Overleg gebruiker:Rosalien/Archief 1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door DrBorka in het onderwerp Controleren

Archief

koran online

sjablonen

sjablonen waarschuwing

engelse wiki

kenniscentrum psychologie


babelfish

google

online woordenboek



Welkom[brontekst bewerken]

Hallo Rosalien, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.848 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Aiko 5 jun 2006 19:43 (CEST)Reageren

Hare Krishna-beweging[brontekst bewerken]

Beste Rosalien, U heeft mij gevraagd om een link over de rechtszaak. Ik heb wel een pdf voor u, maar geen link. Is er een manier waarop ik die u kunt sturen? Met vriendelijke groet,

PietjePrecies 12 jul 2006 13:05 (CEST)Reageren


Hoi Pietje Precies, Fijn dat je reageert. Volgens mij kan je links op de pagina klikken' email deze gebruiker'. Snap je mijn geknip? - (Ik ben nog niet klaar hoor). We mailen er wel even over, laat het weten als het niet lukt!. Rosalien 12 jul 2006 13:26 (CEST)Reageren

Beste Rosalien, Hierbij een link over wat de leiders van ISKCON de leden hebben aangedaan. De pdf zal ik op z'n vroegst vanavond kunnen sturen. PietjePrecies 12 jul 2006 14:45 (CEST)Reageren

link vergeten, bij deze: http://surrealist.org/betrayalofthespirit/ PietjePrecies 12 jul 2006 15:45 (CEST)Reageren

Generaal Oufkir[brontekst bewerken]

U heeft lef en dat kunnen we goed gebruiken! Mijn bewerkingen van Mohammed Abdelkrim El Khattabi hebben mij onder de Imazighen op Kanaleneiland buitengewoon populair gemaakt. Laatst schudde ik de hand (in Brussel) van Polisario-vertegenwoordigers. Over Marokko mag wel eens wat meer openheid komen! Kif al beschreven? Verrekijker'praatjes? 7 jun 2006 02:00 (CEST)Reageren

dank[brontekst bewerken]

Beste Rosalien, Dank voor je compliment.--Dolph 27 jun 2006 18:06 (CEST)Reageren

Categorie Toekomstlogica[brontekst bewerken]

Graag, alleen ik weet zelf niet hoe. Maar filosofie is een goede categorie lijkt me ja. Toekomstlogica.

Aah, Fatalisme is het idd denk ik. Ik wist namelijk niet eens hoe deze theorie heette, maar ik heb met een aantal mensen geconcludeerd dat hij wel degelijk bestaats (de theorie) dus heb ik er een naam voor verzonnen, om andere mensen erover te informeren die geinteresseert zijn.

Wat vonden zij er eigenlijk van? Degene waar je het aan heb laten zien (ofzo)?

Kan ik hem zelf aan een categorie toevoegen of moet iemand van wiki dat doen? En zoja kan jij dat dan doen? Werk jij eigenlijk voor wiki ofzo?

Hoi. Ik weet dat er twee locaties zijn, en dat bij de oudegracht de capaciteit ongeveer 1000 man is. Dat kan er idd wel duidelijker bij. De capaciteit van de andere locatie weet ik niet, ben ik nooit geweest.

Bedankt[brontekst bewerken]

Hoi Rosalien,

Bedankt voor je bijdragen aan wikipedia en je inzet bij het nakijken van nieuwe artikelen.

Groet, Annabel(overleg) 4 jul 2006 16:19 (CEST)Reageren

Ook bedankt[brontekst bewerken]

Bedankt voor je welkomstbericht. Hopelijk is het een beetje goed wat ik doe op wiki. Ik vind het in elk geval wel leuk.

LeRoc 5 jul 2006 02:32 (CEST)Reageren

Toekomstlogica[brontekst bewerken]

Het lijkt me leuk om de discussie voort te zetten op de overleg pagina.

En over welke overleg pagina heb je het dan?

Ik moet Fatalisme nog eve goed doorlezen om te kijken of het elkaar nou vervangt of bij elkaar hoort. Ik denk in ieder geval niet dat het elkaar vervangt. Dankjewel --JulienKraakman 5 jul 2006 15:12 (CEST)Reageren

Dankjewel! Ik zal er iets neerzetten. --JulienKraakman 5 jul 2006 19:03 (CEST)Reageren


Frans[brontekst bewerken]

Overleg Rosalien

Dag Rosalien,

Ik begrijp niet goed waarom u telkens de link verwijdert. Ik heb aan deze website meer dan twee jaar intensief gewerkt. Alle oefeningen zijn origineel en hebben als enige bedoeling dat studenten hun actuele kennis van het Frans zouden kunnen testen. Ik heb totaal onbaatzuchtig al mijn vrije tijd heirin gestopt. Weet u dat heel wat taalinstituten in België mijn website aan hun studenten aanbevelen om hun kennis op een degelijke manier te testen. Het doet me pijn dat u simpelweg stelt dat de bedoeling van de link is om mijn site te promoten. Doet eens de moeite en tracht enkele oefeningen op te lossen. Aangezien al de oefeningen interactief on line zijn geven ze meteen de score weer. Waarom denkt u dat mensen een encyclopedie raadplegen? Toch om kennis over het gepleegde onderwerp op te doen en alzo bij te leren. In dit licht voldoet mijn link perfect aan deze doelstelling. Ik ga er vanuit dat aangezien Belgische taalinstituten mijn site aanbevelen aan hun studenten, deze link ook zeer zinvol zal zijn voor alle studenten van de ganse wereld. Daaerenboven is er uitgebreide bibliografie voorzien. Zie in de website onder "AIDE".

