Overleg gebruiker:Gerbenbrandy

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Gerbenbrandy, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.482 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten.

Veel plezier ;). SNRbot 6 sep 2007 19:03 (CEST)Reageren


Claudio Monteverdi[brontekst bewerken]

Hallo,

kun je iets neutraler schrijven over Claudio Monteverdi? Het is moeilijk reclame te noemen, maar soms kan het wel wat neutraler. Verder mooie uitbreiding.

Groet,

Tukka 12 sep 2007 20:16 (CEST)Reageren


Neutraler? Ik heb het nog maar eens doorgekeken. Maar ik denk echt dat dit lemma de gangbare opvattingen op een evenwichtige wijze weerspiegelt. Verder bedankt voor je correcties en waarderende opmerking.

met vriendelijke groet gerbenbrandy 13 sep 2007 20:45 (CEST)--gerbenbrandy 13 sep 2007 20:45 (CEST)

medea e.d[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy,

Bedankt voor je mail en opmerking op mijn overlegpagina. Je doet goed werk zo te zien. Ik heb je proberen te helpen met dingen die je van Wikipedia nog niet goed begreep. Met name de interwiki's zijn erg interessant om te bekijken en aan te leggen. Het is juist de bedoeling van Wikipedia om samen aan artikelen te werken, ook omdat de een weer wat anders weet dan de ander. Dat kan inhoudelijk en/of technisch zijn. Ik hoop dat ik je niet teveel op de huid zat, dat was niet de bedoeling. Het is handig als je ondertekent op de standaardmanier ( het krabbeltje in het menu hierboven of vier tildes). Met vriendelijke groet --joep zander 18 sep 2007 12:53 (CEST)Reageren

Plaatsnamen[brontekst bewerken]

Gerbenbrandy, wil je als je interwiki's naar bv. steden plaatst even checken of deze goed doorlinken. Je kan bv. beter [[Venetië (stad)|Venetië]] dan [[Venetië]] doen; dan is het nl. in één keer goed. Je kan dit makkelijk nakijken door na 'Toon bewerking ter controle doet' met je rechtermuisknop op de link klikken en dan te kiezen voor 'Open in new window' (o.i.d.). En nogmaals het verzoek te proberen zoveel mogelijk edits op één pagina in één keer te doen, i.p.v. telkens een paar achter elkaar. Maar veel succes verder. Sint Aldegonde 18 sep 2007 16:11 (CEST)Reageren

hymen[brontekst bewerken]

Hoi,

Ik heb je mail ontvangen. Het is niet irritant, maar in het algemeen niet handig als het gaat om gewoon overleg. De andere overlegmogelijkheden zijn weliswaar niet overzichtelijk, maar in ieder geval voor meer mensen inzichtelijk. Misschien moet je er even in proberen te komen. Maar afin, je mag me eventueel mailen hoor.

Die godin heeft al een (erg klein) lemma zag ik net: Hymenaeus als Hymen ook een benaming is zou inderdaad een doorverwijspagina op zijn plaats zijn. Als je het kunt uitbreiden zou natuurlijk ook goed uitkomen lijkt me. Ik kwam op Hymenaeus door te heen en weren met de engelse interwiki. vriendelijke groet --joep zander 18 sep 2007 20:49 (CEST)Reageren

ps: als je dat handiger vind mag je ook hier op mijn antwoord reageren. Ik heb je op mijn volglijst gezet. --joep zander 18 sep 2007 20:51 (CEST)Reageren


Ok ik antwoord je dan hier.Het is inderdaad zo handiger

Hymen en Hymenaeus zijn inderdaad synoniemen voor dezelfde God. (Op de zoekpagina zie ik dat o.a. de Tsjechen er ook zo over denken :)

Het beide zowel Bruiloftslied als Huwelijksgod betekenen.

Dus ik denk dat ik een doorverwijspagina cq link zou willen zien. Als jij het zou willen doen. Ik kijk graag -zeg maar- de kunst af.

