Overleg gebruiker:Janettesheartforholland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Rode raaf in het onderwerp Achterhoek
Hallo Janettesheartforholland, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.836 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Achterhoek[brontekst bewerken]

Hallo Janettesheartforholland, ik heb je aanvullingen op Achterhoek ongedaan moeten maken omdat ze niet conform de geldende richtlijnen waren. WP:NIET Wikipedia is een neutrale encyclopedie geen VVV folder. Zie ook WP:Neutraal standpunt. Hopelijk heeft u er begrip voor dat artikelen op Wikipedia getoetst worden aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Rode raaf (overleg) 5 jan 2018 12:32 (CET)Reageren

Hallo, Ik ben erg benieuwd waarom de aanvullingen die ik op de musea maakte ongedaan zijn gemaakt? het zijn allemaal erkende musea in de Achterhoek, wellicht niet zo vermogend als de andere musea, maar beslist horend bij onze Achterhoek! Trikker is niet zomaar een website, het is een erkende officiële nieuwssite die zeer interessante artikelen brengt. Dus waarom worden de andere musea WEL genoemd? Gr Janettesheartforholland. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Janettesheartforholland (overleg · bijdragen)PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Ik heb je vraag overgeheveld naar je eigen overlegpagina (wat in dit geval ook de meest logische plek is om hier vragen te stellen n.a.v. mijn handelen. Daarnaast het is gebruikelijk/handig dat op de plek waar overleg start, overleg ook voortgezet wordt. Dat houdt het overzichtelijk voor alle andere meelezers en/of eventuele deelnemers aan het overleg. Het zorgt ook dat de context behouden blijft.

Het antwoord op je vraag heb ik je reeds gegeven, alles draait om: Wikipedia:Neutraal standpunt!! Je toevoegingen waren niet neutraal. We zijn hier met een encyclopedie bezig, niet met het samenstellen van een VVV folder. Heb je überhaubt de moeite genomen om de geboden linken even door te nemen? Ik denk van niet, anders had je begrepen waarom je bewerking ongedaan moest worden, alles staat duidelijk uitgelegd op Wikipedia:Neutraal standpunt!!

Daarnaast kennen we hier ook nog Wikipedia:Balans. Je kan dan wel een uitbreiding maken van een hoofdstukje, echter... Het artikel (in dit geval) heet Achterhoek. M.a.w. dat hoort het ook over de ACHTERHOEK te gaan, niet voor een leeuwendeel uit een soort Lijst van musea in Gelderland, waar misschien beter naar doorverwezen kan worden. Vergelijk andere streken zoals Twente, West-Friesland (regio), Zeeuws-Vlaanderen, Salland, enz. en merk op dat daar helemaal geen aandacht aan musea wordt besteed. Vergelijk bijvoorbeeld een artikel over een voetbalclub, dan gaat het over die club, niet over de winkeltjes die allemaal in het stadion zijn te vinden. Laat staan dat je erbij gaat schrijven dat ze lekkere koeken verkopen, of dat het er gezellig is. Ik hoop dat je hiervoor begrip hebt. Zie WP:Balans.

Ieder museum is welkom zolang je informatie neutraal brengt, neutraal betekent OBJECTIEF, vrij van gekleurde meningen en waardeoordeel. Dan geniet het nog steeds de voorkeur om kleurrijke folder/promotie beschrijvingen achterwege te laten. Iemand zou bijvoorbeeld schrijven dat het Openlucht museum in Arnhem één van de best bezochte musea van Nederland is. Dat is een FEIT, dat ook VERIFEERBAAR is met behulp van BRONONDERSTEUNING. (WP:VER, WP:BRON Niemand zou daar mogen schrijven dat het: Het leukste museum ter wereld is dat je móet hebben gezien en vooral die overheerlijke poffertjes eens moet geproeft moet hebben. Want; Wikipedia is NEUTRAAL, hier wordt niets aanbevolen, hier wordt niet je eigen bevindingen/mening verkondigd, Wikipedia:Neutraal standpunt wikipedia is neutraal en objectief! Dat kan prima op een VVV folder of je eigen blog, maar hier schrijf je niet vanuit je eigen standpunt, visie en gevoel, maar vanuit neutraal vanuit de derde persoon. Wikipedia-artikelen dienen onpartijdig te zijn, en dienen feiten, ideeën, en standpunten te presenteren, getrouw, in de juiste verhoudingen en zonder vertekening. Dit geldt niet alleen voor wát er staat, maar ook voor hóé het er staat

"In 2018 wordt het 350-jarig bestaan van de Achterhoek gevierd. " Waar komt die onzin vandaan? Waarop baseer je dat de "Achterhoek" 350 jaar bestaat? Verzinsels horen niet thuis in de encyclopedie. Je beweerde er gewoon dat de Achterhoek sinds 1668 bestaat!? Nieuws voor je, maar in die tijd werd de streek Graafschap Zutphen genoemd.

Je plaatste hier niets anders dan zaken (zoals ik al aangaf) die prima passen in een VVV folder, maar NIET (WP:NIET) hier! Waardeoordelen en eigen meningen, promotie en reclame: "In de oud-Saksische herberg kan men heerlijke streekgerechten eten." = reclame. Wikipedia prijst geen gerechten aan. Wikipedia zal zeker niet mededelen dat het eten ergens "lekker" is, dat is een reclame waardeoordeel. Hetzelfde waardeoordeel wordt ook gegeven met "speciaal thema" Wikipidia vindt iets niet speciaal. Alleen "thema" is voldoende. "een rijk verleden" = waardeoordeel en pov. Hetzelfde voor "waant de bezoeker zich al snel in lang vervlogen tijden" = pov "staat aan het gezellige marktplein" = waardeoordeel, "Luister naar de verhalen van bewoners en beleef mee ", "wordt verliefd op de Achterhoek!". Tenslotte de externe link, zie ook WP:EL: Externe links die direct over het onderwerp van het artikel gaan kunnen een meerwaarde aan het artikel geven. Denk bijvoorbeeld aan een link naar de website van de gemeente bij een artikel daarover of een link naar de website van een bedrijf waar een artikel over gaat. Links naar fora, weblogs, discussiegroepen, eigen websites en dergelijke zijn niet gewenst. Ook startpagina's en links naar zoekresultaten zijn niet gewenst. Trikker is een commerciële app, dat op de startpagina geld inzamelt voor het project. Alles bij elkaar krijg ik sterk de indruk dat je zelf achter die site zit of er bij betrokken bent, dan zou die toevoeging zelfs onder het kopje WP:Zelfpromotie gaan vallen. Zelfpromotie (of het vermoeden daarvan) kan een legitieme reden zijn dat een andere bijdrager een artikel/inhoud/bijdragen en aanvulling verwijdert of nomineert voor verwijdering. Het schrijven van een artikel over jezelf of je eigen bedrijf valt sterk af te raden, al kennen weinigen je beter dan jezelf. Nogmaals, lees de aanboden linken naar hulppagina's en richtlijnen door. Ga geen promotionele zaken toevoegen aan Wikipedia, dat zal vroeg of laat altijd verwijderd worden. Dan niet door mij, dan wel door een ander. Wikipedia:Vijf zuilen. Gr. Rode raaf (overleg) 6 jan 2018 09:15 (CET)Reageren