Overleg gebruiker:JohanW82/Archief1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Henricus, ik wens je van harte welkom bij Wikipedia en veel plezier hier. Elly 27 dec 2003 10:00 (CET)

Inderdaad Laat ik me daar gelijk bij aansluiten: van harte welkom! TeunSpaans 27 dec 2003 10:12 (CET)


Hallo Henricus, Ik lees dat je belangstelling uitgaat naar geografie. Misschien zou je wat artikelen kunnen maken over de steden die nog met een vraagteken op de lijst van steden met stadsrechten voorkomen. Mijn kennis is in ieder geval niet toereikend. - groeten, Serassot 20 feb 2004 20:10 (CET)


Graag info ivm copyrights op Afbeelding:Bavaria unterfranken.png. Wilinckx 21 mrt 2004 14:52 (CET) Zie en:User talk:Ahoerstemeier hierin heeft hij ze zelf gemaakt een andere kaart. Als ze daar al weinig copyright info geven waar zou ik andere gebruikers die graag prentjes op kale paginas zien deze altijd moeten gaan halen (Kristof vt 27 mrt 2004 22:59 (CET))

Sjabloon:Dorp[bewerken]

Hoi Henricus zie: Overleg sjabloon:Dorp Wae®thtm©2005 5 feb 2005 13:41 (CET)

Geografische coordinaten[bewerken]

Hoi Henricus, hoe kom ik aan geografische coordinaten , heb je een link? (Ik neem aan dat ze ze niet zelf aan het opmeten bent in de bosatlas..) Michiel1972 11 feb 2005 23:54 (CET)

Kaart Luxemburg[bewerken]

De kaart is ziet er zeker goed ui maar kan je Esch In Esch-sur-Alzette veranderen omdat deze naam volledig is want er bestaat in luxemburrg ook nog een dorp Esch-sur-Sure en Esch bestaat zelf in Luxemburg niet. philip 19 mrt 2005 20:48 (CET)

Plakrand[bewerken]

Ik las je artikel via het maandverbandwegwerpzakje. Smile Wellicht is het interessant om nog iets te vertellen over de chemische samenstelling van de plakrand? Of kun je nog wat research doen naar de reactie die optreedt wanneer er aan een postzegel wordt gelikt, zodat de postzegel ineens op een envelop kan worden vastgeplakt? Dat zal wel hetzelfde spul zijn als dat er in enveloppeplakranden wordt gebruikt....

Sietske | Reageren? 1 mei 2005 13:28 (CEST)

Hoewel ik het artikel plakrand natuurlijk had geschreven als reactie op Overleg:Maandverbandwegwerpzakje, zou ik het toch een leuk initiatief vinden om een 'serieuze' artikel te schrijven over chemische verbinden. Maar is dan de titel Bindmiddel of Verbindingsmiddel of zoiets niet beter geschikt? Ik neem aan als iemand zoekt over chemische verbindingen niet zoekt naar de titel plakrand. Groeten Henricus 1 mei 2005 15:10 (CEST)
Oh absoluut. Maar het is wel leuk om in het plakrandartikel te kunnen verwijzen naar het artikel over het verbindingsmiddel, en vice versa. Ik zou dat dan niet "bindmiddel" of "verbindingsmiddel" noemen. Bindmiddel associeer ik met maizena, bloem of aardappelmeel, en verbindingsmiddel is wel een héél algemene term die zowel over EHBO, lijm, lastechnologie, schroefverbindingen of touw kan gaan. Ik zou het denk ik verwerken in het artikel 'lijm', of één van de linken waar de pagina naar verwijst, en vervolgens ook in het plakrandartikel een tipje van de sluier oplichten en vervolgens naar dat lijmartikel verwijzen. Is dat wat? Groetjes, Sietske | Reageren? 2 mei 2005 00:21 (CEST)

Stopsignaal[bewerken]

Zeg, wat is met jou aan de hand?! Dit soort hernoemingen vereisen op zijn minst overleg. Danielm 5 mei 2005 10:40 (CEST)

