Overleg gebruiker:LucVerhelst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo LucVerhelst, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.932.144 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Een hartelijk welkom van Zonneschijn 4 dec 2005 16:44 (CET)

Bedankt ! LucVerhelst 4 dec 2005 23:41 (CET)

Ook van mij, Vlaming. Verrekijker 5 dec 2005 00:21 (CET)

En van een Vlaming. Donderwolk 5 dec 2005 12:51 (CET)

Leuk[bewerken]

Ik vond op uw weblog de volgende tekst die ik wel leuk vind: "1 december 2005

 Wikipedia 

Ik heb vandaag mijn eerste stappen gezet als medewerker aan Wikipedia, de vrije internet-encyclopedie. En ik ben meteen onder de indruk van de sterkte ervan. Kijk bijvoorbeeld naar het artikel over de districtsraad. Dit is gestart op 19 november om 19:36 met als tekst : "DE DISTRICTSRAAD IS EEN RAAD MET MENSEN WAARONDER MIJN LEERKRACHT" Twee minuten later stond er al dit : "De deelgemeenten worden districten genoemd. Ze worden bestuurd door een districtsraad. Deze mensen beslissen dan zo'n beetje over de districten." De laatste wijziging dateert van 1 december, met een bruikbaar artikel. Daartussen zijn er vier verschillende mensen mee bezig geweest, en zijn er in totaal 10 wijzigingen en verbeteringen aangebracht. Boeiend." Verrekijker 5 dec 2005 18:52 (CET)

3-lettercodes[bewerken]

Beste, kijkt u even naar Categorie:Sjablonen vlag met IOC-code en eventueel naar Categorie:Sjablonen vlag met ISO-code. Daar staan al een heleboel verschillende landen-sjablonen. Mvg, --Tuvic 1 jun 2006 22:58 (CEST)

Bedankt ! Ik had net vastgesteld dat de Engelstalige en de Nederlandstalige Wikipedia blijkbaar niet consequent (onderling noch intern) zijn in het gebruik van die codes... --LucVerhelst 1 jun 2006 23:02 (CEST)
Neen, wij gebruiken de 2-letterige ISO en de 3-letterige IOC-codes. De Engelstalige gebruikt blijkbaar de 3-letterige ISO-codes, maar die overlappen met de IOC-codes, dus ik weet niet hoe ze die doen. :-)
Mag Sjabloon:CHE dan weg, of zie je reden om dit te behouden? --Tuvic 1 jun 2006 23:04 (CEST)
De drieletterige codes worden in de Nederlandse Wikipedia blijkbaar ondermeer gebruikt voor tabellen van sportwedstrijden, cfr. Olympische Winterspelen 2006/Biatlon waar zowel Vlag van Noorwegen Noorwegen als Vlag van Noorwegen NOR wordt gebruikt (het eerste in tabellen, het tweede in de tekst. Ik zal {{CHE}} in die zin aanpassen. OK ? --LucVerhelst 1 jun 2006 23:09 (CEST)
Eigenlijk volgen we de ISO-code voor de landen met volledige naam erbij (2 letters) en de IOC-code voor de landen met afkorting (3 letters). Voor Zwitserland komt dit neer op {{Sjabloon:CH}} en {{Sjabloon:SUI}}. {CHE} is ook een ISO-code, maar dan met 3 letters ipv 2 (CH vs CHE). Dus eigenlijk is het sjabloon wat overbodig. --Tuvic 1 jun 2006 23:13 (CEST)
OK. Ik ging weer te snel, dus...
Bedankt voor je geduld. :-)--LucVerhelst 1 jun 2006 23:14 (CEST)
Geen erg hoor. Als je er geen bezwaar tegen hebt, zal ik {CHE} verwijderen, ok? --Tuvic 1 jun 2006 23:16 (CEST)
Uiteraard. --LucVerhelst 1 jun 2006 23:17 (CEST)
Gebeurd. Ik zal u nu verder laten werken. :-) --Tuvic 1 jun 2006 23:18 (CEST)

"Linkspam"[bewerken]

Mag dat nu niet, en een verwijzing naar de webstek van de Antwerpse afdeling dan? Bart Versieck 29 sep 2006 14:32 (CEST)

Ik kopieer deze discussie naar Overleg:Vlaams Belang. --LucVerhelst 29 sep 2006 14:34 (CEST)
Okay, dan kijk ik daar eens even. Bart Versieck 29 sep 2006 15:22 (CEST)

Vlaams Belang[bewerken]

Hun logo is toch de Vlaamse Leeuw, en de partijkleur is nooit bruin geweest: vroeger oranje met wit, nu zwartgeel, plus het is hier de Nederlandstalige Wikipedia, dus "kleur" i.p.v. "color", beste Luc. Bart Versieck 5 okt 2006 03:12 (CEST)

