Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/mei 2009

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze archiefpagina bevat overleg van mei 2009.

Verwijderingsnominatie Reizen[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Reizen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090501 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 2 mei 2009 02:03 (CEST)

Bot op Commons[bewerken]

Hoi Michiel, trek je maar niet teveel aan van het bureaucratische gebeuren op Commons:Commons:Bots/Requests/RobotMichiel1972, iemand probeert eigenhandig een nieuwe policy in te voeren. Leuk dat je nu categorieën aan die kaarten toevoegd, maakt ze wel een stuk vindbaarder. Heb je trouwens gehoord van de integratie van Open Streetmaps in Wikipedia? Multichill 2 mei 2009 15:09 (CEST)

Categorie:Wikipedia:Positiekaart gewenst[bewerken]

Die lijst heb ik bekeken: ik kwam op 913 stuks. Krijg je dat met een botbewerking verholpen? Handmatig lukt mij ook, maar dan ben ik al gauw 8 uur netto aan het bewerken. Ik hoor wel wat je plan is. Hanhil 4 mei 2009 22:51 (CEST)

Op de een of ander manier is Categorie:Wikipedia:Positiekaart gewenst ineens nogal leeg geworden. Nou ja, als ik [1] nog eens opslaat zal deze wel gevuld worden met 900+ artikelen (maar ik heb de cat aanmaak gezet op latitudeMinuten omdat er anders veel foutmelding optraden). Ik heb een botverzoek geplaatst. Botmatig gaat het namelijk ook wel lukken maar dat kost ook veel tijd. Michiel1972 4 mei 2009 22:56 (CEST)
Mijn ervaring is dat de Franse lemma's (b.v. Aigues-Vives (Gard)) consequent en goed gevuld zijn; hier zou je gebruik van kunnen maken. Hanhil 4 mei 2009 23:00 (CEST)
De Franse wiki heeft de coordinaten in de vorm van longitude=4.18111111111 latitude=43.7402777778, dat kan ook wel worden gebruikt maar ik heb liever deg/min/sec formaat. Ik denk dat ik dit project wel ergens binnen een maand kan uitvoeren, maar misschien is er een liefhebber die zich geroepen voelt om het te doen op Wikipedia:Verzoekpagina voor bots Michiel1972 4 mei 2009 23:04 (CEST)
Het zijn er overigens meer dan 2500 (Gebruiker:Michiel1972/Kaartgewenst). Ik ga toch de Franse wiki gebruiken om ze hier toe te voegen. Binnenkort.. Michiel1972 4 mei 2009 23:23 (CEST)

Chinatown[bewerken]

Kunt u mij uitleggen wat het nut is van de naamsverandering van de Chinatowns in een naam met de plaatsnaam tussen haakjes?

Helanhuaren 5 mei 2009 18:05 (CEST)

De lezer niet misleiden met een naam voor een wijk die niet bestaat. 'Chinatown' is de naam van de wijk, en die wordt in meerdere steden gehanteerd, en dan is een dp met haakjes op zijn plaats. Zie ook de interwiki's, en vergelijk met de dp Wilhelminapark. Michiel1972 5 mei 2009 19:03 (CEST)

Infobox Franse gemeente[bewerken]

Hallo Michiel, Ik dacht dat ik ergens iets fout gedaan had, maar dat bleek door jou aanpassing in het Franse gemeente infobox-sjabloon. Ik had van een aantal de parameters ingevoegd zoals: [2] waarbij ook de regel met |coords= en |ol of wl= verwijderd kunnen worden uit de infobox. Fijn dat je dat botmatig wilt oppakken, het zijn er meer dan ik dacht. Ik ben overigens bezig, en bijna klaar, om alle afwijkende infoboxen voor Franse gemeentes qua parameters gelijk te trekken, zoals: [3]. Hopelijk zijn die ook op je lijst opgenomen? Groetjes - Romaine 4 mei 2009 23:31 (CEST)

