Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Bubba

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door BrightSide in het onderwerp David Irving

Holocaust in Nederland[brontekst bewerken]

Verplaatst naar Overleg:Holocaust in Nederland. --Willem Huberts 19 jul 2006 23:25 (CEST)Reageren

PVV Liberaal??[brontekst bewerken]

Overleg gestart op de overlegpagina van de PVV, onderstaant deel verplaatst naar deze pagina omdat het overleg in een discussie uitmonde.

Beste Bubba, ik zal de overlegpagina van de PVV niet verder vervuilen met deze discussie. Toch wil ik even reageren op je opmerkingen.
1. Dat je een berucht debateerder bent in je eigen kringen geloof ik best maar dat zegt mij vrij weinig. Als jet het buiten je eigen kringen was zou het meer indruk maken. Ik weet nu niet of deze opmerking meer zegt over jou debateer kwaliteiten of over jou kringen. Ik zal dus maar gewoon naar de inhoud van je argumenten kijken.
2. We kunnen twisten over welke metafoor meer van toepassing is maar de eerste opmerking blijft staan. Simpeler gezegd is dit; het is niet omdat bepaalde groepen in de samenleving niet liberaal zijn dat het daarom liberaal is om deze groepen anders te behandelen!
3.Jij schreef:Liberalisme heeft van oudsher gestreeft naar de beperking van de macht van zowel godsdienst als overheid. Deze verandering is dus zeker wel liberaal te noemen als je er van uitgaat dat de islam minder liberaal is dan het christendom. De eerste zin is volledig correct. De conclusie die je daaruit in de tweede zin lijkt te halen is volledig incorrect. Vanwege de vorm (tweede bewering heeft geen verband met de eerste) en vanwege de inhoud . Wat de inhoud betreft, zie punt 2 nogmaals. Het gaat er niet om wie het meest liberaal is, de christelijke en joodse principes zijn ook niet zeer liberaal. Bovendien vergroot 'deze verandering' de macht van de godsdienst omdat de joods-christelijke cultuur dominant wordt gemaakt. Niet liberaal dus volgens jou eerste zin.
4. Je hoeft mij niet uit te leggen wat het liberalisme is of te denken dat ik me zou vergissen. Ik ben al van zeer jonge leeftijd een overtuigt liberaal. Ik ben voorstander van het bestaan van economische ongelijkheid onder gelijke kansen en voor het vergroten van de persoonlijke vrijheid.
5.In de naam van het egalitarisme zijn meer mensen vermoord dan onder welke ideologie dan ook. Die bewering mag je eens proberen hard te maken. Renatus!
Ik blijf van mening dat u het Liberalisme en Egalitarisme met elkaar verward. Het recht om de discrimineren is bijvoorbeeld een persoonlijke vrijheid, zodoende dus zeer liberaal, maar staat lijnrecht tegenover het egalitarisme. Vrijheid is tevens een zeer relatief begrip, neem bijvoorbeeld het verbod op moord. Voor 99% van de bevolking is dit geen probleem, en zodoende geen beperking van de vrijheid, maar voor de criminelen onder ons is dit wel degelijk een groot probleem.
Vanuit de optiek van Wilders neemt hij maatregelen die vergelijkbaar zijn met het strafbaar stellen van moord. 99% van de bevolking heeft er geen last van of wordt er zelfs beter van (ik ga er hier van uit dat de propaganda dat maar een fractie van de moslims radicaal is op waarheid gebaseerd is) en de fundamentalisten die nooit en te nimmer willen integreren vinden hier hinder van.
Vriendelijke groet, Bubba, de master(de)bater, 29 nov 2006 20:48 (CET)
Bubba, een laatste reactie. Ik zie dat je jezelf nog altijd een "master(de)bater" vind. Ik ben wat je debateer kwaliteiten betreft in iedergeval niet erg onder de indruk. Niet omdat ik het inhoudelijk met je oneens ben maar omdat je opmerkingen inhoudelijk coherentie missen, je mijn argumenten niet weet te weerleggen en je in plaats daarvan in herhaling valt.
Ik ben er inmiddels onder andere door je bijdragen op wikipedia wel achter waar je interesse liggen (Holocaustontkenning, Racisme) en dat je meer dan eens zonder degelijke onderbouwing of bronvermelding hier extreme standpunten aannemelijk probeert te maken. Ik vind het verder dan ook zonde van mijn tijd om me hiermee in te laten.
Wel wil ik je nog zeggen dat het juist te danken is aan die europees-westerse cultuur die zich zo ver heeft ontwikkeld dat wij (net als de meeste andere vrije democratieën overigens) een gelijkheidsbeginsel in de grondwet hebben staan. Het is een verworven goed waar in het verleden heel wat mensen hun nek voor hebben uitgestoken. Dit afschaffen zou een stap terug in de ontwikkeling zijn en ons dichter bij landen brengen waar bevolkingsgroepen ongelijk behandeld worden. Fundamentalisten en terroristen zaaien angst. Zolang wij deze zaden geen water en voeding geven zullen ze niet groeien!
Laatste groet, Renatus!, 2 dec 2006 23:10 (CET)Reageren
Beste meneer Renatus, neem mij svp niet kwalijk dat ik het laatste woord neem, indien dit daadwerkelijk uw laatste reactie en laatste groet mag wezen. Ik zal uw intellectuele aanwezigheid zeker missen. Mijn interesses liggen op het scherp-snede tussen ideologie en realiteit waardoor ik bij zekere onderwerpen aanbeland en mijn kostbare tijd besteed aan discussies zoals wij hier voeren.
Extreme standpunten bestaan natuurlijk niet, alleen extreme handelingen. En aangezien ik me met dat laatste niet ingelaten heb ben ik, de wetten der logica volgend, niet schuldig. Hoewel u, als ik zo vrij mag zijn, mij gaarne van een gedachten misdaad placht te beschuldigen.
Met on verhulde vreugde aanschouwde ik uw openbaring dat de Westerse cultuur superieur is. Niet omdat ik uw mening deel, integendeel. De Westerse cultuur is de perfecte voedingsbodem voor zelf destructie en zelf haat. Hoe prachtig en volmaakt het blinde idealisme ook mag zijn, ik verheug mij bij de gedachte dat een der dagen ook het licht voor u zal schijnen in de schemering van het avond land, want idealisme is on vernietigbaar, in welke verminkte vorm dan ook. --Bubba 3 dec 2006 01:25 (CET)


eugenetica[brontekst bewerken]

"Aangezien eugenetica in strijd is met de in de 20st eeuw ontwikkelde mensen rechten"

Hier ben ik het absoluut niet mee eens, nog afgezien van de spelfouten. Of er mensenrechten geschonden worden is volledig afhankelijk van wat je onder eugenetica verstaat en hoe je het toepast. Bart (Evanherk) 2 feb 2007 08:35 (CET)Reageren

David Irving[brontekst bewerken]

Hoi Bubba, Op de pagina over David Irving heb ik je stelling over het niet-origineel zijn van de gaskamer in Auschwitz verwijderd. Dit omdat de bron van de bewering, de website www.vho.org een site is met het doel het bagataliseren van de holocaust en derhalve niet neutraal. Met vriendelijke groet, BrightSide 9 jul 2007 15:03 (CEST)Reageren