Overleg gebruiker:Frenqle

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Woodcutterty
Hallo Frenqle, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.516 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

Woody|(?) 26 apr 2014 16:49 (CEST)Reageren

In antwoord op uw terugkoppeling[brontekst bewerken]

Dit is een hommel.

Hallo Frenqle, welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Uitgebreide uitleg over het plaatsen van foto's kunt u lezen op de pagina Help:Gebruik van bestanden. Ik zal hier een korte uitleg geven met de belangrijkste punten.

Het is op de Nederlandstalige Wikipedia alleen mogelijk afbeeldingen te plaatsen die eerst naar onze centrale bestandendatabase, Wikimedia Commons (Commons), geüpload zijn. Als de foto die u wilt plaatsen daar nog niet aanwezig is moet u die dus eerst uploaden. Dat mag alleen als (1) de afbeelding vrij is van auteursrechten, of (2) beschikbaar is onder een vrije licentie of (3) u zelf de rechthebbende op de foto bent. Het zonder toestemming uploaden van andermans afbeeldingen mag dus nooit (deze afbeeldingen zullen ook worden verwijderd). Voor het uploaden van een afbeelding kunt u gebruikmaken van de UploadWizard, die u in een paar simpele stappen door het proces heen leidt.

Heeft u de foto die u wilt gebruiken geüpload, of stond die al op Commons, dan kunt u hem in een artikel plaatsen. Dat gaat door middel van de code [[Bestand:naam.svg|thumb|onderschrift]]. In de plaats van 'naam' vult u uiteraard de naam van het bestand in. Ik gebruik hier .svg als voorbeeld, maar als het een andere extensie betreft (bijvoorbeeld .png of .jpg) vult u die extensie in (bij gebruik van de verkeerde extensie verschijnt de afbeelding niet). In plaats van 'onderschrift' vult u een passende beschrijving in. 'thumb' kunt u laten staan en zorgt ervoor dat de afbeelding automatisch de geschikte afmetingen krijgt. Als voorbeeld levert de code [[Bestand:Aardhommel kleine.jpg|thumb|Dit is een hommel.]] de afbeelding rechts op.

Het kan ook zijn dat u een afbeelding in een zogenaamde 'infobox' wilt plaatsen (een voorbeeld van een infobox vindt u op Karel de Grote, het betreft de grote balk met informatie rechts in het artikel). Doorgaans bevat zo'n infobox een parameter '| afbeelding ='. Het is dan meestal voldoende om de naam en extensie van de afbeelding, bijvoorbeeld Aardhommel_kleine.jpg, achter de parameter te plaatsen. Zie hier voor de broncode van het artikel Karel de Grote om te zien hoe de afbeelding daar geplaatst is.

Als u er niet helemaal uit komt hoor ik het graag, dan probeer ik u verder te helpen. Ook als u andere vragen of opmerkingen heeft kunt u die hier, op mijn overlegpagina of onze helpdesk kwijt. Vriendelijke groet,

Woody|(?) 26 apr 2014 16:48 (CEST)Reageren