Overleg gebruiker:LieselotCO

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo LieselotCO, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.941 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Geertivp (overleg) 30 aug 2019 20:32 (CEST)[reageer]

Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste LieselotCO,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2019 1 sep 2019 16:56 (CEST)

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 2020[brontekst bewerken]

Op de WikiZaterdag van 11 januari vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van Wikimedia Nederland plaats in het Textielmuseum in Tilburg.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er met alle aanwezigen teruggekeken op het voorgaande jaar, om daarna een blik op de toekomst te werpen. Daarnaast worden ook deze keer weer de WikiUilen uitgereikt en wordt de uitslag van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2019 bekend gemaakt.

Als deelnemer aan de Schrijfwedstrijd nodig ik je bij deze van harte uit om volgende week ook naar Tilburg te komen. Kijk op de verenigingswiki van WMNL voor meer informatie. In verband met de beperkte capaciteit is aanmelden verplicht.

Vriendelijke groet, ook namens de jury,
Ciell 3 jan 2020 09:56 (CET)[reageer]

Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste LieselotCO,

De jury van de schrijfwedstrijd is er inmiddels uit en heeft beslist welke artikelen de gouden, zilveren en bronzen pen krijgen. Jouw inzending is daar niet bij. Dit betekent beslist niet dat jouw artikel of de andere artikelen in de ogen van de jury slecht waren. Integendeel: het aantal inzendingen was deze keer veel groter dan in voorgaande jaren, en de doorsnee kwaliteit was hoog.

De jury heeft besloten om, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was, de niet-winnaars in het kort wat terugkoppeling te geven over hun ingezonden artikel. Iedereen heeft er tenslotte de nodige uurtjes ingestoken. ‘Klomp’ vonden wij een goed leesbaar informatief artikel, dat echter wel enige tekortkomingen heeft.

Zo is er ten opzichte van het origineel niet veel tekst bij gekomen en is het brongebruik mager te noemen. Er staan erg veel opsommingen in die beter ondergebracht hadden kunnen worden in een lopend verhaal. Veel informatie die nu staat onder ‘Wetenswaardigheden’ zou beter als een hoofdstuk ‘Klompen in de volkscultuur’ in de hoofdtekst opgenomen kunnen worden. Verder is het onderschrift bij het aardige filmpje te lang. Het artikel is ook niet strak genoeg, zo staat er onder ‘België’ informatie over de klomp die algemeen is en eerder onder ‘Geschiedenis’ thuishoort.

Dat laat onverlet dat we blij zijn dat Wikipedia er een mooi artikel bij heeft over een historisch interessant schoeisel. We willen je hartelijk danken voor je deelname dit jaar. Vriendelijke groeten namens de jury van de schrijfwedstrijd 2019, Sijtze Reurich (overleg) 11 jan 2020 23:38 (CET)[reageer]