Overleg gebruiker:Barbaraneefs

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door MrBlueSky in het onderwerp Paul Neefs (2)
Hallo Barbaraneefs, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.565 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom[brontekst bewerken]

Welkom op Wikipedia! In bovenstaand menu staan links met o.a. tips. Deze pagina kan ik speciaal aanbevelen. Groet --Sonty 13 dec 2009 06:41 (CET)Reageren

Paul Neefs[brontekst bewerken]

Verwijderingsnominatie van Paul Neefs
Hallo Barbaraneefs, het door u aangemaakte artikel Paul Neefs is ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat een medewerker aan de encyclopedie het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie vindt u hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd . De reden voor de nominatie is hieronder te vinden.
  • Er wordt getwijfeld aan de encyclopedische relevantie van (het onderwerp van) dit artikel. Zie ook wikipedia:relevantie.
  • Het artikel voldoet nog niet aan de conventies van Wikipedia.
  • Het taalgebruikis niet encyclopedisch. Daarnaast suggereert uw gebruikersnaam dat u mogeljk familie van deze Paul Neefs bent. In dat geval kan ook worden getwijfeld aan de neutraliteit van het artikel. Zie Wikipedia:zelfpromotie.

Wellicht is het aan te raden eerst de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat reclame hier ongewenst is, niet zomaar teksten van andere bronnen mogen worden overgenomen overnemen en dat de inhoud altijd objectief moet zijn. Heeft u verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik u naar deze pagina of naar de Helpdesk.

**Man!agO** 13 dec 2009 06:48 (CET)Reageren

Paul Neefs (2)[brontekst bewerken]

Hallo Barbaraneefs,

naar aanleiding van mijn opmerking over neutraliteit op de nominatielijst, en je vraag daarover: het is soms moeilijk om precies aan te geven waarom iets niet neutraal is en hoe het dan anders moet.

In het artikel Paul Neefs staan een aantal zinnen die volgens mij wel iets neutraler of zakelijker kunnen. Bijvoorbeeld: "Een van de redenen waarom de gebouwen van Neefs de insiders blijven bekoren is misschien de afwezigheid van details". Daar zou je misschien het volgende van kunnen maken: "Het is misschien vooral de afwezigheid van details die de gebouwen van Neefs voor liefhebbers aantrekkelijk maakt". Dan is in ieder geval het enigszins vage woord insiders weg. In de zin "Paul Neefs was een van de bekendste modernistische architecten van zijn generatie." is het misschien beter om een van de bekendste te vervangen door een van de meer bekende, of iets dergelijks. En in de zinsnede "Kenners weten zijn werk te waarderen" is het denk ik beter om het woord kenners te vervangen door iets anders, misschien architectuurliefhebbers?

Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Voor de rest is het een goed en interessant artikel.

Met vriendelijke groet, MrBlueSky 14 dec 2009 16:31 (CET)Reageren

Beste Mr. BlueSky, echt heel hard dankjewel voor al de suggesties... dit is -duidelijk- de eerste keer dat ik een bijdrage lever, en het zal ook mijn enige zijn; Paul Neefs is mijn vader, en hij heeft een enorme invloed gehad op mijn leven en dat van vele anderen. Nu dat hij er niet meer is wil ik mijn kleine bijdrage leveren in de hoop er mee voor te zorgen dat hij blijft verderleven als de bijzondere man die hij was... ik ga nu proberen om de pagina zo neutraal mogelijk te maken, hopelijk mag ze dan blijven bestaan... met eveneens vriendelijke groet, Barbara


beste Mr BlueSky, denkt u dat de pagina nu van de verwijderlijst verwijderd kan worden? of zijn er nog suggesties voor verbetering? danku! Barbara

Hallo Barbara,
een artikel blijft in principe 2 weken op de verwijderlijst staan, waarna een moderator beslist of het artikel kan blijven staan. Die haalt ook het bericht boven aan de pagina weg. In het geval van Paul Neefs gebeurt dit op 27 of 28 december. Ik neem aan dat het artikel gewoon zal blijven staan: ik zie geen enkele reden waarom het artikel nog verwijderd zou worden.
Het is vervelend dat er tot die tijd zo'n bericht boven aan de pagina staat, maar wat dat betreft zijn we op Wikipedia nog behoorlijk bureaucratisch (een noodzakelijk kwaad).
Ik hoop dat je als de pagina definitief op wikipedia staat, en je vader ook hier de plek heeft die hij verdient, nog vaker zult bijdragen op wikipedia en dat deze eerste kennismaking je niet afgeschrikt heeft.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky 17 dec 2009 23:16 (CET)Reageren

beste Mr. BlueSky, dankjewel voor al de hulp en de erkenning voor mijn vader... ik hou "my fingers crossed" tot na de 28e december, en hoop vurig dat wat ik geschreven heb mag blijven staan... met de bureaucratie valt best te leven (dikwijls geen keuze wat dat betreft) maar het is wel dreigend... Barbara

Paul Neefs (3)[brontekst bewerken]

Beste Barbara,

Wij werken momenteel aan een update van de pagina van Paul Neefs voor een schoolopdracht (Kunsthumaniora Sint-Lucas). Zouden we via U een foto van Paul Neefs kunnen bekomen om te verwerken in een infobox. Dank bij voorbaat, Valentina en Noor