Overleg gebruiker:Romy2702

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hallo Romy2702, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.934.001 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Romy2702, Wikipedia is niet bedoeld om aandacht te vragen voor specifieke petities of reclame te maken voor het één of ander. Wikipedia vormt een encyclopedie en iet reclameblad of magazine. Als je iets wil toevoegen doe dit dan op een encyclopedische manier, zonder geheel in reclameachtig verhaaltjes te vervallen.. Verder lees de bovenstaande links eens, kan je veel op weg helpen. Quinto 888 (overleg) 12 sep 2011 18:04 (CEST)

Hoi, nog een sterk advies, pluk niet zomaar teksten of foto's van het internet en probeer de plaatsen op Wikipedia of Commons. Alle teksten of foto's die je toevoeg moeten of van je eigen hand zijn of daadwerkelijk onder een vrije licentie zijn vrij gegeven. Zo niet dan wordt deze teksten of foto's, informatief of niet gewoon verwijderd. Quinto 888 (overleg) 12 sep 2011 18:50 (CEST)
Merk hierbij wel op dat sommige dingen te simpel zijn om onder copyright te kunnen vallen. File:Een echte held kiest statiegeld.png werd door Quinto 888 genomineerd voor onmiddellijke verwijderen in verband met vermeende auteursrechtenschending, maar een simpel textlogo wordt niet geacht vatbaar te zijn voor auteursrechten. De afbeelding is daarom door mij behouden. Jcb - Amar es servir 12 sep 2011 19:03 (CEST)
Aha, oke, dat wist ik niet, er zit toch best een ontwerp achter dacht ik, gezien de fles in de tekst van het logo.. Maar goed, dat zoeken andere maar uit.. :) Quinto 888 (overleg) 12 sep 2011 19:07 (CEST)