Er is overigens ook wel ruimte voor een kleine uitbreiding van dit artikel hymenaeus. Het begrip hymne wordt meestal apart en uitgebreider behandeld, zoals ik het tegenkom in de mij ter beschikking staande litteratuur. Ik betwijfel of dat dus correct is zoals het er nu in staat.


met vriendelijke groet --gerbenbrandy 18 sep 2007 22:11 (CEST)

Ah nu zit het woord hymne ook in de zelfde trits begrijp ik. Ik zal in ieder geval alvast een doorverwijspagina (DP) maken van Hymen. en van Hymen zo als die nu is veranderen in Hymen (vlies) groetjes --joep zander 19 sep 2007 12:32 (CEST)Nou toch weer een klein beetje anders. Het lemma heet al maagdenvlies. Kijk even hoe ik het deed, ik zag dat je het zelf ook al probeerde. Essentieel is:{{DP}} vriendelijke groet --joep zander 19 sep 2007 12:42 (CEST)Reageren


Perfekt zo gedaan. Voor mij ook een aardig leermoment. Er zijn nu 2 overigens 2 lemmata, die ik binnenkort zou willen bewerken: Hymen (god/bruiloftslied) en hymne (loflied) --gerbenbrandy 19 sep 2007 13:21 (CEST)

Giovanni Francesco Busenello[brontekst bewerken]

Hoi. Ik heb Giovanni Francesco Busenello als nuweg gemarkeerd omdat het geen inhoud bevat. Het is beter geen artikelen alvast aan te maken voordat er daadwerkelijk inhoud is. Groetjes. — Zanaq (?) 20 sep 2007 15:25 (CEST)

Ik heb het terug geplaatst Dit artikel krijgt w m b binnen 7 dagen zijn definitieve vorm. Ik heb het gemarkeerd als werk in uitvoering

--gerbenbrandy 20 sep 2007 18:22 (CEST)

Verwijderingsnominatie Camerata fiorentina[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Camerata fiorentina. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070925 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 26 sep 2007 02:25 (CEST)Reageren

Beste Gerbenbrandy; Ik vind deze verwijdernominatie erg onterecht. Ik heb de WIU eraf gehaald, op de verwijderpagina stond geen motivatie wat ik als erg storend ervaar. Ik hoop dat je de moed erin houdt. vriendelijke groet --joep zander 26 sep 2007 09:32 (CEST)Reageren

Bedankt! Ik had dat "camerata fiorentina" gisteren in wikipedia opgeslagen om de "links" te verzorgen. Ik kreeg niet de kans: binnen de minuut was een bot-zus-of-zo er mee aan de haal gegaan. En de linkjes heb ik tenminste twee keer opnieuw moeten aanbrengen. Maar zeker niet getreurd. Er zijn ook noodzakelijke verbeteringen door de ander an gebracht Vanmorgen weer even bezig. Ik begin nu met zelf een wiu2 aan te brengen voor ik iets op een pagina opsla. m vr gr --gerbenbrandy 26 sep 2007 09:48 (CEST)

Plaatje Monteverdi[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, ik heb een plaatje op Monteverdi verwijderd dat jij erop gezet had, aangezien de afbeelding niet bestaat.

Misschien lijk ik je overigens een beetje op de huid te zitten, maar ik volg je bewerkingen juist met grote interesse, en ben benieuwd naar meer van je toevoegingen. Sint Aldegonde 28 sep 2007 13:40 (CEST)Reageren



Ik heb er zelf ook wel plezier in. leuk dat we de interesses delen.

Op zich heb ik er geen probleem mee, dat men mij op de huid zit. Het levert goede leermomenten op. En ik heb wel de indruk dat iedereen met de beste bedoelingen bezig is.

