Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Su~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Ondertekenen
Hallo Su~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.681 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Bestand:Xenios.gif[brontekst bewerken]

Beste Su,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

Welkom![brontekst bewerken]

Hoi Su,

Leuk dat je meedoet op wikipedia! Ik zag je bezig op Xenios. Eén opmerking echter: verwijder niet "zomaar" een sjabloon van een artikel dat voor verwijdering is genomineerd, maar geef eerste een motivatie in de lijst met te verwijderen artikelen voordat je dat doet. Degene die uiteindelijk na twee weken moet bepalen of het artikel moet blijven of niet, vindt het namelijk wel prettig om een motivatie te kunnen lezen, wanneer hij 14 dagen na nominatie de lijst doorwerkt van artikelen waarover die dag een besluit moet vallen. Tot zover de tip. Ik denk persoonlijk dat het artikeltje het wel haalt... :-) Iets meer geschiedenis mag overigens wel, maar dat zal mijn persoonlijke interesse in verenigingsgeschiedenis wel zijn... :-) Mocht je een keer hulp nodig hebben, vraag het me gerust. Groetjes, Sietske Reageren? 11 nov 2006 01:32 (CET)Reageren

Hoi Ronald, de verwijderlijst is inderdaad die grote opsomming per dag van opmerkingen. Je kunt middels je zoekfunctie in je browser op zoek gaan naar Xenios in de lijst, maar makkelijker is het wellicht om gebruik te maken van de knop "links naar deze pagina", links van je wikipedia-scherm direct onder de zoeken-functie. Bij Xenios zie je dan onder meer een link staan naar Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20061109. Dat is een kortere versie van de verwijderlijst die maar één dag beschrijft. Als je daar dan op "bewerk" klikt, kun je je commentaar onder je nominatie erbij zetten. Het sjabloon wordt sowieso verwijderd na 14 dagen door de moderator die verwijderdienst heeft, of soms eerder wanneer er in de tussentijd een meer ervaren gebruiker langs is geweest die vindt dat het artikel is opgeknapt. Als je wat langer mee zou lopen op wikipedia, had je dat ook zelf kunnen doen, maar voor nieuwe gebruikers is men meestal wat "strenger" in het begin. Is dit een beetje een antwoord op je vraag? Sietske Reageren? 14 nov 2006 12:15 (CET)Reageren
Dag Ronald,

Het was mij niet duidelijk dat jij de tekst aanpaste, anders had ik hem laten staan.

Mijn inhoudelijke zorg was/is echter, dat de tekst in deze vorm teveel kan overkomen als 'promotie' voor Xenios en mogelijk niet lang door Wikipedia wordt geaccepteerd. In dat geval komt hij in aanmerking voor verwijdering. Vandaar mijn voorstel tot een iets neutralere tekst.

met groet,

Rick Elenbaas

Ondertekenen[brontekst bewerken]

Dat je bijdrage niet ondertekend was, komt omdat je nog niet verteld is hoe dat werkt... :-) Mijn fout. Je kunt ondertekenen op overlegpagina's door vier tildes te plaatsen, dus zo: ~~~~. Wanneer je het bericht opslaat, verschijnt er vanzelf een ondertekening, inclusief aanklikbare link naar je gebruikerspagina (vanwaar men ook op jouw overlegpagina terecht kan komen). Ik heb je bij deze ook maar het lelijke doch veel informatie bevattende welkomstsjabloon geschonken, waar je het e.e.a. aan tips in kunt terugvinden. Groetjes, Sietske Reageren? 15 nov 2006 10:22 (CET)Reageren

Ps.: Ik heb je bijdrage op de verwijderlijst vast voor je van ondertekening voorzien, dan hoef je dat niet meer zelf te doen.

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:45 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 23:38 (CEST)