Overleg gebruiker:B.scholten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Erik Wannee in het onderwerp WoW toch verwijderd
Hallo B.scholten, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.800 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

JZ85overleg 9 aug 2011 10:27 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie ‎Warmte uit oppervlaktewater[brontekst bewerken]

Hallo B.scholten, ik heb je artikel ‎Warmte uit oppervlaktewater ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! JZ85overleg 9 aug 2011 10:27 (CEST)Reageren

Verwijderen van sjablonen[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste B.scholten,

Het verwijderen van sjablonen waarmee wordt aangegeven dat een artikel voor verwijdering is genomineerd, is pas toegestaan als het betreffende artikel aan de eisen voldoet én als daarvan melding is gemaakt op de lijst Wikipedia:Te verwijderen pagina's. Om het sjabloon van het artikel Warmte uit oppervlaktewater af te krijgen, kunt u op die lijst met eventuele bezwaarmakers in discussie treden. Het zonder instemming verwijderen van het sjabloon zal als vandalisme worden gezien.

De genoemde sjablonen worden geplaatst boven artikelen die (nog) niet geschikt zijn voor Wikipedia en daarom voor verwijdering worden genomineerd. Dat gebeurt omdat we op Wikipedia enkele eisen stellen aan artikelen, voor wat betreft de inhoud en de lay-out. Nominatie van artikelen dient dan ook beslist niet om uw werk en inzet af te kraken, maar om de kwaliteit op Wikipedia te handhaven én u te stimuleren het artikel in overeenstemming te brengen met wat er op Wikipedia van een artikel verwacht wordt.

Iedereen, waaronder u, heeft tot twee weken na nominatie van het artikel de tijd om het te verbeteren. Indien u het niet eens bent met de nominatie, of er om een andere reden over wilt discussiëren, kunt u dat doen op de lijst Wikipedia:Te verwijderen pagina's. Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet, --RenéV (overleg) 9 aug 2011 12:15 (CEST)Reageren

Barry,
laat dat sjabloon nu aub eens staan. Diegene die de verwijdernominatie over 2 weken verwerkt haalt het weg of gooit het artikel weg.
Alvast dank, JZ85overleg 9 aug 2011 13:43 (CEST)Reageren
op mijn gebruikers ruimte heb ik een nieuwe opzet voor het onderwerp Warmte uit oppervlaktewater geplaatst. Graag hoor ik of dit wel aan de voorwaarden kan voldoen.B.scholten (overleg) 11 aug 2011 10:53 (CEST)Reageren

Even op weg helpen...[brontekst bewerken]

Dag Barry,

laat ik je even op weg helpen. Toen ik een jaar geleden met Wikipedia begon was er iemand anders die mij ook zo geholpen heeft.

Ik zag dat je op je eigen pagina het concept-artikel hebt gezet. Dat is niet verboden, maar ook niet nodig. Die pagina is m.n. bedoeld om dingen over jezelf neer te zetten. Maar het is eenvoudig mogelijk om zelf nieuwe pagina's aan te maken op je eigen gebruiksruimte. Erg veel mensen hebben een paar van die pagina's, die je kunt gebruiken voor allerlei testjes, probeersels en om anderen even iets te laten zien. Het maken van dergelijke pagina's gaat heel eenvoudig, door een niet-bestaande pagina te zoeken die begint met 'Gebruiker:B.scholten/'. Dan krijg je een melding dat die pagina niet bestaat, en de mogelijkheid hem aan te maken. Ik ben zo vrij geweest er daarnet eentje voor jou aan te maken en de concepttekst daarop te zetten. Je vindt hem nu op: Gebruiker:B.scholten/Testruimte. Je kunt de door jou aangemaakte tekst op je 'voorpagina' nu wel weer weghalen, anders is het dubbelop.
Op de verwijderlijst kun je dan ook direct verwijzen naar die testpagina (Zet er een link op zoals ik hierboven deed, dan hoeven anderen er alleen maar op te klikken), en mensen vragen ernaar te kijken of je kunt ze desnoods uitnodigen er veranderingen in aan te brengen. Dat laatste moet je dan expliciet melden, want het is een goede gewoonte dat je nooit onuitgenodigd aan anderman's werkpagina's komt (behalve de overlegpagina natuurlijk, die is daar speciaal voor). Je ziet dat ik die regel nu met voeten getreden heb door in jouw ruimte een pagina aan te maken, maar ik doe dat nu even expres om je op gang te helpen.

