Overleg gebruiker:Lightbringer3
Onderwerp toevoegenHartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.172.028 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --JurgenNLBot (overleg) 29 aug 2014 06:49 (CEST)
Dag Jurgen , heb nog wat moeite met teksten aanvullen. Wordt zomaar weer verwijderd.. terwijl het feitelijkheden zijn zoals de link naar een boek en een andere wikipedia pagina
Kan je mij uitleggen wat er verkeerd aan is?
Ook heb ik zin van de Deur verwijderd dat zij weer positiever in het nieuws komen. Dat is hun persoonlijke mening vanuit hun organisatie hierneer gezet. Maar ook die is terug geplaatst.
mvg,
Lightbringer Lightbringer3 (overleg) 29 aug 2014 10:03 (CEST)
Degene met wie ik in overleg zou moeten treden , die mijn aanvulling heeft verwijderd is zover ik kan zien Gasthuis.
Als ik hem aanklik zegt die pagina dat Gasthuis niet actief is?
Hoe moet ik dan overleggen??
Lightbringer3 (overleg) 29 aug 2014 10:30 (CEST)
- Beste Lightbringer3, ik ben inderdaad enige tijd niet actief geweest en ook niet van plan om weer echt actief te worden. Vandaar het sjabloon. Alleen vandaag was ik om een andere even aanwezig op Wikipedia en ik zag toen je wijzigingen op dit artikel waar ik al eerder mee bezig ben geweest vanwege problemen met te betrokken bijdragers.
- Je wijzigingen heb ik om meerdere redenen teruggedraaid:
- De belangrijkste is dat je tekst letterlijk van een website hebt overgenomen. Dat is een auteursrechtenschending en dat is niet toegestaan. Ik zal die dan ook weer terugdraaien. Mocht je zelf de auteur zijn van die tekst dan kun je dat via OTRS aangeven.
- De tekst voegde vooral informatie over de Amerikaanse moederorganisatie en niet over De Deur zelf toe.
- De vraag of De Deur een sekte is, moet aan de hand van vakliteratuur daarover worden beantwoord, niet aan de hand van sites van ex-leden die definities van anderen gaan afvinken op basis van eigen slechte ervaringen. Ik ben overigens zo vriendelijk geweest de website die je als bron opgaf te laten staan. Wat er nu staat is al voldoende om aan te geven dat De Deur niet onomstreden is. Zie hierover ook de overlegpagina bij het artikel.
- De melding dat De Deur de laatste tijd positiever in het nieuws komt, blijkt uit de opgegeven bronnen die onafhankelijk zijn en er is dus geen reden die zin te verwijderen. Bovendien heb je de bronnen laten staan, zodat die nu als bron worden opgegeven voor een andere tekst, die ze niet onderbouwen. Dat kan natuurlijk niet.
- Mocht je zelf negatieve ervaringen met De Deur hebben gehad, dan adviseer ik je om je op Wikipedia niet met dit onderwerp bezig te houden. Datzelfde advies geef ik overigens ook aan leden van De Deur. Wikipedia hanteert een neutraal standpunt en direct betrokkenen blijken - hoe ze soms ook hun best doen objectief te schrijven - zelden in staat dat te hanteren. Voor de goede orde: ik heb zelf geen banden met De Deur en ook nooit gehad.
- Het spijt me dat je eerste ervaringen met Wikipedia slecht zijn, maar je dient goed te beseffen dat Wikipedia een encyclopedie is. Daarom is hier in principe geen ruimte voor waarschuwingen over de gevaren van bepaalde organisaties, hoe terecht die misschien ook zijn. Wanneer je toch verder bij wilt dragen adviseer ik je om goed de links uit het sjabloon op deze overlegpagina door te nemen. Daar vind je heel veel informatie over hoe je zinvol aan Wikipedia kunt meehelpen. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 29 aug 2014 11:09 (CEST).
- Beste Lightbringer3, nog een paar kleine toevoegingen:
- Tussen alinea's horen geen dubbele witregels, maar enkele. Die terugdraaiing van je verbaasde me, want dat ging alleen over de opmaak en er veranderde niets aan de inhoud van de tekst.
- De auteursrechtenschending was al door een andere gebruiker teruggedraaid. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 29 aug 2014 11:16 (CEST).
- Ik voeg mij hierbij, dat was tevens de reden dat ik uw bewerkingen terugdraaide. Excuses voor mijn late reactie. Met vriendelijke groet, Kulter20 (overleg) 29 aug 2014 12:23 (CEST)
Wikipedia is bedoeld als een vrij beschikbare, vrij bewerkbare en neutrale encyclopedie voor iedereen. Hoewel iedereen van harte is uitgenodigd om Wikipedia te bewerken, vond een medewerker aan de encyclopedie een of meer van uw bewerkingen niet constructief. Deze bewerking(en) is/zijn daarom teruggedraaid of verwijderd. Experimenteren en oefenen met bewerken kan in een speciaal daarvoor bedoelde pagina, die de Wikipedia-zandbak wordt genoemd. Klik hier om naar de zandbak te gaan.
Als u voortaan constructief wilt bijdragen lees dan: welkom voor nieuwkomers.
Zie ook:
|
- 14 jul 2020 13:34 (CEST) Point-of-View-bijdragen op Jezuïeten, zie Wikipedia:Neutraal standpunt.