Overleg gebruiker:Eric Smet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Eric Smet in het onderwerp Frottola
Hallo Eric Smet, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.700 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 15 aug 2008 16:06 (CEST)Reageren

Het doel oe OP van Eric Smet te activeren. Eric Smet (overleg) 31 jul 2020 15:39 (CEST)Reageren

Villanelles, overleg en Heinrich Isaac[brontekst bewerken]

Beste Eric,

  1. Mijn excuses dat ik je overleg niet begreep! (je wilde teksten op een overleg afspreken, maar ik werk meteen in artikelen).
  2. * Maak jij Villanelle (muziek) of iets dergelijks als artikel aan? Je weet er veel meer van dan ik.
  3. In ons overleg bij mij heb ik opmaak aangebracht, ik hoop dat je dat goed vindt.
  4. Ik heb wat identificaties van muziekstukken en teksten kunnen doen bij artikelen waar je aan werkte. * Ken je Italiaans (Napolitaans?) ik zit nog met het begin van de tekst op w:c:File:"Villanelle_napoletana",_musica_e_parole.jpg
  5. Op Heinrich Isaac staan links naar transcripties van oude muziek, bijvoorbeeld http://home.planet.nl/~teuli049/isalalapart.pdf en ander mooi werk denk ik van die teuli (moeten eigenlijk noten/externe links zijn). * Mag dat naar Commons met bronvermelding van teuli want oud publiek-domein-bronmateriaal of zit er auteursrecht op? Vragen?

Dank en vriendelijke groeten, Hansmuller (overleg) 4 aug 2020 09:48 (CEST)Reageren

Beste Hans,

Ik heb even een pauze ingebouwd om mijn turbulente leerperiode te laten bezinken. Tijd dus om te antwoorden op jou overlegpunten.

item 1: Respect voor je manier van werken. Ikzelf probeer dat te vermijden omdat, naar mijn gevoel,ik te vlug in welles nietes situatie kom.

item 2: artikel villanella staat op mijn te doen lijst

item 4: in artikel villanelle (gedicht) bestaat tekst niet meer. item 5: Ik heb lang moeten zoeken, maar hopelijk heb ik je vraag nu begrepen. Zoals je opmerkt wordt er link gemaakt naar een hedendaagse partituur (het artikel is in het verleden aangemaakt). Wikicommons bevat alleen afbeeldingen van archief partituren. Hedendaagse partituren staan in Choralwiki, maar het eerste liedje la la la, is nog niet aangemaakt. Het aanmaken van dit artikel lijkt me niet evident.

Ik hoop dat de antwoorden voor jou OK zijn, anders verneem laat je het maar weten.

Vriendelijke groet. Eric Smet (overleg) 6 aug 2020 17:01 (CEST)Reageren

Frottola[brontekst bewerken]

Beste Eric,

Op dit artikel blijken we het niet eens. Als ik spelling verbeter en zo een boektitel juist niet in hoofdletters zet, op zichzelf goede uitleg toevoeg enzovoorts, zou je die dan niet willen weghalen? Bij een plaatje geven we aan wat de betekenis en herkomst is, bij externe links de website waarop geklikt kan worden en de datum dat die webpagina nog bestond, enzovoorts. We denken aan een lezerspubliek van Mavo, de hoofdmoot van de Nederlanders. Tot op het hoogste opleidingsniveau blijken lezers baat te hebben bij zo eenvoudig mogelijke woorden. (Einstein: zo eenvoudig mogelijk, maar niet eenvoudiger.)

Als je zomaar van alles weghaalt, komen we niet vooruit met deze encyclopedie, die op constructieve samenwerking berust, die wel veel tijd kost. Daardoor gaan teksten vooruit, terwijl misschien niemand 100% achter alles staat en niemand eigenaar van een tekst is, net als samen een tijdschriftartikel schrijven. Maar het werkt toch goed in het algemeen. Kunnen we zo verder gaan? Ik waardeer je expertise. Welbedankt, Hansmuller (overleg) 5 aug 2020 07:52 (CEST)Reageren

Op wikipedia vermelden we niet "In opbouw", in de praktijk alleen als we werken aan een nieuw artikel: Sjabloon:Meebezig. Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 5 aug 2020 08:09 (CEST)Reageren

Beste Hans,

We zijn het inderdaad niet eens over de plaatjes. Ik ben zo vrij je mijn mening hieromtrent mee te delen.

De functie van de afbeeldingen is tweeledig, nl.: in vorm en in inhoud.

Met vorm bedoel ik dat de functie van de afbeelding zich beperkt tot illustratie van de tekst van het artikel, eventueel met een beeld dat aanvullende informatie geeft over de tekst.

De onderste afbeelding geeft bijkomende informatie van een gedrukt stemboekje. De bovenste afbeelding toont een detail van een meerstemmige partituur als illustratie voor een frottola partituur. Bij nader inzicht klopt dat niet, in de periode van de frottola gebruikte men per stem een stemboekje.

Bij een illustratie als vorm is de inhoud niet belangrijk.

Bij het benadrukken en visualiseren van de inhoud overschrijdt men dikwijls de doelstelling in de vorm.

De bovenste afbeelding blijkt immers geen illustratie voor een frottola, maar voor een madrigaal.

De onderste afbeelding blijkt een Franse tekst te hebben en draagt dan in het klassieke muziek jargon de naam chanson. Daardoor behoort de afbeelding niet meer thuis in het frottola artikel.

Aansluitend aan bovenvermelde redenering, en teneinde de correctheid van het artikel zo hoog mogelijk te houden, stel ik volgende voor. Totale verwijdering van de bovenste afbeelding en aanpassen van de tekst bij de onderste afbeelding naar Tenor stemboekje. Graag je mening.

De overige onderwerpen van je overlegvoorstel hebben zich ondertussen in de minne opgelost, aarzel niet me te contacteren indien er toch nog meningsverschillen zouden zijn of zouden opduiken.

Met vriendelijke groet, Eric Smet (overleg) 7 aug 2020 08:41 (CEST)Reageren

Overleg[brontekst bewerken]

Hoi, Bedankt voor je email. Even ter verduidelijking met betrekking dit leeghalen. Op Wikipedia help overleg kan je meer lezen. Vooral de boodschap overleg van anderen pas je niet aan. Het is dus uitdrukkelijk verboden overleg te wissen. Enkel op je eigen overleg pagina mag je archiveren (verplaatsen van overleg naar een archief. In het overleg van de naamruimte wordt dit nooit gedaan. Daarom heb ik het terug gezet zoals het is. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 6 aug 2020 23:58 (CEST)Reageren

Beste,

Ik dank je voor je toelichting Eric Smet (overleg) 7 aug 2020 00:17 (CEST)Reageren

test[brontekst bewerken]

dit is een test2A02:A03F:E308:7500:7519:8DC:CC8C:E8EE 7 aug 2020 06:35 (CEST)Reageren