Wat dat betreft mijn excuus, maar ik denk over de kwestie Speyer dat er wel al degelijk overlegd is gepleegd. Zie bijvoorbeeld Overleg:Dom van Speyer of ook Overleg:Lijst van endoniemen. In mijn opzicht ben ik nu ook grote voorstander van om toch de meest algemene gangbare namen te hanteren, nu de Nederlandse Wikipedia steeds groter en ook bekender wordt, vandaar die wijzegingen. Andere kwistpunten zoals Wezel of Neurenberg lijken me natuurlijk wel 'algemeen' genoeg, die namen zal ik dus natuurlijk ook niet zo maar hernoemen. Henricus 5 mei 2005 11:08 (CEST)
Wat betreft heb ik ook een aantal twijfelgevallen, zoals Trente i.p.v. Trento. Maar een discussietje van 3 personen over 1 plaats zijn al mager voor 1 hernoeming, maar wellicht een beetje heel erg mager om een groter aantal hernoemingen door te gaan voeren. Spiers kende ik inderdaad niet, maar Sleeswijk lijkt me juist een zeer bekende naam. Danielm 5 mei 2005 11:16 (CEST)
Ook ik ben ik ben voorstander van om de naam Sleeswijk voor de stad Sleeswijk (stad) te handhaven, maar de afgeleide naam Sleeswijk-Flensburg wordt die wel algemeen of zelfs überhaupt wel gebruikt? Het levert bijvoorbeeld buiten de invloed van Wikipedia geen Google-resultaten op. Henricus 5 mei 2005 11:26 (CEST)
Dat hoeft ook niet perse, je kunt kunt het eenvormigheidsprincipe toepassen. Een goed voorbeeld is de Zuid-Afrikaanse stad East London, alhoewel je die in geen enkel naslagwerk tegen zult zien komen wordt in het Nederlands volgens het eenvormigheidsprincipe Oost-Londen gebruikt. Dat kan je op Google natrekken. Een ander voorbeeld is Rheinland versus Rijnland. Omdat Rijnland de Nederlandse naam is wordt het zowel Noord-Rijnland-Westfalen als Rijnland-Palts. Maar ook op minder bekende afleidingen van Rheinland zal je het eenvormigheidsprincipe toegepast zien worden. Dat zelfde geld voor Sleeswijk, in afleidingen van die naam zal je de term Sleeswijk ook zien voorkomen, het bekendste voorbeeld is natuurlijk Sleeswijk-Holstein. Danielm 5 mei 2005 11:53 (CEST)
Goed, onder jouw redeningen handhaven we Sleeswijk-Flensburg, maar te doen met Spiers/Speyer en onder eenvormigheidsprincipe Dom van Spiers/Speyer. Van mij mag het echt Speyer worden met het (mooie) historische Nederlandse naam Spiers tussenhaakjes. Als bijvoorbeeld een anonieme gebruiker op de pagina Spiers komt en dan zou denken dat Spiers gebruikelijk is, komt hij/zij toch echt bedrogen uit. Henricus 5 mei 2005 12:48 (CEST)
Wat betreft Spier/Speyer maakt het mij niet zoveel uit. Ik ken de naam Spiers niet dus het kan best een verouderde naam zijn. Mocht het nog gebruikt worden dan zou het wel Spiers moeten heten, maar daar heb ik gewoon te weinig informatie over. In ieder geval is dit een buitengewoon subjectieve zaak, ik zou graag een grens willen trekken wanneer een Nederlandse naam nog gangbaar maar het is erg moeilijk. Danielm 5 mei 2005 13:04 (CEST)
Ter info. Een hint van Google wees erop dat in "Kruistocht in Spijkerbroek" de benaming Spiers gebruikt zou worden. Ik ben toevallig bij m'n ouders en daar ligt een exemplaar in de kast. Even bladeren en het klopt, in dit boek wordt Spiers gebruikt. Danielm 5 mei 2005 13:14 (CEST)

Steden[bewerken]

Bijzonder mooie Lijst van Duitse steden. Mijn complimenten! Fruggo 5 mei 2005 22:03 (CEST)

Lijst[bewerken]

Dag Henricus, ik heb gezien dat je al een aantal artikelen van deze lijst hebt aangemaakt. Ik wilde je daarvoor even bedanken. Rex 6 mei 2005 01:17 (CEST)

Vlaanderen[bewerken]

Zet je dit er expres bij: een dp met betrekking tot Vlaanderen. Nu moet zeker deze artikel verplaatst worden ? Waerth©2005|overleg 7 mei 2005 18:16 (CEST)

