Overleg gebruiker:Deenen-Meijer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Beoordelingsnominatie Richard Knickenberg
Hallo Deenen-Meijer, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.195 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie Richard Knickenberg[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Richard Knickenberg dat is genomineerd door Wikidrinker.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190326#Richard Knickenberg en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 26 mrt 2019 23:56 (CET)Reageren

Zie hier mijn reactie. Ik wil u aanraden om betrouwbare, onafhankelijke bronnen aan te dragen en/of te vermelden zodat de verifieerbaarheid en relevantie duidelijk worden. Mvg, Encycloon (overleg) 3 apr 2019 10:09 (CEST)Reageren


Mijn laatste betaalde beroep was het bezorgen van post/reclame. En Wikipedia stelt dat iedereen een pagina kan maken. Dus ik ga met goede hoop verder met mijn pagina. Ondanks alles. Ik heb de afgelopen twee uur zoveel ingetikt en op knopjes geduwd dat er vast zaken dubbel komen, misschien bij de verkeerde mensen aankomen, ik zag zelfs het woordje internal error. Maar ik hoop dat deze pagina wel een overlegpagina is over Richard Knickenberg. a) Kip en ei. Er zijn alleen schilderijen die op veilingssites worden aangeboden. Omdat er geen bronnen zijn over Richard Knickenberg is hij onbekend. Hij is onbekend omdat er geen bronnen zijn. Deze pagina moet mensen die wel iets weten helpen hun informatie te delen. Maar gaat dat hen net zo moeilijk af als mij? b) Ik kreeg van de Stichting Brabantse Boerderijen een uitgebreide analyse van het schilderij dat ik heb gekregen. Ik weet niet hoe ik een foto van het schilderij moet publiceren. De helpdesk verwijst mij naar een pagina die voor mij onbegrijpbaar is. Dus dat laat ik dan maar zitten. Of wil iemand anders dat voor me doen? c) De analyse van het schilderij is subliem, maar zo uitgebreid dat het niet in verhouding staat tot de rest van de pagina. Hoe los ik dat op? d) In de pijplijn: Degene die een schilderij uit de buurt van Hamburg te koop heeft staan wil niet reageren. Ik heb de gemeente Heeze-Leende gevraagd naar de schilderskolonie rond Jan Sluijters die daar gevestigd was omdat het schilderij mogelijk daar gemaakt is. Ik heb de zoon van Richard een brief gestuurd voor meer informatie.

Om een bestand te uploaden: klik hier. Als dat gelukt is, kunt u de link hieronder geven en zal ik verder helpen het bestand te plaatsen. Ik moet wel zeggen dat foto's een niveau hoger zijn, wellicht is het handiger om eerst de tekst goed te krijgen.
Verder is Wikipedia dus niet bedoeld voor zaken die nog niet bekend zijn (zie hier); ik heb geen verstand van kunst maar daar zullen vast andere websites voor bestaan die daar geschikter voor zijn. Wij doen het met wat er al gepubliceerd is in bronnen en voegen zelf geen nog ongepubliceerde informatie toe, zie deze richtlijn. Mvg, Encycloon (overleg) 3 apr 2019 11:59 (CEST)Reageren


Oh mijn god. Ik heb het schilderij gefotografeerd en geüpload. Ik wist een vraag niet te beantwoorden. De goede man moest 150 jaar dood zijn, en hij is pas in 1966 gestorven. Maar het is mijn schilderij, ik heb het gekregen. (Mag je schilderijen van Brood ook niet bekend maken?) Nu moet ik een link publiceren van Commons. Is het dit? https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brabantse_langgevelboerderij_Knickenberg.jpg

En ik kwam op een van de pagina's die ik probeerde te bewerken een Margrathea (sec!) tegen die zich hetzelfde afvroeg; hij/zij wilde graag reageren maar wist niet of dat gepast was, maar wilde overleg. Nu weet ik niet of ik per ongeluk op deze site was, of dat diegene iets weet over Knickenberg. Wordt vast vervolgd.

O, qua auteursrechten is dit inderdaad een probleem: pas 70 jaar na de dood van de maker vervalt het auteursrecht. U zult toestemming moeten vragen aan de erven: auteursrecht is aan het schilderij gebonden, niet aan de eigenaar van het schilderij.
Margrathea vroeg ergens anders iets over en had niet met Knickenberg te maken. Mvg, Encycloon (overleg) 3 apr 2019 13:26 (CEST)Reageren


Moet ik nu de foto verwijderen van wikicommon of kunt u dat voor mij doen? Ik ben bang dat ik heel Wikipedia verwijder. En waarom mogen foto's van zijn schilderijen dan wel op veilingssites als marktplaats en ebay? Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) is wel geïnteresseerd in mijn schilderij, ze zijn er zelfs dol op. Maar zij zouden dus eigenlijk ook niet het schilderij mogen laten zien. Tenzij die zoon uit Hamburg iets van zich laat horen. Maar hoe weet ik nu wie de erfgenaam is. Ze hadden (minstens) vier kinderen waarvan ik alleen de jongste ken. <privégegevens verwijderd> Zal ik eerst afwachten of ik van hem een reactie krijg?

Hoe het elders zit, weet ik niet, maar op Wikipedia valt alles onder een vrije licentie waardoor uitdrukkelijk toestemming nodig is van de rechthebbende. Die vrije licentie hebben genoemde verkoopsites niet.
Ik zal de foto van Commons wel laten verwijderen, dit kan weer terug wanneer dit hopelijk geregeld is in overleg met de erven. Mvg, Encycloon (overleg) 3 apr 2019 14:49 (CEST)Reageren

Bedankt! Ik heb bewijs dat Knickenberg tot de schilderskolonie hoorde, of ze minstens kende. De familie Knickenberg woonde op de Leenderweg 54, de schilderskolonie op nr. 46 en 48. Ik heb ook mogelijk de boerderij gevonden. Het adres is mogelijk Boshoven 21, te Leende, of Kerkhof 12. Ik heb de Heemkundekring Heeze-Leende gevraagd dit te verifieren. Verder is er in dec 1985 in het kasteel van Helmond een tentoonstelling geweest van de Heezer School waarvan een (niet volledige) catalogus is gemaakt. Op de website josschiffeler.nl staat dat hij daar een wetenschappelijke studie naar gaat doen. Maar ik kan via die website hem niet mailen. Maar er zit beweging in het vergaren van bronnen. Nogmaals dank voor uw geduld.

Beste Deenen-Meijer,
Inmiddels heeft moderator Milliped besloten om het artikel te verwijderen wegens gebrek aan verifieerbaarheid in betrouwbare bronnen. Zoals eerder gezegd is dat wel noodzakelijk op Wikipedia vanwege de geen origineel onderzoek-richtlijn en voor relevantie-aantoning.
Mocht u, nu al of in de toekomst, geschikte en verifieerbare bronnen kunnen aandragen die deze verwijderreden kunnen weerleggen, is het altijd mogelijk om op deze pagina een (onderbouwd) terugplaatsverzoek te doen.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 5 mei 2019 14:53 (CEST)Reageren