Vaak is mijn probleem dat het mij ook wel duidelijk is, dat er een onopgelost probleem, door mij gecreeerd is. Maar terwijl je dan bezig bent komt er dan een of andere bot-zus-of-zo over je heen en aan het eind ben je dan plotseling je laatste versie kwijt. Vandaar (jij sprak me daar volgens al eens over aan) ik toch weer vaker wat kleine tussenliggende versies opsla. Maar ik probeer wel de eerste ruwe versie eerst in mijn tekstverwerker voor te bereiden voor ik hem op sla.

Ik vind het al heel wat dat het me gelukt is 2 van de 3 afbeeldingen te uploaden; vorige week was mijn score 0 van 5!


m vr gr --gerbenbrandy 28 sep 2007 14:12 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Claudius DVD.jpg[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Claudius DVD.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20071002 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 3 okt 2007 03:01 (CEST)Reageren

Armeemarschsammlung[brontekst bewerken]

Excuus. Ik heb Armeemarschsammlung als werk in uitvoering gemarkeerd omdat het me op sommige plaatsen een onopgemaakte (waarschijnlijk zonder broncode of bronvermelding van de duitse wikipedia gekopieerd) lap tekst toeschijnt. Groetjes. — Zanaq (?) 11 okt 2007 19:18 (CEST)


Ik ben zelf eigenlijk ook niet erg gelukkig met dit begin van een lemma . Het zou correcter zijn als de duitstalige zeer uitvoerige site van wikipedia met deze (voor ons Nederlanders nauwelijks uit te spreken titel) als link te vinden zou zijn bij bestaande Nederlandse lemmata als "Mars(muziek)" of bij Frederik Willem III

Ik zal het misscien opnieuw zetten en daarna steun ik in elk geval -op inhoudelijke gronden- verwijdering van dit door mij begonnen lemma.

Ik heb een beginnetje gemaakt met Mars(muziek) Duits leger

met vriendelijke groet --gerbenbrandy 12 okt 2007 10:42 (CEST)

Ok, is goed hoor. Je kunt overigens pagina's die je wilt verwijderen markeren met {{nuweg}}. Groetjes. — Zanaq (?) 12 okt 2007 20:34 (CEST)
Hoi: je hebt Armeemarschsammlung opnieuw aangemaakt met slechts {{tl|nuweg}} als inhoud. Een pagina die reeds verwijderd is, kan niet extra verwijderd worden ;-) bovendien hoef je de tl| niet mee te nemen: slechts {{nuweg}} is voldoende. Groetjes. — Zanaq (?) 12 okt 2007 20:39 (CEST)


... mij past een geduldige schuldbewuste zucht.

m vr gr --gerbenbrandy 12 okt 2007 20:51 (CEST)

Nergens voor nodig.... Je kunt je bijdragen op overlegpagina's overigens met vier tildes (~~~~) ondertekenen. Groetjes. — Zanaq (?) 12 okt 2007 20:54 (CEST)

Welkom[brontekst bewerken]

Hoi; een operaatje (pff) Lucia di Lammermoor als nieuw; altijd goed (schrijft een 20e eeuwse klassieker). Ik heb er wel wat spelfoutjes uitgehaald. Een opmerking. De partituur omzetten in het Frans; is dat wel juist; moesten de teksten niet omgezet worden? Ik heb te weinig verstand van opera's om dat te kunnen inschatten. Wil je als het artikel klaar is; het zetten op het Portaal Klassieke muziek (Hoofdpagina>>rechter schuifbak..Klassieke Muziek>>Nieuw Artikelen). Dan lezen een aantal schijvers over klassieke muziek het artikel. Groetjes, Ceescamel 14 okt 2007 22:26 (CEST)Reageren


Bedankt voor je interesse. En bedankt voor het verbeteren van spelfouten. Prima wat mij betreft.

Ik ben hier nieuw. Het begrip gebruikersportaal ken ik niet. Ik zal er morgen nog eens naar kijken. Op zich wel interessant om dat zo aan elkaar voor te leggen.

