Overleg gebruiker:Shamier8/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
sv DVSU
Naam sportvereniging Door Vrienden Sterk Utrecht
Opgericht 15 maart 1933
Plaats Utrecht
Complex Sportpark Lunetten
Aantal leden +-600
Aantal velden 4
Trainer Marc Schols
(Hoofd)sponsor Makro
Competitie Derde klasse zaterdag (2016/17)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

DVSU is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit de stad Utrecht, opgericht in 1933. Het eerste elftal van de club speelt in de Derde klasse zaterdag (seizoen 2016/17).

De club speelt op Sportpark Lunetten in de gelijknamige Utrechtse wijk, waar ook voetbalclub VVU Ardahanspor is gevestigd.

Het bestuur[brontekst bewerken]

Het bestuur van DVSU bestaat uit zes personen, en op dit moment zijn twee posities vacant. De bestuursleden verrichten clubactiviteiten geheel vrijwillig en in hun vrije tijd. Een "organisatie" als DVSU met maar liefst 600 leden draait niet vanzelf en er is uiteraard aansturing nodig op verschillende gebieden. De financiële boekhouding, secretariële zaken én natuurlijk alle voetbalzaken hebben aandacht nodig wil de club kunnen blijven bestaan. Natuurlijk wordt dit ook bewerkstelligd door alle commissies die in het leven zijn geroepen en alle vrijwilligers die hun steentje bijdragen.

Hierbij een introductie van de bestuursleden:

  • VOORZITTER - JAN COUWENBERG
Tevens ondersteuning van Forza Friends
  • SECRETARIS - FRANK HELMES
-
  • PENNINGMEESTER - CHRIS BOEREFIJN
-
  • BESTUURSLID - HENNY PLUK

Wedstrijdsecretariaat[brontekst bewerken]

Het wedstrijdsecretariaat vervult een belangrijke functie binnen DVSU. Het wedstrijdsecretariaat is verantwoordelijk voor alle zaken rond de wedstrijden van DVSU. Voor zowel de seniorenteams als de jeugdteams.

De volgende taken worden door het secretariaat uitgevoerd:

  • Plannen en wijzigingen van de wedstrijden
  • Plannen van de velden en kleedkamers (in samenspraak met bestuurskamerdienst)
  • Doorgeven van de uitslagen aan de KNVB (in samenspraak met bestuurskamerdienst)
  • Contacten onderhouden met andere verenigingen en de KNVB

Voor alle teams die uitkomen in de B categorie is het mogelijk om twee keer per seizoen een snipperdag aan te vragen, tussen 1 september en 1 maart. (1x in de voorjaarscompetitie en 1x in de najaarscompetitie) Dit is alleen mogelijk voor competitiewedstrijden. Als je een snipperdag wil aanvragen moet je dit uiterlijk voor maandag 12.00 uur voor het betreffende speelweekend doen bij het wedstrijdsecretariaat.(Op het moment dat de wedstrijd capaciteit het vereist bestaat de mogelijkheid dat een team een verplichte snipperdag krijgt.)

Als een team te weinig spelers heeft zijn de trainers en leiders er zelf verantwoordelijk voor om voor aanvulling te zorgen. In incidentele gevallen is het mogelijk om een wedstrijd te verplaatsen of uit te stellen. Het verplaatsen van wedstrijden kan alleen in overleg en met goedkeuring van de tegenstander. Op het moment dat een team niet opkomt dagen bij een wedstrijd ontvangt het team een boete van de KNVB. Deze boete moet worden voldaan door de teams zelf.


Accommodatie[brontekst bewerken]

sv DVSU heeft de beschikking over vier kunstgrasvelden op Sportpark Lunetten. De velden worden gedeeld met VVU Ardahanspor

Sportpark Lunetten Sportpark Lunetten is gelegen in Utrecht Zuid. De unieke locatie biedt een geweldige sfeer om te trainen en wedstrijden te spelen.


Statuten

DVSU is opgericht op 15 maart 1933. De laatste wijzigingen in de statuten en het notarieel vastleggen van de statuten is gedaan op 20 november 1979.

Competitieresultaten 1997–2016[brontekst bewerken]

9
7B
9
7B
7
7A
12
7A
11
5D
10
5E
11
5D
7
5C
5
5C
4
5C
6
4F
6
4F
1
4E
12
3D
3
4H
13
3D
3
4F
-
3D
97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17
Derde klasse
Vierde klasse
Vijfde klasse
Zevende klasse

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

  • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie en/of niveau bekend van dat seizoen.
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 werd wegens de coronacrisis het amateurvoetbal afgebroken. Daardoor kennen deze staven geen eindklassering (middels -- weergegeven).
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
    • Competitieniveau en/of afdelingsletter
    Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
    Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
    Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
    • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
    Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
    Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
  • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.

Externe link[brontekst bewerken]


[Categorie:Sport in Utrecht (stad)]] [Categorie:Amateurvoetbalclub in Utrecht (provincie)]]