Blijkbaar wel, staat op Gebruiker:Michiel1972/Kaartgewenst. Dus laat de handmatige positiekaart toevoegingen maar even zitten, dan zal ik binnenkort de lijst van 2777 ontbrekende gemeenten langs gaan. Michiel1972 4 mei 2009 23:33 (CEST)
Ok, bedankt! :-) Groetjes - Romaine 4 mei 2009 23:38 (CEST)
Ook wmb bedankt! Hanhil 4 mei 2009 23:44 (CEST)
Als de coördinaat-parameters worden ingevuld (en achter |E of W= een E of W is ingevuld) kunnen de parameters |long= en |lat= ook eruit, die komen soms voor en zijn dan geheel overbodig en verwarrend. Groetjes - Romaine 6 mei 2009 12:30 (CEST)
lat/long zijn 'gereserveerd' voor decimale coordinaten en kunnen ook negatieve waarden hebben in tegenstelling tot latdeg/londeg/latmin/lonmin. Beide soorten naast elkaar laten bestaan wordt al gedaan in bv Sjabloon:Positiekaart. Verder is het doorgeven van een decimale waarde als latdeg/londeg waarde slordig (wordt dan afgekort in tekstveld als bv 51.33555 0 0 N 0.8979 0 0 E ) Michiel1972 6 mei 2009 12:54 (CEST)

Sjabloon:Filmproject[bewerken]

Beste Michiel1972, ik heb via mijn volglijst helaas moeten constateren dat je het sjabloon:filmproject ter verwijdering hebt voorgedragen. Ik had het eerlijk gezegd op prijs gesteld als je de maker, ik in dit geval, daarvan op de hoogte had gesteld, temeer omdat het sjabloon op bijna 500 overlegpagina's wordt toegepast. Ik betreur het dat je het sjabloon ziet als promotie van het Filmproject. Op Wikipedia streven we toch zoveel mogelijk samenwerking na, en dit sjabloon was één van de hulpmiddelen om die samenwerking tussen de medewerkers van het Filmproject te verbeteren en stimuleren. Het sjabloon kent 6 verschillende schalen op de kwaliteitsschaal, zoals ik ook al aangaf op de verwijderlijst, en aan de hand van die algemene criteria worden de filmartikelen beoordeeld. Ik ben met je eens dat het dus niet om specifieke argumenten gaat, waarschijnlijk staat bij 99% van de artikelen met het sjabloon geen specifieke argumentatie. Daarnaast is de overlegpagina toch de geschikte plaats voor dergelijke zaken? Hopelijk wil je de nominatie nog eens kritisch bekijken, alvast bedankt. Groet, Tom 6 mei 2009 22:36 (CEST)

Verwijderingsnominatie Help:Installeer je eigen Wiki[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Help:Installeer je eigen Wiki. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090508 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 9 mei 2009 02:11 (CEST)

Kwaliteitslabel[bewerken]

Beste Michiel1972, dank voor het opzetten van de peiling over het sjabloon met het kwaliteitsoordeel. Hoe nodig die discussie geweest is blijkt ook uit het feit, dat het label gebruikt is op diverse artikelen aangemaakt door gebruikere Renegade, die in hoog tempo artikelen plaatst over de Tweede Wereldoorlog. De meeste van die artikelen zijn door de vertaalmachine gehaald en van abominabele kwaliteit wat taal betreft. Hij voert het verkrijgen van het zogenaamde keurmerk nu aan als een legitimatie om door te kunnen gaan met het plaatsen van dit soort slechte vertalingen. Zie mijn overlegpagina en verwijderdiscussie. Als ik dit eerder gezien had dan had ik het zeker ingebracht als extra argument in de gevoerde discussie bij de peiling. Met vr. groet, Gouwenaar 11 mei 2009 13:00 (CEST)

Werelderfgoedsjabloon[bewerken]

Beste Michiel1972,

Ik ben inderdaad een eind gevorderd met het toevoegen van werelderfgoedsjablonen. Er zijn nu 423 werelderfgoederen de revue gepasseerd (in 58 landen). Meestal maak ik (nog) geen nieuwe arikelen aan, tenzij het werelderfgoederen zijn die ik zelf heb bezocht. Ik denk je opmerking over stadsartikelen te begrijpen (wat bedoel je met oud en nieuw in dit verband ?), maar vaak is het toch een dilemma, als je teminste zoveel mogelijk uitgaat van de UNESCO-benaming (wat mij juist lijkt). Wat dan bijv. te doen met het Italiaanse werelderfgoed: Assisi, Basiliek van San Francesco en andere plaatsen van Franciscanen óf het eveneens Italiaanse werelderfgoed: Mantua en Sabbioneta (twee plaatsen, die samen één werelderfgoed vormen). Was jij het trouwens, die geruime tijd geleden (terecht) een opmerking maakte over de harde kleur rood van het werelderfgoedsjabloon cultuur ? Op Overleg: Werelderfgoedlijst heb ik de drie sjablonen (cultuur, natuur en gemengd ) nog eens bij elkaar gezet en dan springt cultuur er wel erg geprononceerd uit. M.i zou steenrood (kleur van het gebouwde erfgoed) beter op zijn plaats zijn maar ik weet niet of en hoe het mogelijk is om dat te realiseren, vanzelfsprekend zonder dat de toegevoegde sjablonen verdwijnen. Ik ben trouwens benieuwd wie straks na het UNESCO-congres in Sevilla (juni 2009) de nieuw toegekende werelderfgoederen 2009 gaat invoegen.