"Partituur omzetten in het Frans". Ik heb daar naar gekeken. Volgens mij stond het er anders; maar dat was niet veel beter Nederlands. Dus dat heb ik dat veranderd. Donizetti heeft een nieuwe versie gemaakt (met bv ook nieuwe aria's in (naar ik meen) de 1e akte). Franse opera stelt vaak nogal wat aanvullende eisen aan de compositie (extra ballet etc.) Of dat hier ook zo was weet ik niet. De franse versie behandelen zou een apart lemma vergen. Maar dat is m.i. nu onzin. De laatste franse versie (Lucie) in Nederland dateert van het begin van de vorige eeuw.

De Lucia di Lammermoor ; die wordt voor het eerst in 15 jaar weer in Nederland gegeven (premiere 1 november). Hier zeldzame opera. Deze premiere is de reden dat ik dit lemma schrijf. Net zoals een paar weken geleden de Médée van Cherubini.

Qua lengte is het "wat fors" uitgevallen. Maar ik mis vaak in een synopsis de informatie die het spannend maakt voor mij. Vandaar. Maar ik kan me voorstellen dat anderen de lengte dubieus vinden. Ik kom het ook op de anderstalige wikipedia's niet in deze vorm tegen. met vr gr --gerbenbrandy 18 okt 2007 00:58 (CEST)

Afbeelding op verkeerde plaats[brontekst bewerken]

Dag Gerben (?),

Zag toevallig dat je de ets van het San Carlo theater per abuis op nl.wikimedia had ge-upload. Maar daar was je waarschijnlijk zelf ook al achter gekomen. Nadat ik eerst zekergesteld had dat die hier ook stond, heb ik de foutieve upload op wikimedia.org verwijderd. - mvg RonaldB 17 okt 2007 01:04 (CEST)Reageren


Bedankt voor je hulp. En.. ik had het zelf nog niet ontdekt gerbenbrandy 18 okt 2007 01:00 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Lucia Sextet.jpg[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Lucia Sextet.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20071016 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 17 okt 2007 03:01 (CEST)Reageren

Operacomponisten[brontekst bewerken]

Hai, wat een oude troep (geintje) bij nieuwe klassieke items. Ik heb ze met belangstelling nagelezen, wat een prachtige verhalen.. Bij Gaetano Donizetti zit echter een zin, die wel begint, maar niet eindigt. Zie de overlegpagina bij dat artikel. Dank je voor atikels.Ceescamel 18 okt 2007 11:39 (CEST)Reageren


Bedankt voor het doorlezen en je reactie.

Voor mij was dat gebruikersportaal nieuw. Ik heb dat met interesse gelezen.

Ik heb daar ook overigens een opmerking op de overlegpagina gemaakt. Het kopje "Nieuws" is daar verdwenen. Heb jij daar een mening over? --gerbenbrandy 18 okt 2007 12:33 (CEST)

Ik heb daar wel een mening over; ik keek er eerlijk getypt niet naar. Nieuwtjes op het gebied van klassieke muziek zijn er weinig. Ik kijk alleen naar nieuwe artikelen. ik schrijf me het leplazarus aan klassieke muziek uit de 20/21e eeuw. Zit nu even in Categorie:Muziekalbum van King Crimson. Groetjes. Oh ja ik zie dat je het ondertekenen nog niet onder de vingers hebt. Als je 4 tildes (~) achet erlkaar tikt dan verschijnt automatisch je naam en tijd.....en daar is ie dan:Ceescamel 18 okt 2007 17:30 (CEST)Reageren

Zandbakxxxxxxx[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, het is niet de bedoeling om zelf zandbakartikelen aan te maken. Als je een experimenteerplek wilt hebben om in alle rust artikelen op te kunnen stellen of bij te schaven, dan kun je een subpagina aanmaken onder je eigen gebruikerspagina, bijvoorbeeld Gebruiker:Gerbenbrandy/kladblok. Ik heb het artikel Zandbakxxxxxxx verwijderd. Groet, Lexw 18 okt 2007 22:43 (CEST)Reageren

