Overleg gebruiker:Martsniez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cor van Teeseling[bron bewerken]

Beste Martsniez, in het artikel Cor van Teeseling vermeldt je als geboortedatum van Teeseling 16 november 1924. Het Rijksburau voor Kunsthistorische Documentatie, het Rijksmuseum en het Geheugen van Nederland vermelden echter 1915. Ik heb op basis van die bronnen het geboortejaar gewijzigd. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 24 jan 2013 15:31 (CET)

Blauwe Tram[bron bewerken]

Dag Martsniez, waar komt het trambelgeluid in het artikel Blauwe Tram vandaan? is het wel van een tram van het Noord-Zuid-Hollandse bedrijf dat in het artikel beschreven wordt? Er waren wel Blauwe Trams met bel (de nog bestaande stadstram A327 bijvoorbeeld), maar karakteristiek voor de Blauwe Tram is vooral de luchtfluit. Hartenhof (overleg) 21 apr 2013 09:14 (CEST)

Het is die van Amsterdam naar Zandvoort, Ik heb het geluid hier vandaan: https://soundcloud.com/beeldengeluid/het-bellen-van-de-blauwe-tram
groet, Martsniez (overleg) 22 apr 2013 10:07 (CEST)
Dat zal dan wel. Vreemd. Ik heb als kind vaak met die tram gereisd, maar heb hem nooit horen bellen. Wel veel fluiten. Bedankt. Hartenhof (overleg) 22 apr 2013 11:17 (CEST)

Beoordelingsnominatie Kennisland[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kennisland dat is genomineerd door Kleuske. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140627 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 28 jun 2014 02:01 (CEST)

BTNI[bron bewerken]

Hoi, BTNI is inderdaad jargon ;-) En betekent bij twijfel niet inhalen, op Wikipedia doorgaans analoog aan "verander niet wat toch al min of meer goed was". Dit om te voorkomen dat mensen massaal het woord vlag gaan vervangen door vaandel omdat dat leuker klinkt, of omdat hun opa dat ook altijd zo zei. Bij jouw licentie-verhaal is er best een kans dat er een hevige discussie komt over het al-dan-niet missen van een streepje, maar als we het er over eens worden kan het wel aangepast worden. Daarna kun je op nog 299 andere wiki's aan de slag vrees ik ;-) ed0verleg 16 apr 2015 14:44 (CEST)

Ah juist, het rare is dat het nu door elkaar gebruikt wordt. Het geeft een gemixed voorbeeld voor hoe de licentie weergegeven zouden moeten worden. Ik begrijp de mogelijkheid, min of meer juist zou jammer zijn als je het eens in de 10 jaar overal goed zou kunnen zetten. Martsniez (overleg) 16 apr 2015 14:46 (CEST)
Mijn ervaring is, dat je juist ruzie over niks krijgt (zo'n streepje), wanneer je het het minst verwacht. Maar het is al 24 uur rustig, dus begint de kans al toe te nemen dat we je voorstel binnenkort gewoon uit kunnen voeren. Dan kunnen we vervolgens eens kijken, want er was ergens een lijst met veel voorkomende spelfouten, daar zouden we de zwaarste gevallen misschien in kunnen zetten, zodat ze wat vaker/sneller/eerder worden verbeterd/gestandaardiseerd. ed0verleg 17 apr 2015 09:57 (CEST)
Wat wel jammer is, is dat de Taalunie er niets over zegt, want die volgen wij altijd blind. ed0verleg 17 apr 2015 10:01 (CEST)
Als het opgenomen zou worden in een bot die veelvoorkomende spelfouten corrigeert zou dat inderdaad fijn zijn. Martsniez (overleg) 17 apr 2015 17:34 (CEST)