met vriendelijke groet,Rialfver 17 mei 2009 21:32 (CEST)

Hoi Rialfver, dank voor je antwoord. Ik weet dat het soms niet mogelijk is om een nieuw artikel te maken, bijvoorbeeld bij Bamberg of andere steden waarvan het gehele historische centrum als werelderfgoed staat ingeschreven. Dat is niet zo erg, het ging me meer om werelderfgoed-objecten in een stad met op het stadsartikel het sjabloon (terwijl dat bij het object hoort en niet bij de stad). Liever het sjabloon niet op een stadsartikel neerzetten, tenzij geen andere mogelijkheid voorhanden is. De kleur van het sjabloon is wel aan de felle, overheersende kant, doe maar een voorstel op de overlegpagina voor aanpassingen als je een andere kleur beter vind. Oja, ik had destijd de subpagina's Werelderfgoedlijst/Nieuw in 2007, Werelderfgoedlijst/Nieuw in 2008 aangemaakt, dit jaar Werelderfgoedlijst/Nieuw in 2009 aanmaken? Michiel1972 17 mei 2009 21:43 (CEST)
Ps ik heb een optioneel extra veld toegevoegd aan het sjabloon 'naam onderdeel=' zodat het sjabloon ook voor onderdelen van een groepsinschrijving kan worden gebruikt, zie bv Alexandrowka of Stadhuis van Lo. De parameter 'naam' blijft dus gewoon in gebruik voor de gehanteerde UNESCO naam van inschrijving waarna gerefereerd wordt. Michiel1972 17 mei 2009 21:48 (CEST)

Verwijderingsnominatie Bruggen over de Rijn in Nederland[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Bruggen over de Rijn in Nederland. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090518 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 19 mei 2009 02:15 (CEST)

kaarten[bewerken]

hallo Michiel. Ik heb gezien dat jij bij de gemeente wassenaar een kaartje waarop de kievit te zien is hebt gemaakt. Ik had hem eerst verwijdert ik dacht dat hij niet klopte, nog sorry van dat. Maar wil je mij uitleggen hoe je zo'n kaartje maakt. ik heb namelijk wel van dit soort kaartje van de cbs gezien maar ik weet niet hoe je ze opmaakt zodat ik ze op wikipedia kan gebruiken.

alvast bedankt. Lars-f-94 21 mei 2009 12:12 (CEST)

De beschikbare kaarten voor Wassenaar staan op Wijken en buurten in Wassenaar, deze kan je hergebruiken. Andere wijken dan in die lijst onderscheid het CBS niet. Michiel1972 21 mei 2009 20:45 (CEST)

BedanktLars-f-94 22 mei 2009 11:15 (CEST)

foto's[bewerken]

Bedankt voor het toevoegen van de foto's van de rijksmonumenten van Wateringen aan de lijst. Foto's zien er erg mooi uit! groet Druifkes 22 mei 2009 21:36 (CEST)

Haven van Đà Nẵng[bewerken]

Bedankt voor het uitbreiden. Hsf-toshiba 23 mei 2009 22:22 (CEST)

Goslar[bewerken]

1rightarrow blue.svg verplaatst naar Overleg:Werelderfgoedlijst


Infobox probleem?[bewerken]

Hallo Michiel, ik heb op Donau Stadion een andere infobox geplaatst (vanwege uniformiteit), maar daar is een probleempje: bepaalde gegevens laat de box niet zien, terwijl ik dat wel heb ingevuld (en het ook zou willen laten zien). Weet jij hoe je dit kunt veranderen? Bij voorbaat dank voor de moeite. Alankomaat 28 mei 2009 16:56 (CEST)

ik zag maar 1 fout veld. Overigens wordt 'afdeling' niet getoond en dat lijkt me terecht, dat hoort bij de club, niet bij het stadion. Michiel1972 28 mei 2009 17:12 (CEST)
Ok, bedankt en klopt, heb je gelijk in! Alankomaat 28 mei 2009 17:57 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Yale_sejant_erect.GIF[bewerken]

