Overleg gebruiker:Joli Kist

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Andries Van den Abeele in het onderwerp Jozef Goossenaerts
Hallo Joli Kist, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.475 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Foto uploaden[brontekst bewerken]

Hallo Joli. Ik zag je opmerking in de samenvatting van je bewerking op Jozef Goossenaerts over het invoegen van een foto. Dat moet via Wikimedia Commons. Maar... je zegt dat je niet de auteur bent van de foto. Dan moet de auteur expliciet toestemming geven voor het gebruik van de foto. Zie: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Licensing. Daarvoor kan de volgende e-mail template worden gebruikt: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Email_templates.

Het is vaak eenvoudiger als de auteur zelf een account aanmaakt en de foto uploadt. Maar dan mag de foto niet al op een andere website zijn gebruikt, want in dat geval moeten de auteursrechten van die website worden vrijgegeven.

Ik heb overigens je bewerking teruggedraaid, omdat ik het niet eens ben met de wijziging activist in intellectueel.

Succes met het uploaden van die foto en met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 3 apr 2018 11:52 (CEST)Reageren

Beste JanCK,
Bedankt voor je reactie. Ik had gisteren een uitgebreid gesprek met Ria Goossenaerts, de jongste dochter van Jozef Goossenaerts. Ook zij twijfelt zeer sterk of Jozef Goossenaerts ooit een echt "activist" zou geweest zijn. Zoals in het Wikipdia tekst staat, hield hij zich afzijdig van het "activisme". Vermits hij van november 1915 tot 1918 gevangen was in een Duitse gevangenis, beschuldigd van spionage, lijkt het me ook buitengewoon onwaarschijnlijk. Het activisme nam immers een einde met het einde van Wereldoorlog I. Daarom alleen al lijkt me het woord "activist" misplaatst en misleidend. Hij was wel gans zijn leven héél actief bezig met tal van Vlaamse ontvoogding activiteiten. Gebruikt u daarom het woord "activist"? Zou "actief intellectueel" een compromis kunnen zijn?
Met vriendelijke groet. (De toelating van Walter De Mulder om de foto te publiceren, is komende.) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Joli Kist (overleg · bijdragen) 4 apr 2018 11:03 - PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Jij ook bedankt voor je reactie. Ik neem het even op met een collega die meer verstand heeft van de Belgische geschiedenis. Met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 4 apr 2018 11:19 (CEST)Reageren

Jozef Goossenaerts[brontekst bewerken]

Best Joli, U hebt gelijk, Jozef Goossenaerts was geen 'activist' in de politieke zin van dat woord tijdens de Eerste Wereldoorlog, ook al was hij bvriend met en betrokken bij activiteiten van activisten en ook al werd hij in 1918 door het Belgisch gerecht als een activist beoordeeld. "Actief intellectueel" lijkt me een goede omschrijving. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 4 apr 2018 18:56 (CEST)Reageren