Ja Waerth, ik laat even zien wat de nadelen zijn wat bedtreft de huidige richtlijnen voor doorverwijspagina's. Zie ook in het geschiedenis van Vlaanderen (doorverwijspagina). Helaas het is gewoon zo. PS dit naar aanleiding van de discussie op Europa (continent). Groeten Henricus 7 mei 2005 18:22 (CEST)
Juist bij Vlaanderen omdat het zoveel betekenissen heeft zou het een dp moeten worden. Als je dus een punt wilde maken heb je een slecht punt gekozen. Amsterdam en Parijs zijn veel beter verdedigbaar voor je stelling! Waerth©2005|overleg 7 mei 2005 18:28 (CEST)
Overigens ben ik niet zo een mierenneuker dat ik nu onmiddelijk Vlaanderen in een dp maak. Ik laat dat verder zo. Waerth©2005|overleg 7 mei 2005 18:29 (CEST)
Ik bedenk me nu dat je stem wel eens in het verkeerde rijtje kan staan. Als je Voor stemt op die pagina, betekend dat je tegen dp pagina's bent. Als je tegen stemt ben je voor dp pagina's. Krom ik weet het. Maar foutje van degene die de stelling poneerde. Waerth©2005|overleg 7 mei 2005 18:32 (CEST)
Ik heb niet zozeer gekozen voor Vlaanderen, omdat ik een punt van wilde maken, maar wel omdat er geen doorverwijspagina voor bestond, wat je zegt omdat er nog wat meer betekenissen voor zijn. Maar omdat dan eerst volgens de richtlijnen voor doorverwijspagina's het artikel eerst verplaatst moet worden, heb ik zo'n indruk dat het gewoon daardoor niet gemaakt wordt.
Een ander minder voorbeeld misschien wat ik bedoel, ik kan ook een dp maken voor Thailand, het woord Thailand kan ook betrekken op de Golf van Thailand (voor een sublemma van Thailand makkelijk te zoeken dan), maar daarvoor het gehele artikel Thailand verplaatst worden.
PS die stelling op Overleg:Europa (continent) stond inderdaad krom ja, maar mijn stelling mag dan wel een beetje duidelijk zijn. Henricus 7 mei 2005 18:56 (CEST)

London[bewerken]

Ha Henricus, je hebt momenteel een bot lopen die London omzet naar Londen|London. Wikipedia kiest voor de benaming Londen, dus misschien kun je je botje daarop aanpassen? Groet, Ad 28 mei 2005 18:47 (CEST)

Ja dat begrijk ik, maar ik heb in ieder geval hiervoor gekozen, omdat de Engelse naam London ook steeds wel vaker voorkomt in het Nederlands en dat respecteer ik, en natuurlijk omdat dankzij mij London nu een doorverwijspagina is. Henricus 28 mei 2005 18:58 (CEST)

Aat/Ath[bewerken]

Beste Henricus,

Over het gebruik van endoniemen of exoniemen heeft op Overleg:Lijst van endoniemen een discussie gelopen, die ik ook bij Overleg gewenst heb aangekondigd. Daar is uiteindelijk een maand geleden een voorstel uitgekomen en daar kwamen geen negatieve reacties op binnen. Daarom ben ik die richtlijn sinds gisteren aan het doorvoeren. Ik dacht daarmee voldoende overleg te hebben gepleegd, ik zou eigenlijk niet weten welke andere middelen van overleg er nog mogelijk zijn. In ieder geval hoop ik dat je, ondanks het missen van die discussie, toch bereid bent de vastgestelde richtlijn te aanvaarden. Dimitri 11 jun 2005 14:38 (CEST)

Overigens was het voor mij niet mogelijk de geschiedenis te kopiëren, omdat de titel Aat al eens aangemaakt was. Je bericht herlezend was dat wellicht je belangrijkste bezwaar. Als daar een oplossing voor bestaat, hou ik mij aanbevolen. Dimitri 11 jun 2005 14:45 (CEST)

Sjabloon:GemeenteScharsterland[bewerken]

Op dit Sjabloon heb ik id="toc" verwijderd, omdat bij mijn instellingen (toon geen toc) dit ervoor zorgde dat het sjabloon niet zichtbaar was. Of was dat juist de bedoeling? - Micha Streppel 10 jul 2005 00:01 (CEST)

wireless baard[bewerken]

Hoi Henricus. Ik zag dat dat je een tekst van een dorpsgenoot ligtjes had veranderd. Wireless Baard is echter niet de bijnaam van het dorp maar een werkgroep van Ver. Dorpsbelang die het draadloos internet systeem heeft aangelegd. Maar... verander het maar niet weer, want hier in het dorp is het de mop van de maand. Peter.

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Kaart Overijssel.jpg[bewerken]

Beste JohanW82/Archief1, je hebt één of meerdere afbeeldingen, Afbeelding:Kaart Overijssel.jpg, geüpload welke zijn genomineerd voor verwijdering. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. --Erwin85Bot 17 jan 2007 12:31 (CET)

coords Friesland[bewerken]

Ik zie dat de meeste coordinaten in de infobox tabellen van Friese plaatsen niet juist zijn, bv "67" kan nooit het aantal minuten zijn. Ik haal ze weg als ik ze tegen kom. Michiel1972 11 feb 2007 00:09 (CET)

Verwijderingsnominatie Nieuw-Jork[bewerken]

Beste Henricus, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nieuw-Jork. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090502 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 3 mei 2009 02:06 (CEST)