Beste Michiel1972, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Yale_sejant_erect.GIF. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20090528 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 29 mei 2009 03:15 (CEST)

Sjabs[bewerken]

Hallo Michiel, Ik zag dat je bezig was met de werelderfgoed-sjablonen. Met het aanpassen van redirects heb ik tevens overal waar ik geweest ben 1 spatie geplaatst na de pipe die aan het begin van de regel staat dus:

| parameter=

in plaats van:

|parameter=

Het is een detail, maar het zou fijn zijn als dit overal in het vervolg, bij de toevoeging van parameters of infoboxen gedaan kan worden, zodat het overal overzichtelijk blijft. Alvast bedankt! Groetjes - Romaine 28 mei 2009 00:26 (CEST)

ok, ik probeer er aan te denken. Michiel1972 31 mei 2009 00:07 (CEST)

Amusement, Amusement naar land, Amusement in Nederland en Amusement in Vietnam[bewerken]

Ik ben het niet helemaal met je eens. De nominatie van de categorie Amusement naar land kan ik helemaal volgen. Maar die van Vietnam en van Nederland niet, als ik naar Categorie:Amusement kijk. Want alles is gewoon gebundeld. Er is een overlap tussen Categorie:Recreatie en Categorie:Amusement, maar er is toch ook wel een verschil. Wanneer je van een aantal subcats van een land gaat bundelen, dan heb je een supercat naar land, lijkt mij. Toch? Hsf-toshiba 30 mei 2009 23:58 (CEST)

Mijn grootste probleem is dat de cats Recreatie, Amusement (en ook Cultuur) onduidelijk en/of overlappend zijn gedefinieerd. Vroeger was er alleen Cultuur in <land>, prima als verzamelcat voor alles en nog wat. Maar om nu nog 2 catbomen op te zetten met een onduidelijke definitie, en met een heel grote overlap, dat lijkt me ongewenst. Michiel1972 31 mei 2009 00:04 (CEST)
Nu ik dit zo schrijf: ik ben voor 1 overkoepeldende categorieboom Recreatie, amusement en cultuur (naar land). Dat voorkomt overlap en verzacht de definitiekwestie. Michiel1972 31 mei 2009 00:06 (CEST)
Met Cultuur ga je me eigenlijk een beetje te ver. Maar ik ben wel voorstander van daaronder een boom als Categorie:Amusement en recreatie naar land Daar kan ik me dan nog wel in vinden. Cultuur is wat breder. Hsf-toshiba 31 mei 2009 00:10 (CEST)

Navigeren vanuit Continent[bewerken]

Wat is er mis met navigeren vanuit een continent? Ik doel dan op Categorie:Werelderfgoed in Azië. Het lijkt mij handig om vanuit het continent te kunnen navigeren naar deze artikelen. Het lijkt mij, dat wanneer je een Categorie:Cultuur in Nederland hebt, dat je dan ook een Categorie:Cultuur in Europa kunt hebben. In dit geval zijn de Werelderfgoeden in Azië bijeen geveegd en in een Aziatische cat geplaatst. Puur voor het kijken vanuit de Categorie:Azië. Hsf-toshiba 31 mei 2009 00:15 (CEST)

Handig, voor wie? 'Hey, ik bezoek wikipedia voor een keer, laat ik eens kijken welke landen in het continent Azië of Europa een subcategorie heeft waar ik geinteresseerd in ben.' De navigatietak is op zich niet fout, theoretisch verdedigbaar, maar ik zie er weinig nut/meerwaarde in. Het is alleen een hulpmiddel voor mensen die niet in staat zijn een land aan een continent te koppelen. Tsja, moeten we daarvoor dergelijke bomen opzetten? Ik vind van niet. Navigeren naar land lijkt me in de vraag te voorzien, navigeren naar continent dmv cats is me een stap te veel. Michiel1972 31 mei 2009 01:44 (CEST)
Je moet zo zien, Wikipedia wordt ook veel op scholen gebruikt als naslagwerk. Dus ook door kinderen op een basisschool, waarvan je ook mag denken, dat ze de topografie niet goed kennen. Goed, nu mag dat natuurlijk ook niet de reden zijn. Je mag de lezer niet als dom bestempelen, maar je kan het wel voor ze voorkauwen. Mijn visie is, als een categorie echt dom is (Categorie:Speeltuin in Amsterdam), dan kan het weg. Is er ook enig doel en men begrijpt de redenatie erachter, dan is het toch goed? Zolang het niet in de weg staat..... Hsf-toshiba 31 mei 2009 01:54 (CEST)