Overleg gebruiker:DidI'Ms world

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Yoors

Hallo DidI'Ms world, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 15 nov 2018 12:00 (CET)Reageren

Yoors of Yoo.rs[brontekst bewerken]

Beste DidI'Ms world,

Op Wikipedia bestaat al enige tijd een artikel onder de naam Yoo.rs. Van dit artikel is de situatie nu zodanig dat duidelijk is aangegeven dat het artikel verbetering behoeft. De sterk gelijkende spellingsvariant zonder punt, Yoors, is een doorverwijzing naar dit artikel.

Je schreef een nieuw artikel in je kladblokruimte, dat je eerst probeerde te verplaatsen naar de gebruikerspagina van de niet-bestaande gebruiker yoors. Dat druist duidelijk in tegen hoe wij hier werken. Daarna verving je de doorverwijzing op yoors door jouw tekst, waardoor er twee artikelen ontstonden over hetzelfde onderwerp. Ook dat vinden we ongewenst, dus het is terecht dat dat laatste artikel verwijderd is en de doorverwijzing hersteld. Je bent welkom om een deel van je aanvullingen op te nemen in het artikel Yoo.rs. Bedenk echter wel dat Wikipedia niet bedoeld is als gebruiksaanwijzing voor een andere site. Zo valt (bijna) het hele stuk onder functies buiten een encyclopedische beschrijving.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 15 nov 2018 12:00 (CET)Reageren


Beste RonnieV,

Eindelijk contact met iemand. Had al geprobeerd om een coach te contacten maar blijkbaar lukte dat ook al niet. Dat ik 1000 dingen niet goed deed dat had ik door maar ik kreeg het niet gefikst zoals ik dacht dat het moest vandaar dus al die vreemde verplaatsingen. Ik dacht de instructies te volgen maar ergens doe ik steeds iets niet goed. Misschien een gekke vraag als ik verander of aanvul op Yoo.rs dan verander ik dus dat hele artikel. Daarbij klopt Yoo.rs niet en moet het Yoors zijn (vandaar dat ik het onder de doorverwijzing had geplaatst want dat is de correcte naam). Ik heb als voorbeeld voor zowel de lay out als de aanpak gebruik gemaakt van Wikipedia Facebook waar ook functies vermeld staan. Dacht dan kan het niet fout zijn. Kun je mij uitleggen waarom het bij Facebook wel kan en bij yoors niet? Het verschil is dat bij yoors meer functies zijn waar de gebruiker gebruik van kan maken dan bij Facebook. Ik wil graag een goede bijdrage leveren maar Wikipedia vind ik nog best lastig. Dank voor je reactie (en nu kijken of ik deze reactie ook goed geplaatst krijg zodat er een reactie komt) DidI'Ms world (overleg) 15 nov 2018 12:34 (CET)Reageren

Beste DidI'Ms world,
Voor je begrip: alle bewerkers van Wikipedia zijn vrijwilligers, die alles doen naast werk, gezin, vrienden,..., omdat zij geloven in het vrij delen van kennis en informatie. Dat jouw coachingsverzoek niet binnen 22 uur gehonoreerd is, is dus goed mogelijk. Dat wil niet zeggen dat het is afgewezen. Maar je maakt het voor de betreffende coach wel makkelijker als je een beetje vertelt wat je wil gaan doen en waarbij je hulp verwacht nodig te hebben.
Als de naam van het artikel verkeerd is, kan een naamswijziging doorgevoerd worden. Nu zijn beide namen al in gebruik, wat betekent dat dit door een moderator moet worden gedaan. Een gemotiveerd verzoek kan je plaatsen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen, waar het beoordeeld zal worden. Het kan best zijn dat daar tegenvragen komen, dus hou na je verzoek die pagina in de gaten. Je kan de betreffende pagina volgen door onder het bewerkscherm de optie 'Deze pagina volgen' aan te vinken. Tot die tijd is het niet wenselijk om hetzelfde onderwerp op een andere pagina te beschrijven.
Ja, als je iets aanvult op een artikel, verander je de pagina. Iedere volgende versie wordt vastgelegd, en als het nodig is kunnen we teruggaan naar een oudere versie.
De pagina van Facebook is niet optimaal, maar dat is geen vrijbrief om een nieuw(er) artikel daarop te baseren. Zinnen als Dit kan door op de persoonlijke pagina van de andere gebruiker op het negeericoontje te klikken dat zich rechtsboven op de persoonlijke pagina bevindt horen echt in de handleiding van Yoors zelf thuis, niet hier. Het onderhoud daarvan ligt immers ook bij Yoors, dat zelf de site en diens werking kan aanpassen.
In een encyclopedie beschrijven we wat iets is, daarin ligt nog genoeg werk in het artikel yoo.rs. Succes en vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 15 nov 2018 13:09 (CET)Reageren
Kleine opmerking: al na 10 minuten reageerde de betreffende coach dat hij het momenteel te druk heeft. Een algemeen verzoek (dat je zo te zien hieronder al gedaan hebt) of een verzoek aan een andere specifieke coach zal vast wel succes hebben. Encycloon (overleg) 15 nov 2018 13:46 (CET)Reageren

Die reactie zie ik nu pas Encycloon door je link. Het was ook geen verwijt, mocht dat zo overgekomen zijn dan was dat niet de bedoeling. Was alleen blij dat ik eindelijk een reactie kreeg want ik heb dringend hulp nodig want ik doe behoorlijk wat zaken fout hier op Wikipedia. Ik denk dat het kwestie is van "even doorkrijgen" maar ergens ben ik verkeerde weg ingeslagen en nu probeer ik me daaruit te worstelen. DidI'Ms world (overleg) 15 nov 2018 13:53 (CET)Reageren

Klopt, aan het begin kan het soms wat ingewikkeld zijn. Meestal wordt het inderdaad makkelijker als je met wat hulp ervaring opdoet. Mvg, Encycloon (overleg) 15 nov 2018 14:50 (CET)Reageren

Yoors[brontekst bewerken]

Hier stond een coachverzoek.

Ik haal dit sjabloon voor nu weg. Mocht je nog steeds een coach willen hebben, kun je hier een specifieke gebruiker uitzoeken en die om hulp vragen. Mvg, Encycloon (overleg) 1 jan 2019 23:55 (CET)Reageren