Overleg gebruiker:Boudewijn Waijers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Romaine in het onderwerp Sjabloon

Hallo Boudewijn,

Dank voor je bijdragen aan Wikipedia! Je manier van werken doet me denken aan de manier waarop ik ook op Wikipedia begon: hier en daar kalm aan wat foutjes bijwerken. Je wijziging op Zeno's paradoxen is ook in orde, maar je de inhoud van je bewerkingscommentaar deel ik niet: in het artikel paradox wordt uitgelegd dat dit een schijnbare tegenstrijdigheid is, en hiervan is bij Zeno wel sprake, lijkt me. Los daarvan: ze worden al een paar duizend jaar als paradoxen aangeduid en het is niet aan Wikipedia om over te gaan tot een naamswijziging, al zouden we zeker zijn dat die naam fout is. Niettemin: als je een helder inzicht of een goede kennis van deze zaken hebt, laat je niet weerhouden van inhoudelijke aanpassingen, of anders kun je op de overlegpagina (OP) je stem laten horen.

Hieronder heb ik een kleurig welkom gezet, met allerlei hulp die je aan kunt klikken. Ik wens je een prettige tijd toe op Wikipedia.

Met vriendelijke groet, b222  ?!bertux 4 jun 2010 15:44 (CEST)Reageren

P.S.: Bij nalezing van je wijziging ben ik het volstrekt met je eens. Ik las slordig. Nogmaals dank!
b222  ?!bertux 4 jun 2010 15:48 (CEST)Reageren
Hallo Boudewijn Waijers, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.714 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Sjabloon[brontekst bewerken]

Hallo Boudewijn Waijers, De meeste sjablonen die er op andere projecten zijn hebben reeds op nl-wiki een variant, of een dergelijk sjabloon is vaak ongewenst wegens een ander beleid op nl-wiki. Je hebt onlangs een windroos-sjabloon aangemaakt, terwijl we daarvoor overal al een dergelijk sjabloon gebruiken: Sjabloon:Tabel windroos. Zou je voortaan van dit sjabloon gebruik kunnen maken? Alvast bedankt! Groetjes - Romaine (overleg) 8 apr 2011 12:30 (CEST)Reageren

Uiteraard! Ik had wel (kort) gezocht in de lijst van sjablonen, maar de naam Tabel windroos is niet direct voor de hand liggend. Heb je toevallig tips hoe je gericht kunt zoeken naar een sjabloon? Ik had het gezien op de Engelstalige wikipaedia, maar vond niet direct de analoge versie-NL... Boudewijn Waijers (overleg) 8 apr 2011 13:15 (CEST)Reageren

Er zijn heel veel sjablonen, ik kan me voorstellen dat het inderdaad moeilijk is om sjablonen te vinden. Als je echter een beetje weet wat voor onderwerp het betreft wat je als sjabloon zoekt kun je ook kijken in de categorieboom der sjablonen, te bereiken via in het linker menu staande "Categorieën" -> "Wikipedia" -> "Wikipedia:Beheer" -> "Wikipedia:Sjablonen". Ook kun je op Portaal:Hulp en beheer met het zoekvenster in het blauwe kader aanvinken dat je specifiek in de sjabloonnaamruimte wil zoeken. Andere gebruikers kijken als ze op zoek zijn naar een sjabloon vooral op andere artikelen of het door hun gewenste sjabloon daar gebruikt wordt. Tenslotte kun je het ook aan mij vragen, als een sjabloon bestaat weet ik het meestal wel te vinden. Succes! :-) Groetjes - Romaine (overleg) 9 apr 2011 13:22 (CEST)Reageren