Met dank voor uw begrip,

Dr. Eric Vangeel

PS Ik heb gemerkt dat op de Franse Wikipedia wel een link wordt toegestaan die daarenboven expliviet de naam van de auteur vermeldt. Deze auteurs is een collega van mij en zijn naam is: Dr. Etienne Meul. De link op de Franse Wikipedia heeft als naam: Exercices gradués(revisités) par dr. Etienne Meul. Worden er andere criteria gebruikt in de Franse Wikipedia dan in de Nederlanse?

Beste Eric, ik reageer ook even. Wij zijn hier aan het bouwen aan een encyclopedie, niet aan een linkpagina. Wikipedia wil graag zo min mogelijk links, jouw website, hoe onbaatzuchtig en prachtig toch ook, is niet nodig onderaan het lemma. Ook het feit dat je je eigen website toevoegd speelt mee. Het wordt dan snel als spam gezien. Overigens is het inderdaad zo dat er soms (grote) verschillen in beleid zijn tussen de verschillende taalversies van Wikipedia. Je kunt je link beter aanmelden bij een van de vele linkpagina's op internet. Groeten, Koen Reageer 10 jul 2006 08:03 (CEST)Reageren

Nolfbarak[brontekst bewerken]

Zie overleg bij Nolfbarak.Gmeenerd 11 jul 2006 23:42 (CEST)Reageren

Hallo Rosalien,

Je opmerking over de engelse link naar de Baitoushan was helemaal correct. Ik heb hem nu, vergezeld van enkele andere, toegevoegd.

Groetjes, RGM 13 jul 2006 11:14 (CEST)

Aquamarine (film)[brontekst bewerken]

Hoi Rosalien,

Bedankt voor je bijdragen op de pagian van de film Aquamarine, hopelijk vidn je de pagian leuk!!

Ik heb je net een berichtje geschreven op je pagina! Dat moet elkaar hebben gekruisd. Zou je misschien je opmerkingen kunnen ondertekenen? Dat kan met vier keer ~. Dan weten we wie wat schrijft. Groetjes Rosalien 13 jul 2006 16:38 (CEST)Reageren

HK[brontekst bewerken]

Hallo Rosalien,

Je was even OL, zag ik, maar leek toen weer weg te zijn. Hoe zit dat eigenlijk met het tijdsverschil tussen jullie en ons?

Ik begin erg mismoedig te worden over het Hare-Krishna-artikel. De bewerker wijdt zich geheel aan dit onderwerp en (op een wijziging in het artikel over de oprichter na), bewerkt hij niets anders. Dat is al een veeg teken: van encyclopediemedewerkers kan een wat bredere inzet worden verwacht. Anders ga je aan een persoonlijke agenda denken.

Ik heb nu de indruk dat iedereen die het niet met hem eens is, dus kritiek uit op zijn optiek en op zijn toon, een veeg uit de pan kan krijgen. Daar pas ik voor, eerlijk gezegd. Ik wil best vriendelijk blijven, maar dan van twee kanten. Belangrijker is dat ieder artikel een neutraal POV moet weergeven; in dit geval lijkt mij dat dit inhoudt: voors en tegens naast elkaar zetten. Nu lijkt het meer op een requisitoir van beschuldigingen.

Twee vragen aan jou, als het mag.

(1) Voor die beschuldigingen zie ik nog steeds geen bewijzen — jij wel, en zo ja, welke?

(2) Je stelde eerst een apart artikel voor, maar verwees later naar het lemma op de en:. Wat bedoel je daarme? Zie je in een van beide een oplossing?

Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 14 jul 2006 03:31 (CEST)Reageren

Ha Bessel

Ja ik was inderdaad even online, het is hier zo warm s' nachts, bijna te warm om te slapen. Ik had mijn opmerking inderdaad verwijderd, omdat ik dacht dat je m toch al gelezen had, en vond het verder off topic daar, vandaar. Het is hier twee uur vroeger in de zomer, 1 uur in de winter.

