Overleg gebruiker:Paul bohte

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door RMaung (WMF) in het onderwerp Reminder: Community Insights Survey
Hallo Paul bohte, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.775 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kladblok[brontekst bewerken]

Hallo Paul, ik zie dat u de persoonlijke overlegpagina als kladblok hebt gebruikt, daarvoor heeft u ook een persoonlijk kladblok tot uw beschikking, zie daarvoor: Wikipedia:Kladblok voor meer info. MVG, Arch (Overleg) 20 apr 2019 18:25 (CEST)Reageren

Nova Zemblastraat[brontekst bewerken]

Beste Paul, dank voor je opzet van de Nova Zemblastraat. Ik heb het artikel omgebouwd, zodat het past in een opzet voor alle straten (voor zover er een artikel komt) in Amsterdam. Wil je nog even nalezen of ik iets vergeten ben. Volgens mij heeft er geen brug gelegen tussen het ene deel Roggeveenstraat en het andere; de Westersluisbrug lag altijd bij de Van Diemenstraat. Als de brug ter hoogte van de Roggeveenstraat had gelegen was er geen reden tot omnoeming, want een straat die doorloopt na een brug is hier geen uitzondering. Tot slot nog even een opmerking; de opbouw van het artikel was nogal chaotisch. Denk wel dat elke wijziging die je op een artikel doorvoert door een ander nagelezen moet worden. Het is daarom handiger om het artikel eerst op te maken in je kladblok (zie boven) of gewoon in WORD, ze voorzien van de linken etc. en dan pas over te zetten. Het scheelt anderen een hoop werk. Voor BAG-gegevens kan je terecht bij de BAG-viewer], monumenten op Monumentenkaart en ook de kaart van Amsterdam is handig, maar niet altijd even up-to-date.Ceescamel (overleg) 2 mei 2019 13:38 (CEST)Reageren

Beste Cees, bedankt voor het aanbrengen van een structuur in het artikel en je tips. Overigens zal ik geen 'grootgebruikersbijdrager' gaan worden van Wikipedia, (jammer) dus het nalezen door anderen zal wel mee gaan vallen in de toekomst.

Even een paar opmerkingen wat betreft de aanpassingen.

  1. Er is wel degelijk een brug geweest die beide Roggeveenstraten met elkaar verbond (en dat is geen aanname, zie foto). Niet zo vreemd overigens want de Van Diemenstraat zo'n kleine 10 jaar later ontwikkeld. Het stuk met de oorspronkelijke Tasmanbrug wil ik er juist in laten omdat de brugverplaatsing (kennelijk) minder bekend is (aangepast)
brug
  1. opvallende witte topgeveltjes => opvallende witte topgeveltjes met een ronde vensterraam (vermeld)
  2. Door uitgebreide sanering van de buurt kreeg de straat een aantal zijstraatjes met adressen Nova Zemblastraat. Dit is niet geheel correct. Het zijn geen zijstraatjes maar inloopmogelijkheden voor voetgangers. Het betreft hier een beperkt aantal blokken woningen, welke dwars gebouwd waren naar een ontwerp van Girod en Groeneveld tussen de NZ-straat en Le Mairegracht. (aangepast)
  3. Zelf zou ik niet onder de Nova Zemblastraat ook de woningbouw van de 'echte' zijstraten zo specifiek met huisnummers benoemen. Ik zou meer een algemene verwijzing maken. Onder de straatnamen als Bontekoe, Le Mairestraat en zo kan je weer wat specifieker worden. (dat zal tzt daar ook vermeld worden, maar ik heb ook maar twee handen :-) ), de specifieke huisnummers zijn wel noodzakelijk omdat er een gemeentelijk monument wordt weergegeven en dat moet exact cf de omschrijving van de gemeente.
  4. De industriële bedrijvigheid is in de 2e helft van de 20ste eeuw al verdwenen, niet 21ste eeuw (ik probeerde de huidige situatie weer te geven, niet de actie op zich, maar heb het aangepast)

Nogmaals bedankt voor de herstructurering, daarmee is het artikel zonder meer beter van geworden. Enige opmerking dat ik erover heb is, dat deze structuur eveneens ontbreekt bij andere straatnamen uit de omgeving. (Wikipedia is een doorlopende zaak, het zal in de toekomst wel aangepast worden)

Neem aan dat jij de aanpassingen wil doen, zo niet, dan wil ik dat ook wel doen met mijn 'beginners' niveau (zie het als leerproces, zie ook die kruisjes bij opsommingen) mvg. Paul Paul bohte (overleg) 2 mei 2019 22:14 (CEST)Reageren

Beste Paul, dank voor je reactie en opmerkingen. Mijn opmerkingen zijn scheef. Ik zou zeggen, ga aub wel door, zodat we er iets moois van kunnen maken. Die genoemde structuur kwam pas dit jaar, ook na lang zoeken. Het heeft als voordeel dat de opbouw makkelijk en herkenbaar wordt (ook bij het schrijven. Andere rubrieken die nog gelden zijn -Kunst in openbare ruimte- en -Openbaar vervoer-, maar die zijn hier niet van toepassing voor zover ik weet. Persoonlijk: ik kwam in de jaren 60 nog wel eens in de Bontekoestraat, vanwege vrienden van mijn ouders. Dat waren toen inderdaad hele kleine woninkjes (ik kwam toen uit de 20-40-gordel. Omdat alles toen nog uit parkeerterrein bestond, kon je er alleen spelen in de NZ-straat, want de fabrieken waren toen gesloten op zondag en het geluid van een voetbal tegen metalen fabrieksdeuren had ook wel wat. Ik was onlangs in de buurt voor de Aert van Nesstraat en Houthavens en zag dat de hele buurt is aangepakt. Die complexen zijn mooi gerestaureerd. Nogmaals ga gewoon door,Ceescamel (overleg) 3 mei 2019 10:14 (CEST)Reageren

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:57 (CEST)Reageren

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:04 (CEST)Reageren

Sorry RMaung. Ik ben begon aan deze enquête, maar de vragen zijn te gecompliceerd en ik herken mijzelf er niet in. Kortom er is niet doorheen te komen. Paul bohte (overleg) 24 sep 2019 21:56 (CEST)Reageren

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)Reageren