Overleg gebruiker:Bas van Lier

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Bas van Lier in het onderwerp Stichting Rookpreventie Jeugd
Hallo Bas van Lier, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.151 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Stichting Rookpreventie Jeugd[brontekst bewerken]

Goedendag, ik heb zojuist uw artikel Stichting Rookpreventie Jeugd genomineerd voor verwijdering. Naar mijn mening laat het artikel volstrekt onduidelijk waarom de stichting (uw stichting?) van belang is in groter maatschappelijk verband. Het aantal Google hits bijvoorbeeld is heel erg klein. Mara een andere belangrijke reden is dat het artikel nu nogal op promotie van de stichting lijkt. Aangezien Wikipedia een encyclopedie is en geen reclame medium, kan dat niet.

In principe heeft u nu twee weken om het artikel aan te passen tot een moderator (iemand anders dan ondergetekende) het artikel beoordeeld. Denk bij dit aanpassen vooral aan het neutraliseren van de tekst in stijl en toon en aan het toevoegen van onafhankelijke, betrouwbare (geen sociale media) bronnen. Succes. The Banner Overleg 17 apr 2015 17:14 (CEST)Reageren

Hallo The Banner. Ik heb juist geprobeerd dit artikel zo neutraal mogelijk te schrijven, maar ik zal kijken wat ik daar nog aan kan doen. Ik heb onder andere het voorbeeld van het lemma over Wakker Dier aangehouden. De stichting wordt naar buiten vooral vertegenwoordigd door longarts Wanda de Kanter, die dan ook op Google heel wat meer hits oplevert dan de Stichting zelf. De maatschappelijke relevantie van de stichting lijkt me te zitten in het opkomen voor c.q. voorkomen van 20.000 doden per jaar. De bronnen die ik heb aangehaald zijn onafhankelijk en geen sociale media - die opmerking snap ik dus niet helemaal.
Ik ben een groot fan en gebruiker van Wikipedia, dus werk graag mee aan verbetering. Verder tips voor dit lemma zijn welkom. Bas van Lier (overleg) 22 apr 2015 17:01 (CEST)Reageren
Ik heb het lemma nu flink ingekort. Bas van Lier (overleg) 22 apr 2015 17:21 (CEST)Reageren