Overleg gebruiker:86.83.192.198

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Patu nl in het onderwerp Wouw
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.773 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Uithuizermeeden[brontekst bewerken]

Beste gebruiker van Wikipedia, een artikel over Uithuizermeeden gaat in hoofdzaak over Uithuizermeeden. De Eemshaven is een ander onderwerp, dat hier slechts zijdelings van belang is en waarover een apart artikel bestaat. Mag ik je wijzen op de nuttige links in bovenstaand welkomstbericht, die van belang zijn bij het schrijven voor Wikipedia. Zo worden bijvoorbeeld geen externe links opgenomen in de lopende tekst van een artikel en worden toevoegingen ontleend aan betrouwbare, gezaghebbende en verifieerbare bronnen, zie ook deze samenvatting. Met vriendelijke groet, Gouwenaar (overleg) 22 jan 2016 22:26 (CET)Reageren

Quantum touch[brontekst bewerken]

Beste bewerker. Ik heb jet artikel over Quantum touch, dat door u is aangemaakt, ter beoordeling voorgelegd. Dit omdat er geen onafhankelijke bronnen bij het artikel staan. Hierdoor is het niet mogelijk om goed te kunnen inschatten wat deze alternatieve geneeswijze echt kan en wat er beweert wordt wat het kan. Mvg, MatthijsWiki (overleg) 19 feb 2016 11:24 (CET)Reageren

Ja, ik beoefen zelf quantum touch en ik weet dat het een krachtige geneeswijze is en dat er erg veel mensen zowel tijdelijk als ook permanent er veel voordelen van hebben. Op het internet zie ik erg veel extreem positieve en ook extreem negatieve berichten hierover. Ik heb door wikipedia geprobeerd, om een eerlijk en zo objectief mogelijk de voordelen en gevaren naast elkaar te zetten. Dus mijn bronnen zijn datgene wat ik gehoord en ervaren heb. Helaas kan ik geen externe bronnen vermelden, omdat een andere moderator die mogelijkheid bij mij uit heeft gezet (omdat ik teveel externe links aangebracht had). Ik weet dat er veel vraag is naar objectieve en betrouwbare informatie over quantum touch en ik vind dat de gevaren niet duidelijk en begrijpbaar op een rijtje staan (op het internet). Hier is nog wel informatie te vinden: http://praktijkbliss.nl/quantum-touch/

Toch heeft iemand anders de zinsopbouw ergens in mijn verhaal veranderd. Er staat nu "Volgens de genezer wordt het magnetisch veld van iemand vergroot...". Maar veel genezers weten dat het werkt, maar niet hoe. Dus daarover wil ik nog sleutelen.

Dus mijn doel is ook niet reclame, dat iedereen dit maar massaal moeten doen. Maar als je dit doet, weet dan waar de gevaren liggen en wat je kan verwachten als je deze geneeswijze ondergaat.

Graag wil ik later meer informatie later toevoegen (met betrekking behandelen van RSI, brandwonden, versleten gewrichten en hersenschade). Bij RSI, brandwonden en hersenschade is quantum touch een uitstekende therapie en helpt permanent.

Bij RSI (repeditive strain injury = muis-pols, tennis-elleboog, houthakkers-schouder, komt ook voor in heup, knie en enkel) zal de persoon de spieren en pezen voelen, dat ze losschieten (tijdens de therapie). Alsof je snaren van een harp voelt aanslaan (niet pijnlijk, maar wel grappig). De therapie geeft direct resultaat.

Bij brandwonden herstelt QT een dun laagje cellen tussen de opperhuid en lederhuid. Dit laagje maakt steeds nieuwe cellen aan (door celdeling) en duwt de nieuwe cellen naar de oppervlakte. Aan de oppervlakte gaan de cellen dood door gebrek aan voedsel en vocht en schilveren weer af. Door herstel van deze laag is resultaat niet meteen te zien, maar pas na enkele weken. Toch is gedurende 1 maand wekelijks een behandeling van QT nodig, om poriën, haarzakjes en zenuwen in de huid te herstellen.

Bij versleten gewrichten maakt QT geen nieuw (kraakbeen) weefsel aan. Hoewel het daar de oorzaak niet aanpakt, maken wel veel mensen (die versleten gewrichten of botten hebben) gebruik van QT. Het neemt tijdelijk pijn weg, waardoor pijn medicatie minder nodig is. Voor veel mensen is dat een grote verlichting. Er zijn een hoop aandoeningen van slijtage (zoals bv versleten schouderblad (eigenlijk de paksels =kraakbeen om het schouderblad)), die niet behandeld worden in Nederland. Omdat er zoveel mensen zijn die hiervan de dupe zijn, is QT in de laatste jaren erg in opkomst. Het is wel van belang, dat als iemand QT ondergaat voor schouderbladen en een operatie krijgt voor versleten heup, dat na de operatie QT moet stoppen. Toch merk ik dat mensen liever ervoor kiezen om in een rolstoel geen pijn te hebben, dan met pijn te lopen.

Bij hersenschade na hersenschudding of hersenbloeding kan verlamming optreden. Bekend is een halfzijdige verlamming van het gezicht (met halve tong) of een verlamde been. QT kan hier erg veel verlichting en zelfs genezing brengen. Doordat nier werkende cellen in de hersenen enerzijds geactiveerd en weer gaan werken of doordat cellen ernaast de functie van de niet-werkende-cellen overnemen. Daardoor verdwijnt de verlamming volledig. Dit herstel is niet meteen, maar doorgaans 1 uur na de behandeling.

Nu alles zo in twijfel wordt getrokken door de moderators van Wikipedia, twijfel ik of wikipedia wel een goede platform is voor deze informatie. 86.83.192.198 19 feb 2016 16:24 (CET)Reageren

Wouw[brontekst bewerken]

Beste bewerker. Ik zag dat je een mogelijke verklaring hebt gegeven voor de naam Wouw. In de literatuur heb ik nergens een relatie kunnen vinden tussen de plaats Wouw en het plantje Wouw. Kun je een betrouwbare bron toevoegen waarin deze relatie wordt onderbouwd? Patu (?) 30 mei 2016 13:12 (CEST)Reageren