Overleg gebruiker:Koko

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op wikipedia, veel succes en plezier gewenst. -xndr 2 jan 2005 18:04 (CET)

plaatje grenade.jpg[brontekst bewerken]

Je plaatje image:grenade.jpg die bij het artikel Granaat (munitie) staat werd bij wikimedia commons genomineerd voor verwijdering wegens "unknown copyright". Kun je de copyright status bij het plaatje van de wikimedia commons plaatsen a.u.b., anders zal het plaatje verdwijnen. bernard_bill5 3 jan 2005 18:41 (CET)

-

Bij je foto Image:Goudenkoets.jpg van de Gouden Koets ontbreekt de copyright informatie. Er wordt wel vermeld dat de foto gevonden kan worden op http://www.bouman102.nl/gouden%20koets.jpg
Dat lijkt mij geen verzameling van rechtenvrij materiaal. Gaarne de copyright situatie aangeven, anders moet de foto worden verwijderd. Muijz 3 jan 2005 19:16 (CET)

Hallo Koko. Allereerst van harte welkom bij Wikipedia en veel plezier gewenst hier. Ik had een vraagje over de reden waarom je de afbeeldingen bij beschuit, witte wijn etc hebt verwijderd. Voor zover ik heb gezien zijn het allemaal afbeeldingen die vallen onder de vrije content (er staat letterlijk "... is een bestand uit de Wikimedia Commons, een verzameling van vrije content die door de Wikimedia Foundation wordt gehost. Zie de beschrijving van de afbeelding voor informatie over de gebruiksrechten. Deze media is waarschijnlijk in gebruik op veel Wikimedia Wiki's dus wees voorzichtig met aanpassingen op commons."). Zou je de reden waarom jij denkt dat dit niet correct is willen vermelden? Alvast bedankt. Groeten, Falcongj 3 jan 2005 21:28 (CET)

Koko had die afbeeldingen zelf geupload, maar had er geen uitleg over de copyrightsituatie bij gezet. Er kwamen dus vragen over op Wikimedia Commons. Toen bleek dat het gaat om plaatjes van elders op Internet, zonder GFDL. In overleg met Koko heb ik de hele serie voorgedragen voor wissen. Ik heb Koko verzocht zelf de pagina's waarop hij deze plaatjes bij ons had ingelinkt - bv Gouden Koets - weer even aan te passen. Muijz 3 jan 2005 21:40 (CET)
OK Bedankt voor de uitleg Muijz en bedankt voor het weghalen Koko. Ik had de discussie op Commons niet gezien, ik zag alleen de toelichting. Groeten, Falcongj 4 jan 2005 08:11 (CET)
hoi, Mijn excuses voor de veroorzaakte verwarring en problemen, maar ik ga zo snel mogelijk vervanging zoeken voor de verwijderde plaatjes (desnoods maak ik zelf wel een foto van een pannenkoek of een pot yoghurt ;-) koko 4 jan 2005 09:19 (CET)

Welkom[brontekst bewerken]

Koko, een wat verlaat welkom bij Wikipedia. Veel wiki-plezier toegewenst! Ch®is 11 jan 2005 13:15 (CET)

KokoBot[brontekst bewerken]

Hoi Koko,

Zou je KokoBot kunnen aanmelden als robot? Dan verschijnt deze niet meer in de recente wijzigingen. Een verzoek op de overlegpagina van André Engels is genoeg.

Groet, Rex 30 mei 2005 18:15 (CEST)

Doorverwijspagina[brontekst bewerken]

Als je zin hebt om de bot te laten draaien, ik denk dat vooral de doorverwijspagina's een beurt nodig hebben. Je kan via het sjabloon:dp alle links doorverwijspagina's in een bestand zetten, en dan solve_disambiguation.py draaien. Deze vereist echter wel handbediening. Ik heb het zelf misschien een jaar geleden een keer gedaan. Best veel werk, maar voor mij is het dankbaar werk, omdat veel interne links goed worden gezet. Elly 31 mei 2005 13:08 (CEST) P.S. Deze noemt Andre ook!

