Overleg gebruiker:Falkje

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Falkje, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.945 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 24 feb 2012 22:24 (CET)[reageer]

Hallo Falkje, ik heb je artikel Rengocar ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! --ErikvanB (overleg) 24 feb 2012 23:42 (CET)[reageer]

Welkom op Wikipedia. Je artikel is op verzoek teruggeplaatst onder Gebruiker:Falkje/Rengocar. Je kunt daar ongestoord aan het artikel werken totdat het ongeveer de opmaak/layout bevat die een artikel in de echte encyclopedie moet bevatten. In artikelen horen bijvoorbeeld geen handtekeningen om een voorbeeld te geven.

In jouw eigen gebruikersnaamruimte, waar het artikel nu instaat, zullen mensen over het algemeen niets met het artikel doen. Het is in deze vorm echter ook niet geschikt om het artikel te verplaatsen naar de hoofdnaamruimte (pagina 'Rengocar', die eerder werd verwijderd).

Wat je allereerst kunt doen is het artikel zelf proberen te verbeteren met hulp van de Wikipedia:Snelcursus. Zoals de naam al zegt geeft die serie pagina's een snel overzicht hoe je kunt bewerken op Wikipedia en hoe je basisopmaak kan toevoegen (uit m'n hoofd gezegd). Een artikel begint normaal gesproken met een regel als '''Blablabla''' is een [[Italiaans]]e spruitjeskwekerij die handelt in [[peer|peren]]. Hierbij wordt het onderwerp (in jouw geval Rengocar) ingevuld op blablabla en dus dikgedrukt en is de rest van de zin een korte definitie van het onderwerp. De tekst tussen blokhaken zijn interne links, en zouden uitgelegd moeten zijn in de snelcursus.

U kunt daarnaast soortgelijke artikelen zoeken en de broncode van die pagina's bekijken. Wellicht is ook het coachingsprogramma iets voor u. Een coach kan helpen bij het geven van nuttige links en ook persoonlijke uitleg over bepaalde dingen, zoals het opmaken van artikelen. Een kanttekening daarbij is wel dat u er niet vanuit moet gaan dat een coach het artikel zal verbeteren, hooguit een zetje in de goede richting kan geven.

Last but not least: Schroom niet om vragen te stellen als u die heeft. Met Wikipedia leren omgaan gaat nog altijd het beste als men ermee bezig is. U kunt vragen stellen op de Help:Helpdesk. Als u verbeteringen aan het artikel heeft gedaan, dan kunt u aan MoiraMoira vragen of het artikel op deze wijze beter is en naar de hoofdnaamruimte geplaatst kan worden. Als het goed genoeg is, zal ze waarschijnlijk daar wel bij helpen. Zoniet, dan kan ze meestal wel aanvullende informatie/hulp geven. Veel succes!

Sum?urai8? 18 apr 2012 22:13 (CEST)[reageer]