Gerben, het zal niet je bedoeling geweest zijn, maar nu deed je het weer (ik neem aan dat je mijn aanwijzing hierboven probeerde op te volgen, maar je deed het niet helemaal correct). Als je die kladpagina aan wilt maken, klik dan gewoon even op de rode link hierboven, dan komt het vanzelf goed. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust, ik wil je er best mee helpen. Groet, Lexw 18 okt 2007 23:02 (CEST)Reageren
Okay, nu heb je het te pakken, zie ik. Veel succes ermee. Lexw 18 okt 2007 23:16 (CEST)Reageren

Even hectisch geweest. Het werk van een dag leek verdwenen. Maar ik hoop dat ik nu een truc onder de knie heb om rustig wat te "schaven" aan door mij aan te leveren lemma's

m vr gr gerbenbrandy 19 okt 2007 09:14 (CEST)

Even voor de volledigheid: als je een artikel hebt geplaatst op wikipedia en het wordt verwijderd, is het daarmee nog niet compleet verdwenen. Moderatoren kunnen namelijk verwijderde artikelen terughalen. Dus als je bang bent dat je een dag voor niets hebt gewerkt kun je altijd een verzoek aan een moderator doen om dat artikel (desnoods tijdelijk) terug te halen, of de tekst ergens anders neer te zetten, zodat je er verder aan kunt werken. Groet, Lexw 19 okt 2007 12:31 (CEST)Reageren

Lucia di Lammermoor[brontekst bewerken]

Hallo, Het zou mooi zijn als bij je prachtige artikel over Lucia di Lammermoor ook een geluidsfragment kon komen. Er staat er een op de Engelse Wikipedia. Weet je misschien of dat over te nemen zou zijn? Beste groet, We El 19 okt 2007 10:41 (CEST) En nog een tweede vraag. In het artikel Giovanni Francesco Busenello staat de zin: "Het bevat twee opera's met een historisch onderwerp." Het is mij niet duidelijk waar dat "Het" naar verwijst. Zal wel een kwestie zijn van even stilistisch bijschaven. Dank je! We El 19 okt 2007 10:46 (CEST)Reageren

  • Busenello: goed gezien. Ik heb dat aangepast .Mijn dank
  • Lucia:geluidsfragment van Joan Sutherland staat al gelinkt. Ik heb dat inderdaad van de Engelse wikipedia overgenomen.

m.vr.gr. gerbenbrandy 19 okt 2007 12:23 (CEST)

Prima, dank je wel! Overigens staat er onder "Media" in de Engelse Wikipedia nog een ander fragment (blijkbaar de ouverture) maar mij lukte het niet om dat over te nemen. Beste groet! We El 19 okt 2007 15:30 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Afbeelding:VieParisienne1.jpg[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:VieParisienne1.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20071019 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 20 okt 2007 03:05 (CEST)Reageren

Symfonie nr. 1[brontekst bewerken]

Hoi Gerben,

bedankt voor je drastische verbetering van het artikel over Brahms eerste. Ik zag dat je een versie in een kladblok hebt staan, daar heb ik de categorieen even van af gehaald, omdat jouw kladblokversie nu ook in de symfonieen en Brahmscat viel ;) Celloman 15 jan 2008 13:52 (CET)Reageren

Bedankt Celloman! --gerbenbrandy 15 jan 2008 13:55 (CET)

Gerben, je kan een bericht automatisch ondertekenen door na je bericht vier tildes te plaatsen (dus 4x ~ ) . Dan komt je naam met een link er naar toe, en de preciese tijd van plaatsen van bericht. Mvg, Celloman 15 jan 2008 14:11 (CET)Reageren

Symfonie nr. 00 of Symfonie in f[brontekst bewerken]