Hoi, k ben net effe begonnen aan deze bewerking en die zal k doen (een klein deeltje zal de komende week gebeuren, ma k moet nog leren, dus het merendeel achteraf.) Na een beetje prullen is dat dus gelukt, maar is het mogelijk om alle reeds behandelde woorden uit de file te gooien??--koko 31 mei 2005 14:19 (CEST)
Als er geen links meer bestaan naar de dp, wordt die door de bot overgeslagen als ik het me goed herinner. Het is dus van belang zoveel mogelijk goed te zetten. Als er links waren vanuit overlegpagina's etc, waarvan de bedoelde betekenis niet duidelijk was, of men bedoelde de dp zelf, dan heb ik ze vaak verwijderd dmv. remove link of unlink (de precieze formulering van de bot herinner ik me niet meer). Daar heb ik nooit kritiek op gekregen. Overigens, denk wel aan je examen! Dat is het belangrijkste op dit moment. (Ik ben nu eenmaal een onverbeterlijke moeder Glimlach die dat ook op anderen loslaat dan haar eigen kids). Elly 31 mei 2005 14:28 (CEST)
Zeer begrijpelijk!! (het moederzijn he) maar morgen hebben we informatica (Excel, Acces, VB.net en VBA) En ja, wat is wikipedia?? Juist Ook informatica (beetje programmeren, lijsten opmaken in word en dan daar een VBA scriptje op loslaten,... Yeah sure :-p De komende week zalt in ieder geval wat minder zijn want dan komen (op 7 9 en 10 juni) 3 echte examens deraan jipieee. Veel plezier, en dank voor de hulp!!--koko 31 mei 2005 14:38 (CEST) PS Is er ergens een lijstje met welke smileys werken op wikipedia?? (zie uw smiley...)
Een lijstje van de figuren staat hier: Emoticons. kWeet niet over er al zulke handige sjablonen van zijn gemaakt. Elly 31 mei 2005 14:54 (CEST)
Aloha, kunnen jullie me iets wijzer maken over het werk dat de bot juist doet? Op twee van m'n pagina's zag ik dat hij een ACE veranderde in ACE. Enige specifieke reden? Bedankt voor de opheldering, Lander 31 mei 2005 20:53 (CEST)
hoi, Zoals u hieronder kunt lezen doet de robot geen wijzigingen automatisch als hij geen 100% zeker is.
Ja hier is een reden voor...Er is geen pagina die aan het onderwerp voldoet. Nu blijkt dat er echter wel 1 regel is over ACE (maar die moet me ontglipt zijn) Mijn excusus daarvoor. Mogelijk zou u kunnen overwegen om een pagina te schrijven over het ACE?? dan komen zulke problemen zeker niet mee voor...Bedankt voor uw oplettendheid!!--koko 31 mei 2005 22:11 (CEST)
Ik heb zonet de wijzigingen ongedaan gemaakt. Nogmaals mijn excuses, maar ik probeer enkel het beste te doen...--koko 31 mei 2005 22:24 (CEST)
hey Koko, geen probleem hoor :) Ik ben zelf nog redelijk nieuw op wikipedia & daarom stelde ik me de vraag of ik misschien zelf iets verkeerd had gedaan. Regards, Lander 31 mei 2005 (CEST)

Waarom vervangt je bot [[abdomen]] door [[latijn|abdomen]]? Je moet hem wel wat beter trainen voor je hem op mijn artikelen loslaat hoor, dit lijkt nergens op. Evanherk 31 mei 2005 21:25 (CEST)

Hoi, al die wijzigingen zijn manueel uitgevoerd. Waar ik twijfelde, heb ik de pagina opgezocht en gekeken naar de context en dan pas een besluit genomen, de bot vervangt dus niks waar ie zelf niet zeker van is...Abdomen heb ik zelf aangepast. Op dat moment leek dat de goede oplossing, maar nu blijkt dat ik een foutje gemaakt heb. Het ging over de abdomen...ik zag dat het woord abdomen een probleem gaf (het was een dp) en het onderwerp van uw pagina was een entomologische woordenlijst. Aangezien het hier niet ging over het achterlijf van spin of insect of de buik, heb ik een verwijzing gemaakt naar Latijn (die ook op die pagina staat...) nu blijkt dat mis te zijn... Ik houd hier rekening mee en zal alles nog beter controleren. Bedankt voor uw oplettendheid!!--koko 31 mei 2005 22:11 (CEST)
het ging hier dus wel over buik van een insect, waarom denk je dat het een entomologische woordenlijst is? entomologie = de wetenschap van de insecten... Evanherk 2 jun 2005 11:53 (CEST)
Ik heb zonet de wijziging ongedaan gemaakt (of dat wilde ik doen, maar u was me voor). Nogmaals mijn excuses, maar ik probeer enkel mijn best te doen...--koko 31 mei 2005 22:24 (CEST)

bot[brontekst bewerken]

hoi kokobot, ik heb er in de gauwigheid 2 teruggedraaid, die onjuiste links opleverden... als je "bot" kijk dan svp goed uit, want wat er misgaat gaat in grote hoeveelheden mis :-(

het ging om baan (sport) ipv baan (werk), en om band, waar jij een jazzband naar een artikel over popbands verwees. da's wat ik ff in de gauwigheid zag. oscar 4 jun 2005 13:55 (CEST)

