag is en zeer wenselijk, en niet dit soort geagiteerde reacties hoort te krijgen.

Vandaag plaatste u opnieuw de linkspam in het artikel van Dotan, ging vervolgens trollen in uw eigen dossier, en plaatste dus de PA. Inmiddels is wel duidelijk uit welke hoek de wind waait, en dat u hier niet nieuw bent maar al eerder problemen hebt veroorzaakt, met dezelfde linkspam en dezelfde onverkwikkelijke manier van omgaan met andere gebruikers. U kuint honderd keer terugkomen met honder verschillende IP's, maar dit gedrag wordt niet getolereerd, en bij voortduring ervan zullende blokkeringen langer worden, en zich gaan uitstrekken over de hele range waarmee u denkt te kunnen bewerken. U bent hier niet om een encyclopedie te maken. Blijf dan liever uit uzelf weg. WIKIKLAAS overleg 8 mrt 2015 17:54 (CET)Reageren

Wat en onzin, Blijkbaar mag je hier niet reageren tenzij je een wikidictator bent. Weet je wat, bekijk het maar, Stel kinderen. Jullie breken Wikipedia af met jullie eigen regeltjes die je aanpast hoe het jullie zelf uitkomt.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.173.112.171 (overleg · bijdragen)

En bij deze is de overlegpagina meegeblokkeerd. Natuur12 (overleg) 9 mrt 2015 12:14 (CET)Reageren
Aangezien u doorging heb ik u voor de duur van drie dagen (inclusief overlegpagina) geblokkeerd. Beschouw dit als uw laatste kans want het volgende blok zal 1 jaar zijn indien u uw gedrag niet aanpast. Natuur12 (overleg) 9 mrt 2015 20:18 (CET)Reageren
Bij deze i.v.m. doorgaand en totaal onacceptabel gescheld via OTRS. - RonaldB (overleg) 10 mrt 2015 03:58 (CET)Reageren