En dan nog iets: gebruiker Wasily kan je bezwaarlijk iemand noemen met een NPOV, dus wat daarmee aanvangen? Bart Versieck 5 okt 2006 03:24 (CEST)

Union des Francophones[bewerken]

Die kan je toch bezwaarlijk een Vlaamse partij noemen: ze is tegen de Vlamingen, allen Nederlandstaligen, en 100% voor de Franstaligen, dus Belgicistisch tot en met, hallo, zeg. Bart Versieck 5 okt 2006 22:03 (CEST)

Jouw vraag aan Norbert zeescouts over Antwerpen (stad)[bewerken]

Beste Luc. Ik zag dat je een vraag had gesteld op het overleg van Norbert over deze sectie. Ik vond het zelf een heel terechte vraag, maar ondanks het feit dat Norbert sindsdien veel aan het artikel gewerkt heeft, is die sectie nog immer voorzien van die links achter de burgervaders. Hebben jullie op een andere plek het overleg afgerond? Ik ben wel even benieuwd. Groet, MigGroningen 14 okt 2006 11:11 (CEST)

Voormalige SPIRIT-figuren/leden[bewerken]

Jawel, Bert Anciaux joeg eerst leden weg toen hij eenzijdig een kartel met sp.a bedong in 2002, en 6 jaren later neemt hij weer leden mee die liever een kartel willen dan een eigen project. Misschien komen de eerste verschoppelingen nu terug? Wie weet ... 94.208.18.185 4 dec 2008 21:06 (CET)

Melding[bewerken]

Hallo Luc Verhelst, Ik ben de foutenlijst aan het afwerken van sjablonen die zijn ingevoegd die niet bestaan. Daarbij kwam ik deze pagina tegen waarin een niet bestaand sjabloon CHE ingevoegd werd. Ik heb er omheen <nowiki></nowiki> gezet, zodat het niet meer in de foutenlijst verschijnt. Groetjes - Romaine 25 dec 2008 04:11 (CET)

Belgische Revolutie[bewerken]

Bedankt voor je correctie.Ik meen wel dat 'ten onrechte' moet blijven, alsook de term 'cultureel imperialisme': lees daarvoor de bespreking van het congres op 27/11/1830 eens na (zie http://www.unionisme.be/cn18301127.htm#gendebien1 ) : gewoon chokerend hoe misprijzend vb.A.Gendebien over het Nederlands spreekt, en dit na 15 jaar Nederlands bewind, waarin er toch een standaardnederlands werd gebruikt! De afbraakwetten zijn U toch bekend, waarbij het nederlands zo goed als verboden werd.--Pagi 30 jan 2009 10:20 (CET)

Heb je daar secundaire bronnen voor ? Anders is dit Original Research. --LucVerhelst 30 jan 2009 12:56 (CET)

Discussie gaat verder op Overleg:Belgische Revolutie#Cultureel imperialisme --LucVerhelst 30 jan 2009 13:08 (CET)

Link met cultuurimperialisme gelegd waarbij uitdrukkelijk naar Belgische toestanden op taalgebied wordt gelegd.--Pagi 30 jan 2009 13:52 (CET)

Chapter Wikimedia Belgium[bewerken]

Chapter Wikimedia Belgium[bewerken]

Hello,

We want to create a Belgian wikimedia chapter. This chapter would work in 3 languages : Dutch, French, and English as administrative language. An effort of translation would be made towards the French and the Dutch. If you're interested by the creation of Belgian section, you can join us on http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Hallo,

Wij willen een Belgisch Wikimedia-chapter oprichten. Dat chapter zou drie werktalen hebben: Nederlands, Frans en - als administratieve taal - Engels. Een inspanning van de vertaling zou worden gemaakt op weg naar Frans en Nederlands. Indien u geïnteresseerd bent in de oprichting van een Belgisch chapter, dan kunt u dat kenbaar maken op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Bonjour,

Nous voulons mettre sur pied, une section wikimedia Belgium. Cette section fonctionnerait en 3 langues : le Néerlandais, le Français, et l'Anglais comme langue administrative. Un effort de traduction serait effectué vers le Français et le Néerlandais. Si la création de cette section belge vous intéresse, vous pouvez nous rejoindre sur http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

-- M0tty

Man Bijt Hond[bewerken]

Hallo,

Wikipedia bestaat deze maand 10 jaar en daarom zijn wij een reportage aan het voorbereiden met de mensen die meehelpen aan het concept van Wikipedia. We zijn op zoek naar mensen die toch al eventjes op Wikipedia bezig zijn en die ons kunnen vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Mocht u interesse hebben, mag u me altijd contacteren op het telefoonnummer 02/ 303 35 75 of het emailadres kenneth.vanassche@woestijnvis.be

Alvast bedankt,

Kenneth