Hoi,
Deze heb k vandaag manueel gedaan, dus der is niks in grote getale gebeurd (vreet teveel van de up-en downloadlimiet). Ik doe mijn best om alles zo juist mogelijk te doen, maar een muziekband is toch een muziekband niet?? Moet de inhoud niet aangepast worden?? (als de link naar muziekband leidt bedoel k he)--koko 4 jun 2005 16:33 (CEST)

solve_disambiguation[brontekst bewerken]

Koko, zou je iets zorgvuldiger willen zijn bij het disambigueren? Bij Lijst van postcodes in Nederland (Alteveer) en Basilisk (fabeldier) (Basiliscus) moesten er zaken teruggedraaid worden. De eerste lag niet bij Arnhem, maar in Drente; de laatste was bedoeld als verwijzing naar de dp van een verwant woord, en moest zo blijven. Overigens heb ik die verwijzing nu naar een nieuwe dp Basilisk verplaatst. Het is verder geen probleem hoor, je enthousiasme wordt gewaardeerd en terugdraaien is makkelijk, maar ik wou het wel even aan je melden. – gpvos (overleg) 4 jun 2005 19:57 (CEST) (kleine edit – gpvos (overleg) 4 jun 2005 20:00 (CEST))

Evenzo koppel ik maar even terug dat Bazel-Stad Bazel (Zwitserland) had moeten zijn op Desiderius Erasmus en Brig. (P.S. ik zit je niet specifiek te volgen ofzo, deze dingen staan nou eenmaal op mijn volglijst.) – gpvos (overleg) 4 jun 2005 21:56 (CEST)
Hoi,
Ik ben blij dat ge het laat weten, maar soms is het moeilijk om de juiste keuze te maken (k snap nog t verschil niet tussen Bazel-Zwitserland en Bazel (stad). K probeer zo goed mogelijk om t juiste te kiezen.
--koko 4 jun 2005 22:31 (CEST)
Als je het niet weet koko, zit er ook een knop op de robot, dat zegt zoiets als overslaan. Laat het dan aan anderen over, OK? pjetter 4 jun 2005 22:34 (CEST)
Ik sla over, ik bekijk de pagina in zijn geheel en ik lees alles, met als gevolg dat der enkele honderden goed gaan... En het enige waar het tot nu toe misgegaan is zijn dorpen (maar die sla k tegenwoordig al standaard over zo ongeveer) en steden waar de verwijzing moet zijn naar Bazel-Zwitserland ipv Bazel-Stad (hoewel de inhoud zeer goed overeenkomt. --koko 4 jun 2005 22:43 (CEST)
Bij twijfel overslaan lijkt me goed. Als je een lijstje maakt van welke je overslaat, wil ik dat nog wel eens doorlopen. Liefst in het file formaat dat de bot kan lezen. Elly 4 jun 2005 23:05 (CEST)
Hoi, ben k al bezig, maar k denk da k gewoon alles een keertje doorloop (waar k zeker van ben) en dan achteraf nog eens met de problemen en die dan pas noteer. Ge zei ook iets van interwiki's op een safe mode?? kunt ge da een beetje verklaren? Maakt die fouten?? (als de limiet trug ok zit wil k die laten lopen op voorwaarde dat der geen fouten en probleme door komen). In de tussentijd ga k manueel interwiki's controleren. --koko 4 jun 2005 23:10 (CEST)
Als je de interwiki volledig automatisch laat draaien negeert hij de twijfelgevallen als je dat zo instelt. Hij wijzigt dan niets, ook als er wikilinks bij zijn gekomen. Elly 4 jun 2005 23:35 (CEST)

20e eeuw[brontekst bewerken]

Hoi Koko, ik zie net dat je het artikel Alvaro González de Galdeano in de categorie 20e eeuw hebt gestopt. Nu klopt het dat die man in de 20e eeuw leefde, maar het lijkt me niet de bedoeling is personen in die categorie te plaatsen. Heel misschien zou je voor personen die de eeuw getekend hebben (Hitler enzo) een uitzondering kunnen maken, maar een willekeurige wielrenner hoort er zeker niet in. Ik zie nu trouwens dat je meer dergelijke categorieën toevoegt aan artikelen. Er geldt een beetje hetzelfde voor. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Duitse en Engelse wikipedia zijn we hier niet zo van de volle categorieën. Groet! – Bearsuit dixit 5 jun 2005 19:27 (CEST)

Hoi, k denk da k da maar bij 3 personen gedaan heb, dus der zijn nog geen grote fouten gebeurd. K houd de goede raad in mijn voorhoofd (ni te ver weg)--koko 5 jun 2005 20:05 (CEST)

Heksenboter[brontekst bewerken]

Een kleine opmerking: het was niet zo'n goede categorisatie van het artikel Heksenboter, het artikel gaat over een bestaand organisme, niet over iets wat in de Categorie:Occultisme thuis hoort. Het artikel is daarover duidelijk genoeg. Het is natuurlijk prettig dat alle artikelen op één of andere manier gecategoriseerd worden, maar het is beter om niet te categoriseren dan om het fout te doen... Taka 23 jul 2005 13:29 (CEST)