NB Het {{wiu}}-sjabloon waarover ik schreef was niet bedoeld voor op je eigen pagina (daar heeft het geen nut) maar voor op de pagina in de hoofdnaamruimte, zodat anderen zien dat eraan gewerkt wordt. Ik heb het sjabloon nu even voor je daar op gezet.

Heb je nog specifieke vragen, stel ze dan gerust hieronder of op mijn eigen overlegpagina.

Groet en succes! Erik Wannee (overleg) 11 aug 2011 15:21 (CEST)Reageren

  • Beste Erik, bedankt voor je assistentie geen bezwaar tegen je actie, zeer welkom zelfs! Ik zal je advies opvolgen.

Duur wel even voor dat je het jargon en de opzet onder de knie hebt.... maar het is wel erg leuk om hier mee bezig te zijn.

groet, Barry

Let maar op, voor je het weet ben je net zo verslaafd als ik. Zie wat ik dit jaar al allemaal overhoop heb gehaald, op mijn gebruikerspagina.
Ik ga nu eens inhoudelijk naar je concept-artikel kijken. Groet, Erik Wannee (overleg) 11 aug 2011 17:02 (CEST)Reageren
Barry, ik heb eens naar het artikel gekeken en er hier en daar wat aan gesleuteld. Het is nog lang niet af maar hopelijk kun jij (en anderen) er weer mee verder. Ik vind zeker het deel van de berekeningen nog niet goed. Die formules worden niet toegelicht en ik denk dat ze op deze manier voor de meeste mensen niet veel betekenen. Verder is er een afbeelding die op de nominatie van spoedverwijdering staat wegens copyrightschending. Het is dus de vraag of jij inderdaad de auteur bent van dat schema, zoals je beweert. Kijk daar snel even naar, want waarschijnlijk wordt het zéér spoedig verwijderd.
Succes verder, Erik Wannee (overleg) 11 aug 2011 20:06 (CEST)Reageren

WoW toch verwijderd[brontekst bewerken]

Dag Barry, ik kom net terug van vakantie en zie dat jouw artikel Warmte uit Oppervlaktewater toch is verwijderd. Dat valt me tegen, want ik vond het best wel een encyclopedisch onderwerp. Ook jammer dat er bij de verwijdering eigenlijk helemaal geen argument gegeven wordt, behalve dat het NE (niet-encyclopedisch) zou zijn - wat ik bestrijd - en dat het een copyrightschending zou zijn. Aan dat laatste heb je ook gewerkt, maar ik heb geen idee of er toch nog copyrightgevoelig materiaal tussen zit, omdat de bron niet vermeld werd door degene die de verwijdernominatie deed.
Gelukkig heb je het artikel nog wel op je eigen kladblokpagina staan. Ik wil je bij deze aanmoedigen om het artikel toch verder te blijven verbeteren en te proberen het opnieuw geplaatst te krijgen. Zou je eerst even kritisch willen kijken welke informatie mogelijk toch niet vrij van copyright is? Hoe zit het bv. met het schema? Je schrijft op WM commons dat het eigen werk is, maar waarom heb je de teksten dan in het Engels geschreven? Groet en succes, Erik Wannee (overleg) 28 aug 2011 15:02 (CEST)Reageren

Barry, N.a.v. bovenstaande: Ik zie nu dat het lemma met de hoofdletter er niet meer is, maar wel onder de correctere naam zonder hoofdletter: Warmte uit oppervlaktewater. Ik wijs je erop dat het opnieuw voor verwijdering is voorgedragen. zou je toch nog eens naar het lemma en naar bovenstaande opmerkingen willen kijken? Groet, Erik Wannee (overleg) 8 dec 2011 12:03 (CET)Reageren