Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:ThomasKamphuisZwolle

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 maanden geleden door 2A02:A459:CC10:0:F586:A23D:AC74:89DF in het onderwerp Thomas Kamphuis
Hallo ThomasKamphuisZwolle, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.265 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Mondo (overleg) 25 okt 2023 14:31 (CEST)Reageren

Boeken in voorbereiding[brontekst bewerken]

Beste ThomasKamphuisZwolle,

Graag geen boeken in voorbereiding vermelden. Hier is Wikipedia in het algemeen niet voor bedoeld. Tenzij er bijvoorbeeld veel landelijke aandacht voor is geweest, nog voor de uitgave. Alvast dank, Bernardus63 (overleg) 25 okt 2023 16:05 (CEST) (voorheen Leo de Beo)Reageren

Thomas Kamphuis[brontekst bewerken]

Beste Thomas,

over jezelf schrijven wordt hier op Wikipedia niet erg in dank aangenomen. Het is namelijk heel moeilijk om neutraal over jezelf te zijn. Je artikel zal mogelijks als reclame afgevoerd worden. Wat ontbreekt zijn feiten en onafhankelijke secundaire bronnen die je geloofwaardigheid ondersteunen. Bv geboorteplaats en datum, welke opleiding je genoot en waar, waar je je expertise over de Vikingtijd hebt opgedaan (bv universitaire publicaties) en vooral wat is er al over jou geschreven door anderen (geen boekbesprekingen)

groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 26 okt 2023 06:22 (CEST)Reageren

Beste Sven, ik weet niet waar jouw reactie vandaan komt? Als voorbeeld geef ik schrijver Luit van der Tuuk die ook een Wikipedia pagina heeft. Hij heeft boeken geschreven over de Vikingtijd en de vroege middeleeuwen. Bij hem staan geen geboorteplaats en datum - wat doet dat ook ter zake? Als men gevonden wil worden op Wikipedia schrijft men per definitie iets over zichzelf. In mijn geval over zijn schrijven en de boeken die hij geschreven heeft. Er zijn artikelen verschenen over mijn Herinneringen aan Spoolde, Westenholte en Frankhuis boek in de media (Stentor, Swollenaer). Over mijn opleidingsniveau is alles te vinden op mijn Linkedin pagina. Luit van der Tuuk (als voorbeeld) heeft daar ook niets van op zijn Wikipedia pagina staan. Hij heeft ook geen geschiedenis oid gestudeerd, integendeel, maar heeft, net zoals ik, door veel lezen en zelfstudie, een dusdanige kennis opgebouwd dat hij boeken over de materie geschreven heeft. Mijn doel om op Wikipedia gevonden te kunnen worden is geen zelfpromotie of reclame, maar puur het feit dat ik daar gevonden kan worden onder mjjn naam . Ik begrijp dus de hele discussie niet zo. Als ik perse mijn geboorteplaats, datum en waar ik mijn expertise heb opgedaan, waar moet ik dat dan vermelden? Toch niet in de tekst van de Wikipedia pagina zelf? Waar dan (wel?). 2A02:A459:CC10:0:F586:A23D:AC74:89DF 26 okt 2023 08:24 (CEST)Reageren