Overleg gebruiker:Renatus!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Renatus!, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.047.101 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Aleichem overleg 19 sep 2006 10:37 (CEST)

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste Renatus!,

Je hebt een of meer afbeeldingen geüpload op Wikipedia. Er is onduidelijkheid over de licentie of herkomst van deze afbeelding(en). Het kan bijvoorbeeld zijn dat auteursrechten worden geschonden, of dat er andere licenties worden gebruikt dan toegestaan volgens het beleid voor gebruik van media.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen is te vinden over welke afbeeldingen het gaat (kijk in het kopje behorend bij de datum van dit bericht). Daar staat ook een toelichting. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie.

Voeg nieuwe informatie alsjeblieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst. 8 okt 2006 18:52 (CEST)

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste Renatus!,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven. Erik'80 · 11 dec 2006 19:00 (CET)

Koninginnedag[brontekst bewerken]

Beste Renatus! Er stond:" Koninginnedag of Koningsdag[1], is een nationale feestdag van Nederland, Curaçao, Sint Maarten en Aruba en is een feestdag ter ere van de regerende vorst. Vanaf 1949 tot en met 2012 werd hij gevierd op 30 april, de verjaardag van koningin Juliana (tijdens de regeerperiode van koningin Beatrix afwijkend niet op de verjaardag van de zittende vorst). Wegens het aangekondigde aftreden van Beatrix zal Koninginnedag 2013 een afwijkend karakter dragen." Dat leek en lijkt me correct. Er wordt nérgens beweerd dat 30 april 2013 geen koninginnedag meer is (want dat is het wel), alleen heb ik gepoogd aan te geven dat 2013 niet meer de "feestdag ter ere van de regerende vorst" is maar dat: "Wegens het aangekondigde aftreden van Beatrix zal Koninginnedag 2013 een afwijkend karakter dragen". En dat lijkt me juister dan wat er nu, na uw laatste bewerking, staat. De feestdag werd dus gevierd tot en met 2012, niet tot en met 2013. Paul Brussel (overleg) 12 feb 2013 16:24 (CET)

  1. "Voortaan Koningsdag op 27 april", NOS.nl, 28 januari 2013

- Het probleem met "tot en met 2012" is dat het suggereert dat in 2013 koninginnedag op een andere dag zal vallen. De wijziging van 2013 naar 2012 is als eerste gemaakt door iemand die beweerde dat 2013 geen koninginnedag maar een "abdicatie-dag" zou krijgen. De verwarring rond de "feestdag ter ere van de regerende vorst" (die trouwens ook bij de troonsbestijging van Beatrix zou gelden) is weggenomen door alles mbt de datum appart te zetten. (overleg) 12 feb 2013 18:00 (CET)