Hoi Gerbenbrandy,

ik heb even de categorie Categorie:Compositie van Bruckner aangemaakt mocht je meer symfonieen van Bruckner gaan behandelen. Even een vraag: wat vind je beter als titel Symfonie nr. 00 (Bruckner) of Symfonie in f (Bruckner). Zoals je misschien wel in de categorie:Symfonie hebt gezien houden we overwegend een zo compacte naamgeving met enkel een nummer aan. Mvg, Celloman 22 jan 2008 21:38 (CET)Reageren

Hallo Celloman

00 is in elk geval gebruikelijker (voor mijn gevoel in Nederland). Dus ik heb dat aangepast. (in mijn Duitse bron (Harenberg Konzertfuehrer) kom ik dat t niet tegen. 00 maakt het allemaal wel iets luchtiger:)

Ik ben trouwens jaloers op de infoboxen in de Engelse Brucknerlemmata, maar dat lukt me niet hoe ik er ook mee stoei. Ik kan in de infobox Compositie veel bij Bruckner gebruikelijk informatie niet kwijt. Tip?

gerbenbrandy 22 jan 2008 22:12 (CET)

interwiki's[brontekst bewerken]

Hallo, het valt mij op dat de nieuwe artikelen zoals Symfonie nr. 5 (Bruckner) via interwiki verwijzen naar categorieën in de anderstalige wiki's in plaats van naar de artikelen. Ik kan alleen niet ontdekken waarom... heb jij een idee? m.v.g. Theo Assen 23 jan 2008 10:57 (CET)Reageren

Volgens mij heeft het te maken met het sjabloon wat gisteravond door celloman is gemaakt. Ik vond het ook verrassend en wennen. Maar het heeft ook voordelen. Ik heb wel de indruk dat de verwijzing van tweeën één is: of hij klikt door naar 1 categorie of hij klikt door naar 1 artikel. Ik zal dit kopiëren naar de gebruikerspagina van celloman.

mvg gerbenbrandy 23 jan 2008 11:05 (CET)

Als er meer info in de gebruikerboxen moet, dan zal de infobox moeten aan worden gepast. Dit vind ik echter zeer moeilijk. De infobox is dan ook door een andere gebruiker gemaakt. Als ik zo in symf. 1 kijk op de engelse wikipedia, zie ik alleen als "extra" editieuitgaven en de eerste opname. Die kun je anders ook gewoon in het artikel zelf opnemen. Voorzover ik weet zijn over andere symfonieen over uitgaven en eerste opnamen weinig bekend, dus allicht overbodig om daar speciaal voor in een infobox op te nemen. Naar de interwiki's zal ik nog even kijken. Mvg, Celloman 23 jan 2008 12:21 (CET)Reageren

Ik voel me getroost dat het voor jou ook lastig is om de infoboxen aan te passen. Al doende met Bruckner bleek ik uiteindelijk eigenlijk ook nauwelijks behoefte te hebben aan een andere infobox. Dus laat ik het zo Mijn dank.gerbenbrandy 23 jan 2008 12:43 (CET)

Ik heb van de reeds aangemaakte Brucknersymfonieen alle interlinks naar anderstalige artikelen erover aangemaakt, evenals een link van de engelse naar hier. (de rest zal botmatig gebeuren) Dit geldt ook voor de categorie van Bruckners composities. Er zullen nu waarschijnlijk geen problemen meer zijn. Ik zie niet wat er mis is met de "Brucknersymfonieensjabloon" (vanwaar je door kan klikken naar een andere), maar daar zal ik dan nog even naar kijken of daar wat raars aan is te ontdekken. Celloman 23 jan 2008 12:38 (CET)Reageren

Het werkt nu prima. mijn dank. Mocht ik nog een lemma Bruckner "doen", dat probeer ik dat nuzelf op te lossen.

