Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Scheepstra990

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Chescargot in het onderwerp Gerben Scheepstra (1898-1981)

Welkom[brontekst bewerken]

Hallo Scheepstra990, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.190 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Chescargot ツ (overleg) 7 sep 2022 11:16 (CEST)Reageren

Gerben Scheepstra (1898-1981)[brontekst bewerken]

Beste Scheepstra990,

Welkom bij Wikipedia. Ik zag dat u Gerben Scheepstra (1898-1981) toegevoegd had aan de Lijst van Nederlandse architecten. Die bewerking is helaas teruggedraaid, omdat voor toevoeging van een architect eerst een artikel over de betreffende persoon geschreven moet zijn. Zo'n artikel is welkom en u wordt van harte uitgenodigd deze aan te maken. Er zijn wel kleine voorwaarden om zo'n artikel wikiwaardig te maken, zie hiervoor de bovenvermelde snelcursus. Mocht u na deze snelcursus nog vragen hebben, dan kunt u ze om te beginnen hier stellen. Succes! — Chescargot ツ (overleg) 7 sep 2022 11:24 (CEST)Reageren

Goedemiddag,
Ik las net pas uw bericht, nadat ik mijn toevoeging nogmaals had gedaan. Het gaat om mijn grootvader. Ik zal alsnog een artikeltje over hem schrijven.
Met groet,
Sietske Evenhuis Scheepstra990 (overleg) 31 jan 2023 13:58 (CET)Reageren
Goedemiddag,
Ik heb een kladblokpagina aangemaakt en daar mijn artikel over architect Scheepstra aangemaakt.
Hoe kan ik hem nu toevoegen aan de lijst van architecten met medeneming van het artikel?
Met groet,
Sietske Evenhuis Scheepstra990 (overleg) 4 feb 2023 13:21 (CET)Reageren
Goedemiddag Sietske, plaatsing van het artikel in de hoofdruimte en de vermelding ervan in de lijst is op zich eenvoudig. Maar voordat we dat doen, zou ik je willen vragen je kladblokartikel eerst nog te verbeteren om het aan de Wiki-standaarden te voldoen:
  • Hierbij gaat het vooral om de toevoeging van betrouwbare secundaire bronnen die alle feiten die in het artikel genoemd worden onderbouwen. Bronnen zijn een indicatie van de encyclopedische relevantie. Bijvoorbeeld, als de tekst "In zijn vrije tijd hield hij zich bezig met schaken, vioolspelen en het produceren van vele olieverfschilderijtjes van hoofdzakelijk heide- en polderlandschappen" niet in eerdere publicaties te vinden is, geldt dat als "niet encyclopedisch relevant" en is het ongewenst.
  • Ook de opmaak moet nog verbeterd worden, maar dat is minder kritiek en daar is wel een mouw aan te naaien. Kijk eens naar een willekeurig ander Wiki-artikel over een architect wat de conventies zijn.
Zo begint elke artikel met een korte inleiding, waarin aangegeven staat waarom het onderwerp encyclopedisch relevant is. In het geval van Gerben Scheepstra kan onder een apart kopje Biografie of Levensloop oid (jouw keuze) zijn levensverhaal komen (bebrond!) Onder nog een apart kopje kan dan Werken of Oeuvre komen, waarin enkele relevante werken genoemd worden.
Omdat het jouw kladblok is, mogen derden in principe alleen met jouw expliciete toestemming bijdragen. Laat maar weten of je het waardeert als andere (constructieve) bijdragen leveren in je kladblokartikel. — Chescargot ツ (overleg) 4 feb 2023 13:46 (CET)Reageren
Dank voor je reactie. Ik ben zelf 'primaire bron', omdat ik bij hem heb ingewoond in de jaren '50-'60. Ik beschik over schilderijen van hem, en heb enkele foto's van schilderijen op computer opgeslagen - deze foto's heb ik zelf gemaakt. Verder heb ik een jeugdfoto en een foto van middelbare leeftijd in mijn computer die ik zou willen toevoegen. Die foto's zijn niet oorspronkelijk uit mijn bezit maar uit dat van een neef van mij. Daarnaast zijn er afbeeldingen van affiches te vinden op de site van Van Sabben Auctions, waarop die neef een korte bio heeft toegevoegd. Informatie over mijn grootvaders diplomering, tentoonstellingen, aanstelling als leraar en werk als architect heb ik uit diverse krantenartikeltjes. Verder is er een boekje uitgegeven door architect Van Oerle dat door mijn grootvader is geïlllustreerd; dit is nog verkrijgbaar bij een antiquariaat. Zijn schaakhobby is ook in oude kranten te vinden in wedstrijduitslagen van zijn club. Informatie over zijn afkomst en ouderlijk gezin heb ik verkregen door stamboomonderzoek. Als iemand iets aan mijn artikel zou willen bijdragen, wil ik eerst beoordelen wat dat is. Laat maar weten hoe ik verder moet gaan. Scheepstra990 (overleg) 4 feb 2023 14:13 (CET)Reageren
Foto's die je zelf gemaakt hebt zijn prima als aanvullend illustrerend materiaal. Die kun je opladen met de foto-oplaadwizzard. Werkelijksgetrouwe afbeeldingen van zijn schilderwerken zullen echter alleen met toestemming van de rechthebbenden kunnen zijn, die middels een toestemmingsemail afbeeldingen kunnen inzenden.
Krantenartikelen zijn prima, die kun je dus als bron opvoeren. Dat kan als volgt: als je in de bewerkingsmodus zit, klik je op Referentie, kies voor automatisch als je er een online link van hebt, of kies voor handmatig etc als je papieren knipsels hebt.
Het boekje waar je grootvader in geillustreerd heeft kan vermeld worden onder het kopje Publicaties.
Betreffende zijn schaakhobbie, daar kunnen we een leuk plekje voor vinden in het artikel.
Aan het stamboomonderzoek hebben we eerlijk gezegt niet veel meer dan een uitgangspunt. Als hierover geen betrouwbare publicaties zijn, kunnen we er niets mee. Aan de andere kant, geboorte en overlijdensadvertenties etc zijn wel geschikt.
Ik begrijp dat je in principe de controle over je kladblokartikel wil behouden en dat is natuurlijk je goed recht. Ik had eerder in gedachte om te helpen met het wikificeren van het artikel, zonder aan de inhoud te tornen. Wutsje heeft hieronder overigens nog een goede tip betreffende biografieën. — Chescargot ツ (overleg) 4 feb 2023 15:52 (CET)Reageren

Bron- en ander materiaal voor het artikel Gerben Scheepstra[brontekst bewerken]

Onder een kopje Publicaties kan mogelijk geplaatst worden:

Inderdaad. Scheepstra990 (overleg) 4 feb 2023 14:15 (CET)Reageren

Nog een tip[brontekst bewerken]

Beste Scheepstra990, nog een tip: Help:Standaardvorm voor biografieën. Met vriendelijke groet, Wutsje 4 feb 2023 14:16 (CET)Reageren