Overleg gebruiker:Praedinius

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Josq in het onderwerp een antwoord op uw vraag
Hallo Praedinius, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.677 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Richard 23 jun 2015 11:10 (CEST)Reageren

Geloofsafval[brontekst bewerken]

Aangaande je laatste bewerking op Geloofsafval: Wikipedia is er niet om ergens 'bewijs' van te leveren. Het is een encyclopedie die op neutrale manier informeert. Richard 23 jun 2015 11:10 (CEST)Reageren

Racisme[brontekst bewerken]

Uw toevoegingen daar heb ik verwijderd. Dit is een neutrale encyclopedie en geen podium voor persoonlijke opvattingen of meningen. MoiraMoira overleg 17 aug 2015 16:42 (CEST)Reageren

Je vergist je juist. Inderdaad is Wikipedia een neutrale site, maar als mensen beweren dat Palestijnen fout zaten omdat ze zogenaamd de joden zouden hebben vervolgd terwijl zoals ik ook heb aangetoond met de "Wet op de Terugkeer" dat Israël praktisch nog het enige land is wat echte "rassenwetten" kent, dan hoort dat gewoon vermeld te worden. Bedenk ook dat toen in '48 de Joden (die volgens hun geloof het recht op het land hebben) 750.000 Palestijnen op de vlucht zijn gejaagd. De joden hadden nooit de kans gekregen als niet de Europeanen op een slimme manier er voor hadden gezorgd zich van elke verantwoordelijkheid voor de jodenvervolging en Holocaust hadden onthouden.

Jij stelt dat Wikipedia neutraal is, echter lees maar eens de tekst m.b.t. Israël. Wat is dáár "neutraal" aan? Ik heb ook correcties aangebracht m.b.t. de pogroms. Je kunt nota bene zelf zien dat het aandeel van Oost-Europa bij lange na niet zo groot was dan die van alle andere landen. Vraag je eens af hoe "neutraal" de auteur was. Ik hoop oprecht dat je tenminste de moeite wil nemen om hierop te reageren i.p.v. een standaardbriefje te sturen.

Uw toevoegingen ook nu weer op hetzelfde lemma ontberen encyclopedische relevantie, u kunt uw mening en opvattingen kwijt op fora maar niet in een encyclopedie. MoiraMoira overleg 17 aug 2015 17:51 (CEST)Reageren

Inderdaad, was het natuurlijk slechts bedoeld als een grapje, toen ik schreef, hoewel het wel waar was dat een iemand die Duitser was geworden hoger was dan de koning van het land waar hij vandaan komt. Maar toch wil ik wel eens weten wat er voor een MENING ik heb als ik gewoon aan de hand van een ander artikel AANTOON dat Israël zelf een racistisch land is. Ik ben zelf jood. Ik mag TERUGkeren naar het land. Ik ben er nog nooit geweest! Waarom mogen Palestijnen van wie hun (voor)ouders eeuwenlang in het land er hebben gewoond, niet meer terugkeren, terwijl op de pagina zelf staat dat de Palestijnen moesten vluchten voor de joden in '48. En dat zelfs het feit dat ze in Jordanië alleen een volledig staatsburgerschap hebben verkregen, terwijl de joden in dat land niet kunnen krijgen, er zelfs niet binnen mogen komen, waaruit dus zou blijken dat Jordanië een racistisch land is?

Dat soort deliberaties kunt u allemaal kwijt op fora en blogs. Dit is enkel een saaie encyclopedie. Ik hoop dat dat u nu helder is. MoiraMoira overleg 17 aug 2015 19:20 (CEST)Reageren

Ik begrijp er echt nog steeds niets van wat nu wel kan of mag. Als ik bijvoorbeeld onder Racisme kijk bij het kopje "Zwarte Bevolking" lees ik "Vanaf de zevende eeuw werden mensen uit Kenia, Tanzania, Soedan en Ethiopië als slaaf verkocht in het Midden-Oosten. In Irak komt de Free Iraqis Movement op voor de rechten van een klein miljoen zwarte Irakezen. Ze namen er in 2009 deel aan de verkiezingen. De meeste zwarte Irakezen behoren tot de laagste sociale klasse in het land.[3] " Dit is toch een rare voorstelling van zaken? Alsof de zwarte bevolking nooit werden of worden verkocht aan de VS of naar Europa. Ik heb heel sterk de indruk dat de auteur bepaald niet objectief is. Ik mag toch denk ik wel gewoon erbij schrijven dat zwarte bevolking uit een bepaald gebied weke dat moge zijn werden verkocht door Nederlanders bijvoorbeeld en nog steeds problemen hebben in o.a. de VS zoals (terecht) ook wordt geschreven dat de Ethiopische joden problemen hebben in Israël? Dat zijn toch gewoon feiten die in elke encyclopedie horen?

een antwoord op uw vraag[brontekst bewerken]

Zie hier. Hopelijk hebt u er wat aan! Met vriendelijke groet, Josq (overleg) 20 jan 2016 11:23 (CET)Reageren