mvg gerbenbrandy 23 jan 2008 12:46 (CET)~

Laat de categorisatie en interlinks maar zitten. Geen probleem om daar even naar te kijken, is zo gepiept. Celloman 23 jan 2008 12:49 (CET)Reageren

Artikelnamen Symfonieën van Bruckner[brontekst bewerken]

Beste Gerben, heel goed dat je artikelen over de symfonieën van Bruckner aanmaakt, maar wil je (ik vermoed dat je nog een paar artikels gaat aanmaken?) alsjeblieft letten op de punten en spaties in de lemmatitels? Het gebruikelijke model is: Symfonie nr. x (Bruckner). Met vriendelijke groet, Notum-sit 23 jan 2008 13:38 (CET)Reageren


Bedankt voor je opmerking . Ik hoop dat ik me er niet te veel mee vergist heb (ik ben een paar dagen voor het eerst in maanden weer eens op wikipedia bezig geweest). Volgens mij werkt alles nu. Maar ik stel vast dat er flink wat correcties zijn uitgevoerd, niet alleen door jou. Mooi. gerbenbrandy 24 jan 2008 00:20 (CET)

Hai; even in aansluiting op bovenstaande. De cat's voor symfonieën zijn genummerd; 1e symfonie etc. Als je hem daar in zet, hoeft hij niet meer in de cat symfonie. in verband met te verwachten artikelen (ik heb 255 symfonieën nr 2!) is de cat symfonie verder uitgesplitst. Vanwege een gebrek in WIKI worden symfs boven de 10 opgeslagen per 10-tal. Groetjes,Ceescamel 24 jan 2008 13:01 (CET)Reageren

Nou Cees, dan moet je ook wel over alle 225 2e symfonieeen die je op cd hebt een artikeltje maken ;) Celloman 27 jan 2008 22:18 (CET)Reageren

Strijkkwartet nr. 2 (Antonín Dvořák)[brontekst bewerken]

Hoi Gerben,

zou je ook voor de strijkkwartetten alleen de titel Strijkkwartet nr. # (Dvořák) willen hanteren. Dit omdat op Wikipedia graag ziet dat er zoveel mogelijk info uit de titel wordt gehaald. In de versie Strijkkwartet nr. # (Dvořák) staat enkel het broodnodige in de titel om het van andere werken te onderscheiden. Bij voorbaat dank. Mijn complimenten voor het werk wat je verzet! Ik blijf je artikelen lezen en volgen! Mvg, Celloman 27 jan 2008 16:57 (CET)Reageren

Bedankt voor je aardige reactie. Ik begrijp je punt en heb het denk ik nu correct aangepast. gerbenbrandy 27 jan 2008 17:44 (CET)

Bedankt voor je aardige reactie. Ik begrijp je punt en heb het denk ik nu correct aangepast. gerbenbrandy 27 jan 2008 17:44 (CET)

Ik pak alleen hier en daar de opmaak van de artikelen wat aan ;). Nog een vraagje: in de tekst staat er (Walz). Ik neem aan dat daar de persoon uit de bronvermelding mee wordt bedoeld, Mathias Walz? Is dat een musicoloog? Ik zag ook dat je nog een paar artikelen over strijkkwartetten van Sjostakovitsj had verbeterd. Ik heb zelf een keer met mn strijkorkest de 8e gespeeld (in kamerorkestbewerking van Barshai). Ik was elke keer blij als we het Allegro molto weer achter de rug hadden. Pfff, wat verschrikkelijk (qua snelheid) is dat om te spelen. Celloman 27 jan 2008 18:03 (CET)Reageren

Ik bedoel inderdaad de Mathias Walz in de referentie. Ik zal dat nog even nakijken. Ik ben er pas later achter gekomen, dat in dat Harenberg duidelijk gespecificeerd staat welke redacteur waarvoor verantwoordelijk is. Om zijn CV samen te vatten: duitse musicoloog uit 1964

gerbenbrandy 27 jan 2008 19:01 (CET)

