Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Bloemisa810AWO

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Antha blog, hulp voor wiskunde
Hallo Bloemisa810AWO, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.354 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

In antwoord op je terugkoppeling[brontekst bewerken]

Hallo Bloemisa810AWO,

Van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Erg leuk dat je een bijdrage wilt leveren. In je terugkoppeling vraag je hoe je iets kunt toevoegen aan de encyclopedie. Dat kan op twee manieren, namelijk door ófwel een nieuw artikel te starten, ófwel door een bestaand artikel te bewerken. Een bestaand artikel bewerken kan door bovenaan het artikel, of naast een specifiek kopje, op de knop 'Bewerken' te klikken. Klik je op de knop bovenaan, dan kun je in een keer het hele artikel bewerken. Door op de knop bij een specifieke kopje te klikken bewerk je enkel die paragraaf (dat kan handig zijn als het om grote pagina's gaat). Wijzigingen die je opslaat zijn direct voor iedereen zichtbaar. Het is daarom aan te raden de knop 'Toon bewerking ter controle' (naast 'Pagina opslaan') te gebruiken om je bewerking te controleren voor je deze opslaat. Niet omdat het maken van fouten erg zou zijn, die kunnen namelijk met het grootste gemak weer hersteld worden, maar zodat je de pagina niet onnodig vaak achter elkaar hoeft te bewerken omdat de wijziging niet precies is doorgevoerd zoals je verwacht had. Een nieuw artikel starten kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is door in onderstaand veld de gewenste titel in te toetsen en vervolgens op de knop 'Start nieuw artikel' te klikken.


Omdat je deze knop nergens anders terugvindt (behalve, voor zover mij bekend, op de pagina Help:Nieuwe pagina aanmaken) en je dit overleg te zijner tijd misschien verwijdert of archiveert noem ik twee alternatieven. Het eerste alternatief is dat je op de gewenste titel zoekt in het zoekvak (afhankelijk van je instellingen vind je die rechtsboven, of in de linkerbalk). Op deze manier controleer je meteen of het artikel niet reeds bestaat. Bestaat het artikel nog niet, dan krijg je een lijst met zoekresultaten te zien, met bovenaan vetgedrukt de tekst "De pagina "[gewenste titel]" aanmaken op Wikipedia." Door op de rode link te klikken kom je in een bewerkingsvenster waar je het artikel kunt aanmaken. De pagina wordt opgeslagen (en is meteen voor iedereen te bekijken) zodra je op 'Pagina opslaan' klikt. Een tweede alternatief is om de gewenste titel in de URL te plakken en vervolgens op Enter te drukken, zo: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe titel + Enter. Nog wat andere manieren staan beschreven op de pagina Help:Nieuwe pagina aanmaken.

Het verdient aanbeveling je artikel eerst voor te bereiden in uw persoonlijke kladblok en het naar de hoofdnaamruimte te verplaatsen zodra je van mening bent dat het daarvoor geschikt is. Ik raad je ook aan eerst even de snelcursus te doorlopen. Als je er vervolgens toch niet helemaal uitkomt hoor ik het graag van je, dan probeer ik je verder te helpen. Vragen en opmerkingen kun je hieronder, op mijn overlegpagina of op onze helpdesk kwijt. Je kunt je berichten ondertekenen met vier tildes (~~~~) of met de onderteken-knop op de werkbalk: .

Vriendelijke groet,

Woodcutterty|(?) 22 okt 2015 20:50 (CEST)Reageren

 

PS Je kladblokpagina is door mijn collega Kukkie voor verwijdering voorgedragen omdat hij van mening is dat de inhoud ervan niet zinvol is voor de encyclopedie. Ik moet hem daarin gelijk geven: het is niet de bedoeling hier blogberichten te plaatsen. Wikipedia is een encyclopedie, en nieuwe artikelen moeten dan ook betrekking hebben op encyclopedisch relevante onderwerpen, beschreven worden vanuit een neutraal standpunt en gebaseerd zijn op onafhankelijke, betrouwbare bronnen. Voor het hosten van blogs zul je gebruik moeten maken van andere diensten. Groet, Woodcutterty|(?) 22 okt 2015 20:55 (CEST)Reageren

Antha blog, hulp voor wiskunde[brontekst bewerken]

Hallo. Wikipedia is een encyclopedie. Wikipedia is geen gratis website. Om een blog te schrijven zijn er andere (gratis) websites beschikbaar zoals Wordpress. Gelieve daarvan gebruik te maken. Dank en succes met je blog, want eenieder die wiskunde uitlegt, heeft bij mij een streepje voor. Kleuske (overleg) 23 okt 2015 11:58 (CEST)Reageren