Overleg gebruiker:Renatus!

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Renatus!, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.878 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Aleichem overleg 19 sep 2006 10:37 (CEST)[reageer]

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste Renatus!,

Je hebt een of meer afbeeldingen geüpload op Wikipedia. Er is onduidelijkheid over de licentie of herkomst van deze afbeelding(en). Het kan bijvoorbeeld zijn dat auteursrechten worden geschonden, of dat er andere licenties worden gebruikt dan toegestaan volgens het beleid voor gebruik van media.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen is te vinden over welke afbeeldingen het gaat (kijk in het kopje behorend bij de datum van dit bericht). Daar staat ook een toelichting. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie.

Voeg nieuwe informatie alsjeblieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst. 8 okt 2006 18:52 (CEST)

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste Renatus!,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven. Erik'80 · 11 dec 2006 19:00 (CET)[reageer]

Beste Renatus! Er stond:" Koninginnedag of Koningsdag[1], is een nationale feestdag van Nederland, Curaçao, Sint Maarten en Aruba en is een feestdag ter ere van de regerende vorst. Vanaf 1949 tot en met 2012 werd hij gevierd op 30 april, de verjaardag van koningin Juliana (tijdens de regeerperiode van koningin Beatrix afwijkend niet op de verjaardag van de zittende vorst). Wegens het aangekondigde aftreden van Beatrix zal Koninginnedag 2013 een afwijkend karakter dragen." Dat leek en lijkt me correct. Er wordt nérgens beweerd dat 30 april 2013 geen koninginnedag meer is (want dat is het wel), alleen heb ik gepoogd aan te geven dat 2013 niet meer de "feestdag ter ere van de regerende vorst" is maar dat: "Wegens het aangekondigde aftreden van Beatrix zal Koninginnedag 2013 een afwijkend karakter dragen". En dat lijkt me juister dan wat er nu, na uw laatste bewerking, staat. De feestdag werd dus gevierd tot en met 2012, niet tot en met 2013. Paul Brussel (overleg) 12 feb 2013 16:24 (CET)[reageer]

  1. "Voortaan Koningsdag op 27 april", NOS.nl, 28 januari 2013

- Het probleem met "tot en met 2012" is dat het suggereert dat in 2013 koninginnedag op een andere dag zal vallen. De wijziging van 2013 naar 2012 is als eerste gemaakt door iemand die beweerde dat 2013 geen koninginnedag maar een "abdicatie-dag" zou krijgen. De verwarring rond de "feestdag ter ere van de regerende vorst" (die trouwens ook bij de troonsbestijging van Beatrix zou gelden) is weggenomen door alles mbt de datum appart te zetten. (overleg) 12 feb 2013 18:00 (CET)[reageer]

vlag van Bergen[brontekst bewerken]

Hallo Renatus!,

Op Wikipedia tonen wij bij plaatsen en in vlaggenartikelen de officiële vlag van de gemeente. Om die reden heb ik dan ook vrijwel alle wijzigingen door jou over de volksvlag van Bergen weer teruggedraaid. Prima om die volksvlag te tonen, maar dan wel op de juiste manier en de juiste plek: dus niet op de plek van de officieel vastgestelde vlag. Ik kan overigens ook geen bronnen vinden over de door jou gemaakte vlag. Zou jij mij bronnen willen laten zien met de vlag zoals jij die hebt gemaakt? Ik kan alleen een vlag vinden op basis van het oude wapen. Dqfn13 (overleg) 12 aug 2021 10:14 (CEST)[reageer]

Ik zie dat je wel de artikelen over vlaggen verbetert. Mag ik je daarom op het Wikiproject Heraldiek (subproject Vexillologie) aanmelden? Een groot deel gaat over vlaggen, maar er wordt inmiddels ook geschreven over gemeentevlaggen in Nederland en België. Als je interesse hebt, meldt je dan aan, er zijn verder geen verplichtingen. Alexphangia Overleg 4 nov 2023 19:23 (CET)[reageer]

En zou je willen helpen met beschijven en invullen van alle vlaggen van voormalige waterschappen?
Zie Wikipedia:Wikiproject/Heraldiek/Vexillologie/Vlaggen waterschappen Alexphangia Overleg 5 nov 2023 19:03 (CET)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Renatus!, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 3 mrt 2024 15:04 (CET)[reageer]