Bot flag[brontekst bewerken]

Hoi! I just came to tell you, that KokoBot has been given a bot flag in the finnish Wikipedia. –Hartz

Wikimeet[brontekst bewerken]

Wat voor jou? Wikipedia:Ontmoeten#Belgische_wikimeet WâërÞ©2005|overleg 28 sep 2005 22:33 (CEST)

Dank u voor de tip!!!! --koko 16 okt 2005 16:07 (CEST)

Vandalismecheck en waarschuwingen enzo[brontekst bewerken]

Dag Koko! Goed dat je meedoe :) - ik zie dat je hard bezig bent! Even een tip - zou jij op de overlegpagina's van de anoniemen aub even de volgorde van sjabloon en dossier willen omdraaien? Eerst sjabloon neerzetten en erna de text? Als er een veelpleger is, verdwijnt het sjabloon anders buiten zicht ;). Succes! Groeten Kamu 14 feb 2006 14:08 (CET)

Ok, geen probleem ;-)koko 14 feb 2006 14:11 (CET)

En wil je ook een teruggedraaide wijziging markeren als gecontroleerd. Ook als de wijziging niet teruggedraaid hoeft te worden, maar je ziet wel dat de aanpassing juist is, kun je die als gecontroleerd markeren. PatrickVanM 15 mrt 2006 10:12 (CET)
Hoi, Bedoel je dat ik mijn eigen wijziging zelf moet goedkeuren? Op zich is dit geen probleem, maar ik laat dit liefst aan anderen over. Als je bedoelt dat ik gewone correcte wijzigingen kan markeren, dat is geen enkel probleem, dat doe ik nu ook reeds. koko 15 mrt 2006 10:17 (CET)

Revert op Wikipedia:Humor en onzin[brontekst bewerken]

Waarom deed je dat nou weer? Dat was een door Effeietsanders aangemaakte, ongetwijfeld als grap bedoelde redirect, die ik gewist heb en die daar thuishoort. Steinbach 15 feb 2006 00:29 (CET)

dat heb ik fout begrepen...dan denk k, maar op de pagina van humor en onzin... doeme verkeerd, k dacht dat het een titel van een echt artikel was, mijn excuses k zet het terug rechtkoko 15 feb 2006 00:33 (CET)

Het is een toespeling op het Smurfenlied, in de jaren zeventig door Pierre Kartner geschreven en tot (helaas) het grootste internationele muzieksucces ooit van Nederlandse bodem gemaakt. Zal in België ook wel nummer een gestaan hebben. Steinbach 15 feb 2006 00:40 (CET)
Ja, ik ken het denk k wel ;-) koko 15 feb 2006 00:40 (CET)

Lidmaatschap Vereniging Wikimedia Nederland[brontekst bewerken]

Zie je overlegpagina op http://nl.wikimedia.org. - Galwaygirl 17 mei 2006 20:55 (CEST)

Robot status for your robot at svwiki_p[brontekst bewerken]

Hello! The bot status for your bot sv:User:KokoBot at the swedish Wikipedia has been revoked due to inactivity. This is for security reasons. If/when you activate your bot again, please drop a note to anyone of our bureaucrats or at Wikipedia:Robotansökan and the robot status will be restored. --MagnusA 12 mei 2009 19:04 (CEST)

Chapter Wikimedia Belgium[brontekst bewerken]

Hello,

We want to create a Belgian wikimedia chapter. This chapter would work in 3 languages : Dutch, French, and English as administrative language. An effort of translation would be made towards the French and the Dutch. If you're interested by the creation of Belgian section, you can join us on http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Hallo,

Wij willen een Belgisch Wikimedia-chapter oprichten. Dat chapter zou drie werktalen hebben: Nederlands, Frans en - als administratieve taal - Engels. Een inspanning van de vertaling zou worden gemaakt op weg naar Frans en Nederlands. Indien u geïnteresseerd bent in de oprichting van een Belgisch chapter, dan kunt u dat kenbaar maken op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Bonjour,

Nous voulons mettre sur pied, une section wikimedia Belgium. Cette section fonctionnerait en 3 langues : le Néerlandais, le Français, et l'Anglais comme langue administrative. Un effort de traduction serait effectué vers le Français et le Néerlandais. Si la création de cette section belge vous intéresse, vous pouvez nous rejoindre sur http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

-- M0ttyc

Inactive bot in ru.wiki[brontekst bewerken]

Hello! You are the owner of the inactive bot in ru.wiki. Now we are discussing such inactive bots and if you have any comments - you are welcome. If you have any questions, please ask there or on my userpage in home wiki Rubin16 23 mei 2010 12:23 (CEST)