Overleg gebruiker:Bocaj

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Bocaj, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.967.261 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Stuivenbergziekenhuis[bewerken]

Sinds wanneer ligt Stuivenberggasthuis in Borgerhout en niet meer in Antwerpen-Noord? De grens tussen Antwerpen en Borgerhout is nog altijd de Potvliet (of de plaats waar ze vroeger liep). Norbert zeescouts 22 mei 2009 20:29 (CEST)

Inderdaad, dat klopt. Dank voor de correctie. Zowel Stuivenbergziekenhuis als Franciscanessenklooster liggen in Antwerpen-Noord. Pas even verder, op het einde van de Lange Kongostraat zijn we wel in Borgerhout. Bocaj 23 mei 2009

k voor kleine wijzigingen[bewerken]

Hallo Bocaj, U merkt vrijwel al uw bewerkingen met k, als kleine wijziging. Dat is echter uitsluitend bedoeld voor echt kleine taalcorrectiesen e.d. Op de plaats waar u de k aanklikt staat daar nog wat uitleg over. Hiermee heb ik overigens overigens helemaal geen kritiek op uw wijzigingen en aanvullingen. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 8 okt 2012 09:50 (CEST)

Hallo Salix2, Bedankt voor de opmerking. Wist het niet en zal er nu rekening mee houden. Deze bewerkingen zag ik als bescheiden vandaar de reflex om die k te gebruiken. Groeten. Bocaj 9 okt 2012 23:06 (CEST)

'Ondertekenen'[bewerken]

Hallo Bocaj. Tipje, mocht je 't nog niet weten, je kan je opmerkingen op overlegpagina's ondertekenen op een gemakkelijk wijze (kan handig zijn voor anderen als ze met je willen overleggen): gewoon 4 keer een ~ zetten en je gegevens verschijnen automatisch. Ook ik moet nog vele opmaaktrucjes leren kennen! :-) Groeten en succes. Criostóir (overleg) 3 mrt 2013 23:24 (CET)

Ok, bedankt.Bocaj Monday, 4 March 2013, 11:15 CET