Overleg gebruiker:Jaspris

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Jaspris, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.151 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 6 mei 2016 18:24 (CEST)[reageer]

Massive Parallel Sequencing[brontekst bewerken]

Een medegebruiker van Wikipedia zag dat je het artikel Massive Parallel Sequencing hebt geschreven. Dit artikel is naar zijn/haar mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. De reden die daarvoor wordt gegeven is veel jargontermen, veel onduidelijke Engelse termen, te weinig uitleg waar dit nou eigenlijk over gaat. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Ook in het welkomst-sjabloon dat hierboven op uw pagina staat, staan handige tips over het schrijven van artikelen op Wikipedia.

Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 6 mei 2016 18:27 (CEST)[reageer]

In de bewerkingsgeschiedenis zag ik dat het lemma vertaald is van de Engelstalige Wikipedia, met behulp van de vertaaltool. Dit is toegestaan, mits vermeld wordt dat de Engelse tekst als basis gebruikt is: zie ook de auteursrechten op de Engelse Wikipedia. Ik heb daarom het sjabloon {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia}} toegevoegd. Verder zijn de referenties meevertaald; deze mogen alleen opgenomen worden als deze daadwerkelijk zijn geraadpleegd. Daarom hierbij de vraag of dit het geval is; anders mogen deze officieel niet genoemd worden.
Het onderwerp is echter zeker relevant en het verbaast me dat dit nog niet op Wikipedia stond. Laat je dus niet uit het veld slaan en lees bovenstaande tips. Succes en veel plezier op Wikipedia! Wikiwerner (overleg) 6 mei 2016 22:17 (CEST)[reageer]

Ha Ecritures en Wikiwerner, Dank voor de introductie, informatie en toevoegingen. Ik heb deze pagina aangemaakt toen ik merkte dat er bij 'gewoon' i.e. Sanger dideoxy sequencen geen korte uitleg stond en zeker niet wat uitgebreider. Inderdaad, ik heb de engels variant gebruikt, want die kende ik al. Ik begon met de vertaaltool uit nieuwsgierigheid, maar die meldde niet te werken vanuit het Engels. De pagina is zeker nog niet af, maar de essentie staat er. De tabel heb ik wat vernieuwd / bijgewerkt en deze geeft een snel overzicht. Een deel van de referenties herkende ik. De rest neem ik in een volgende ronde mee. m.vr.gr. Jasper Jaspris (overleg) 11 mei 2016 17:26 (CEST)[reageer]

Ras gebruikt i.p.v. regio van origine[brontekst bewerken]

Wat te doen met een wetenschappelijke correctie die werd terug gedraaid door een leek (i.i.g. ogenschijnlijk) en zonder toelichting? Betreft de Sausalito -pagina: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Sausalito&oldid=prev&diff=60119613 'Blank' zijn wordt gebracht als 'ras'-kenmerk i.p.v. origine van de genetische achtergrond. Waarschijnlijk betekent dit wetenschappelijk correct zijn wel dat vele pagina's nagelopen moeten worden. Jaspris (overleg) 31 okt 2021 22:20 (CET)[reageer]