Ik heb net nog maar eens naar dat 8e kwartet van D SCH geluisterd. Ik kan me er iets bij voor stellen. Het is snel, maar het voordeel is, dat - tenminste als je een beetje tempo houdt! - is dat het ook zo voorbij is (minder dan 3 minuten!). :)

gerbenbrandy 27 jan 2008 23:40 (CET)

Prins Nicolaus Borissovitsj ‎Galitzin[brontekst bewerken]

Hoi Gerbenbrandy. Je had vrijwel gelijktijdig twee pagina's aangemaakt, namelijk "‎Galitzin, Prins Nicolaus Borissovitsj" en "‎Galitzin, Nicolaus Borissovitsj". Ik heb van de ene de titel veranderd naar Nicolaus Borissovitsj ‎Galitzin (achternaam achteraan), en van de andere een redirect gemaakt. Ik hoop dat je het hiermee eens bent, laat het anders even weten. Met vriendelijke groet, Peti ... 11 feb 2008 14:31 (CET)Reageren

Ik ben het er helemaal eens. Veel logischer en prima zo!

Waar ik het niet mee eens ben dat Galitzin als categorie "Russisch cellist" mee krijgt. Het belang van hem is toch in de eerste plaats dat hij begunstiger , "mecenas" van Beethoven was.

Maar is er een categorie "mecenas" . En zo niet zullen we dat dan maar niet aan maken (iets wat ikzelf nog nooit gedaan heb) ? Het is relevant omdat ik meer van deze "mecenassen" van een artikeltje wil voorzien.

met vriendelijke groet gerbenbrandy 11 feb 2008 17:00 (CET)

Ik ben niet degene die de categorie heeft toegevoegd, maar je kan kijken bij de Categorie "Persoon" kijken of daar iets bijzit. Anders vind je hier uitleg over het aanmaken van een nieuwe categorie, maar daar heb ik zelf ook geen ervaring mee... Eén artikel kan overigens meerdere categoriën hebben, dus als de beste man óók cellist was, kan die categorie blijven staan. Succes! Peti ... 11 feb 2008 17:17 (CET)Reageren

Strijkkwartet nr. 6 (Beethoven)[brontekst bewerken]

Beste gebruiker Gerbenbrandy, bij het controleren van nieuwe pagina's kwam ik Strijkkwartet nr. 6 (Beethoven) tegen, van jouw hand. Je hebt het voorzien van een wiu2-sjabloon, om aan te geven dat je er nog mee bezig bent. Mocht het je ontschoten zijn: veel plezier met afronden. Veel plezier nog op wikipedia! Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 17 feb 2008 16:41 (CET).Reageren


Na uitbreiding WIU verwijderd. gerbenbrandy 20 feb 2008 22:00 (CET)

Andreas Kyrillovitsj Rasumovsky[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, als je niet in de gelegenheid bent meer van een pagina te maken dan alleen een losse afbeelding, gelieve dan nog even helemaal niets aan te maken. GijsvdL 22 feb 2008 17:32 (CET)Reageren

Je was net even voor --gerbenbrandy 18 mrt 2008 16:57 (CET)

Dvořák[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, Bij Strijkkwartet nr. 7 (Dvořák) staat onder "Betekenis" dat het het eerste stuk kamermuziek is dat gedrukt werd. Bedoelt u dan van Dvořák, of in de gehele muziekgeschiedenis? Dat is niet erg duidelijk. Vriendelijke groeten, We El 7 mrt 2008 12:11 (CET)Reageren

Uiteraard inderdaad van Dvořák. Hersteld met dank.--gerbenbrandy 18 mrt 2008 16:57 (CET)

Verwijderingsnominatie Vroege Islam: westerse alternatieve gezichtspunten[brontekst bewerken]

Beste Gerbenbrandy, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Vroege Islam: westerse alternatieve gezichtspunten. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080319 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als je vragen hebt, kun je die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 20 mrt 2008 01:08 (CET)Reageren