Overleg gebruiker:Christiaan Duizam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Christiaan Duizam, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.014.019 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Zittenblijven[brontekst bewerken]

Hallo Christiaan. Je voegde onlangs een bron toe aan het artikel over zittenblijven. Dat ging niet helemaal goed (maar dat is een beginnend gebruiker niet aan te rekenen; lees desalniettemin de in bovenstaand welkomstbericht vermelde links eens door), dus ik heb dat gecorrigeerd. Later verwijderde Encycloon de bron in zijn geheel. Jij plaatste daarna die bron (opnieuw foutief) weer terug, maar dat is niet de manier van werken op Wikipedia. Het is in dit soort gevallen beter het overleg aan te gaan. Ik heb dat inmiddels gedaan (zie Overleg gebruiker:Encycloon#Bron bij Zittenblijven) en zijn antwoord vond ik overtuigend. Ik vond echter geen juiste plaats voor de bron onder het kopje Nederland en heb de bron maar helemaal weggehaald. Hopelijk begrijp je de argumenten.

Ik heb wel nog een vraag aan je. Het gedeelte onder het kopje Nederland wordt momenteel door geen enkele bron ondersteund en er worden uitspraken gedaan waaraan getwijfeld kan worden (is het, bijvoorbeeld, tegenwoordig echt zo dat het aantal zittenblijvers lager is dan vroeger? wordt dat door cijfers ondersteund?). Als jij daar goede onafhankelijke bronnen voor weet, kun je die dan toevoegen? Mocht je ref-fouten maken, dan helpen we je wel met corrigeren.

Veel succes met bewerken en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 jun 2018 13:24 (CEST)