Om even op je vragen terug te komen; ik zie ook nog echt geen oplossing en ga het ook een beetje een naar verhaal vinden. Ik vraag me steeds af hoe we mogelijk concensus kunnen bereiken, zonder afbreuk te doen aan een bepaald nivo van objectiviteit. Vandaar dat ik met mijn voorstel kwam, en ik wil straks even het engelse artikel gebruiken om een punt te maken. Ik zie de oplossing nog niet, nee. W.b. punt 1, ik geloof wel dat er heel veel mis is gegaan, en dat daar verschillende bronnen over berichten. Ik zal nog s zoeken naar links. Maar voor mij is het genoeg zoals het in het engelse artikel wordt genoemd; benoemen in een paar zinnen, de consequenties, acties e.d., en dan het volgende onderwerp. Ik vind dat daar echt heel mooi gedaan.

Ik weet ook nog niet zo goed hoe hier met dit soort onenigheden wordt omgegaan; is het de aanhouder die wint, of de moderator, of gaan we stemmen op een gegeven moment? Vanaf morgen ga ik een weekje op vakantie, dus dan zie ik ook wel weer hoe het er daarna voorstaat. Wiki is inderdaad ook loslaten, leer ik al snel!

ik kom nog even bij je terug voor links! groeten Rosalien 14 jul 2006 11:24 (CEST)Reageren


Fijn dat je op vakantie gaat, en heel veel plezier toegewenst, al zal je constructieve inbreng in dit debat node gemist worden.

Dit artikel is nu een requisitoir. Dat kan niet. Ik zie zo gauw twee mogelijkheden, als we er niet uit komen: we vragen een moderator om de pagina in een eerdere, neutrale versie te beveiligen; of we vragen een blokkade aan voor deze gebruiker. Nogmaals, hij levert geen andere bijdragen. Toch vind ik deze laatste maatregel in dit stadium nog wat ver gaan.

Niettemin zijn wij er ook bij gebaat dat artikelen kwalitatief goed zijn; wel heb je volkomen gelijk over dat "loslaten".

Ik hoop dat je me niet kwalijk neemt dat ik het bovenstaande op jouw OP aankaart; van nature was het minder geschikt voor het HK-overleg.

Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 14 jul 2006 11:59 (CEST)Reageren

He, we waren te gelijkertijd aan het editen. Ik geef eerst even wat links

http://surrealist.org/gurukula/index.html dit is de site die onze auteur online gebruikt geloof ik, met wat verwijzingen naar andere artikelen

ik vond dit verder wel aardig, scroll door naar het end voor relevantie http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/788790.stm

dit is hun eigen site, sommige artikelen geven child abuse toe http://www.rickross.com/groups/krishna.html

deze moet ik nog s beter lezen.... (scroll down voor child abuse) http://www.religioustolerance.org/hare.htm


Ik ben helemaal met je eens dat het zo niet kan, en echt onacceptabel is. Ik ben eens op zoek gegaan naar welke versie nog aanvaardbaar is, maar dat is echt een hoop edit's terug. Dus ik zou er wel voor zijn om het te herschrijven, bijvoorbeeld een vertaling van het engelse. En de rest: weg ermee.

Ik ben het met je eens dat optie 2 wat ver gaat. ik heb nu expliciet gevraagd naar een construrctieve oplossing en hoop dat er, liever eerder dan later, een heuse doorbraak komt in de discussie.

Maarja, ik ben dan ook nog naief en een groentje hier he -;) Ik leer wel een hoop van wiki moet ik zeggen. Rosalien 14 jul 2006 12:30 (CEST)Reageren


Bedankt, dat is tenminste gefundeerd werk! Ik zal me er eens over buigen (krak! zei de rug). Wiki is inderdaad leerzaam; binnenkort ben je een van de medeverslaafden. Dus: zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! 😉 Bessel Dekker 14 jul 2006 12:32 (CEST)Reageren

Ondertekenen[brontekst bewerken]

Hoi Rosalien! Ik zag dat je een aantal gebruikers welkom hebt geheten, dmv het welkom-sjabloon. Wil je in het vervolg ajb ook je ondertekening (~~~~) toevoegen, zodat beginnende gebruikers zich tot jou kunnen wenden als ze vragen hebben? Groetjes, Adnergje (overleg) 15 jul 2006 12:18 (CEST)Reageren

Ok is dat de gewoonte? Ik ben op zich niet zo'n wizz-kidd en nog een beetje een groentje, maar goed, als ik eht zelf niet weet verwijs ik ze wel door. Ok bedant! Groetjes Rosalien 15 jul 2006 12:23 (CEST)Reageren

Ja, dat is toch wel de gewoonte. En niks te danken en suczeven! Adnergje (overleg) 15 jul 2006 12:26 (CEST)Reageren

Controleren[brontekst bewerken]

Klopt, we zaten elkaar een beetje in de weg op 23 juni :) Maar ik ben inmiddels met iets anders bezig, dus misschien is er nog een derde controleer actief? 't Zou een unicum zijn... Succes met het nalopen van de nieuwe artikelen. Ik ga straks nog een wel een dagdeeltje doen. Gr DrBorka 15 jul 2006 12:46 (CEST)Reageren

Bedankt voor je welkom[brontekst bewerken]

Wat een exotisch welkom vanuit Marrokko! Groet Roel (Xelor)