Overleg gebruiker:83.85.34.103

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.702 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Manon,
Allereerst nog gecondoleerd met het overlijden van uw vader.
Op de overlegpagina van Wikiklaas heeft u gereageerd op het verwijderen van de door u geplaatste tekst over uw vader Pieter Gouderjaan. Zoals Wikiklaas aangaf, is deze verwijderd omdat de tekst (grotendeels) overeenkwam met een tekst op een andere internetpagina. Teksten die op internet geplaatst worden, vallen net als teksten in boeken en andere bronnen onder het auteursrecht. Dat wil zeggen dat die slechts onder specifieke voorwaarden hergebruikt mogen worden, op of buiten internet. Ik weet dat niet iedereen zich aan deze regels houdt, maar als encyclopedie staan wij voor de inhoud van onze artikelen en kunnen wij (mogelijk) ook aangesproken worden op de bijdragen van gebruikers. Nu wij weten dat deze tekst van een andere pagina komt, moeten wij daarnaar handelen.
U heeft zelf verder gekeken, en het blijkt dat de tekst afkomstig is van de site van het Pierre d'Or Ensemble, een site die met medeweten van uw vader is ontstaan. Als de beheerder van die site akkoord is met vrijgave van de tekst onder de voorwaarden die daarvoor gelden op Wikipedia (dat wil onder meer zeggen dat de tekst met bronvermelding door iedereen hergebruikt mag worden, zie CC BY-SA 3.0 en GFDL), dan kan hij dat melden aan wikipedia en worden de (terecht geuite) bezwaren van Wikiklaas met betrekking tot het auteursrecht weggenomen. Hoe dit precies werkt, is te lezen op Wikipedia:OTRS/Tekst van eigen website.
Daarna blijft het raadzaam om zorgvuldig te bekijken of de tekst die in de encyclopedie wordt opgenomen neutraal is. U heeft, als dochter, alle reden om enthousiast te zijn over de verdiensten van uw vader, maar een van de basale zaken van een encyclopedie is dat zij zaken neutraal beschrijft. Andere wikipedianen kunnen en willen u ongetwijfeld helpen om de balans te vinden in de tekst. Ook dient het artikel gewikificeerd te worden, dat wil zeggen dat de opmaak min of meer overeenkomt met de opmaak van andere artikelen in deze encyclopedie. Ook daarbij zijn wij (nieuwe) gebruikers graag van dienst.
Als u achter de beheerder van de site van het ensemble aan wil gaan en zorgen dat hij het gedeelte met OTRS regelt, dan heb ik er alle vertrouwen in dat ook Pieter Gouderjaan straks een passend artikel op Wikipedia heeft. Het OTRS-team kan u ook uitleg geven over het plaatsen van een foto van uw vader op Wikipedia, als u wilt dat er een foto bij het artikel geplaatst wordt.
Overigens is het natuurlijk ook een optie om alsnog een nieuwe tekst te schrijven, waarin u gebruik maakt van de feiten die in andere bronnen staan en deze in uw eigen woorden weergeeft.
Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 6 mrt 2015 14:36 (CET)[reageer]

Dag onbekende gebruiker. Na bovenstaand uitvoerig overleg van collega Ronnie Vmaakte u wederom een pagina aan over PG. Ook hier ontbreken de bronnen. Kunt u hierover nadere toelichting verschaffen? Groet, Atsje (overleg) 8 mrt 2015 11:00 (CET)[reageer]

Beste Astje, ik heb naar eer en geweten deze pagina aangemaakt. Bronnen zijn de documenten die ik in mijn bezit heb, waaronder CD's van Gouderjaan het diploma van Gouderjaan en het CV van Gouderjaan. Deze zaken zijn ook wel terug te vinden op internet. Dan zal ik daarnaar moeten googlen en de verwijzing aan moeten maken. Als dat nodig is dan doe ik dat. Ik ben nieuw hier, dus weet nog niet zo goe hoe ik links e.d. moet aanmaken..... gr. Manon