Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Davidverart

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Babboe bakfietsen pagina
Hallo Davidverart, welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.169.737 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Babboe bakfietsen pagina

[brontekst bewerken]

Ik heb aanpassingen gedaan voor het bakfietsmerk Babboe. Ik zou graag feedback willen krijgen van een coach die al ervaren is in het aanpassen van wikipedia pagina's

Davidverart (overleg) 6 dec 2018 10:23 (CET) Mvg,Reageren

David

Dag David, ik ben geen officiële coach maar ik denk dat ik je wel kan helpen. (Een coach is trouwens vooral voor als je structureler advies/hulp zou willen.) Paar vragen en opmerkingen:
  • Ten eerste: klopt het dat het vooral gaat om een update van de informatie? Dan kun je het gewoon aanpassen in Babboe in plaats van in je kladblok.
  • Ten tweede: heb je eraan gedacht dat gegevens verifieerbaar moeten zijn? Dus informatie moet in gepubliceerde bronnen te vinden zijn.
  • Ten derde: mocht je eventueel persoonlijk betrokken zijn, dan is het aan te raden om deze pagina eens door te lezen.
Verder zie ik geen heel grote verschillen of fouten en het is ook best neutraal geschreven (klein dingetje). Ik denk dat als je bovenstaande in acht neemt, je wel wat tekst kunt invoegen op pagina Babboe.
Succes verder en bij eventuele vragen: stel ze gerust hieronder of aan onze helpdesk. Mvg, Encycloon (overleg) 6 dec 2018 22:06 (CET) PS: zou je het coachsjabloon (direct onder het kopje, tussen de {}-haken) willen weghalen als je geen behoefte meer hebt aan verdere coaching? Als je wel vaker wilt gaan bijdragen mag je hem uiteraard gerust laten staan.Reageren

Hey Encycloon,

De aanpassingen zijn inderdaad toevoegingen op bestaande informatie. Ik wilde dit in mijn kladblok doen zodat ik eerst feedback van een coach kon krijgen alvorens het te uploaden. Ik zou eventueel nog bronnen kunnen toevoegen aan mijn tekst maar al deze informatie is op de Babboe site te vinden. Ik ben niet persoonlijk verbonden maar ik ken het bedrijf goed. Ik heb interesse in fietsen/wielrennen en sport in het algemeen. Ik dacht dat dit een goede pagina was om simpele aanpassingen te doen en zo meer te kunnen bijdragen. Ik zal de tekst nogmaals doorlezen om aanpassingen te maken.

Bedankt voor de hulp.

Mvg, Davidverart (overleg) 7 dec 2018 10:41 (CET)Reageren

Graag gedaan Davidverart.
De reden dat ik het er voorzichtig bij vertelde, is dat mensen met de tekst heb aanpassingen gedaan voor het bakfietsmerk Babboe vaak van het bedrijf zelf zijn en Wikipedia gebruiken om bijvoorbeeld bronloos hun product aan te prijzen. Reclameteksten komen vrij regelmatig voor en zijn zoals je zult begrijpen niet gewenst. Maar fijn dat we hier 'gewoon' te maken hebben met een liefhebber. Knipoog
Trouwens, we hebben ook de pagina voel je vrij en ga je gang. Als je zeker weet dat iets een verbetering is, mag je dat gerust al in het artikel aanpassen. Mocht het verkeerd gaan, is er eigenlijk altijd wel een medegebruiker die de fout herstelt. Je hoeft dus niet té voorzichtig te zijn hoor.
Aangezien je geïnteresseerd bent in wielrennen en sport, denk ik dat Ernie wel een geschikte coach zou zijn. @Ernie: zou je dit willen oppakken?
Mvg, Encycloon (overleg) 7 dec 2018 10:50 (CET)Reageren
Ik kijk er even naar. Gaat het om de bewerkingen op Babboe die je deed onder het IP-adres? (en dus nog niet onder je gebruikersnaam)? Ernie (overleg) 7 dec 2018 17:53 (CET)Reageren
Zie Gebruiker:Davidverart/Kladblok. Encycloon (overleg) 7 dec 2018 18:59 (CET)Reageren