Overleg gebruiker:HStephan01

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, HStephan01! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.958.351 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

'Correctie'[bewerken]

Hej! Wijzigingen zoals je die onder andere hier, hier en hier doet, zijn – anders dan je in je samenvatting aangeeft – géén verbeteringen. Sommigen gruwen van een overdaad aan vlaggetjes in de infobox, je haalt soms informatie weg (meestal over de naam van de taal in de landstaal) en bovendien wordt het eerste item in een puntenlijst in een infobox niet goed weergegeven (daar blijft een * staan). Al met al wijzigingen die je wellicht beter niet kunt doen. Richard 3 apr 2017 15:37 (CEST)

Beste HStephan01, heb je het bovenstaande wel gelezen? Dit weekend heb je weer soortgelijke wijzigingen gedaan. Je hebt nu geen vlaggetjes toegevoegd maar de rest van de kritiek blijft staan. Het eerste kritiekpunt van Richard was dat 'correctie' een misleidende bewerkingssamenvatting was. Een verandering in de opmaak is (of het nou wel of geen verbetering is) iets anders, dus dit is verwarrend voor mensen die wijzigingen controleren.
Misschien vind je het overzichtelijker om alle landen onder elkaar te zetten (maar let dan op het probleem met het sterretje in het eerste element van de lijst), daar staat tegenover dat de oude weergave compacter was. Misschien kunnen we in overleg de voor- en nadelen afwegen.
Intussen verander je echter ook om onduidelijke redenen de sortering en haal je soms informatie weg. Dit geldt ook voor artikelen over andere onderwerpen, bijvoorbeeld Armand. Ik heb je daarom aangemeld op Edits bewaken. Met vriendelijke groeten, Bever (overleg) 17 apr 2017 05:32 (CEST)