Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Tommie59

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Kippenvlees1 in het onderwerp GTA V updates
Hallo Tommie59, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.750 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo Tommie, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia.

Heel erg bedankt voor de feedback. Het is natuurlijk erg fijn als mensen, in plaats van gewoon weg te gaan, laten weten dat ze moeite hebben met bepaalde dingen. Dat is helemaal niet erg; iedereen begint nieuw en zonder verstand van wiki-code. Gelukkig zijn er ook meer ervaren gebruikers die een ander kunnen helpen met dat waar ze moeite mee hebben.

Allereerst wil ik je graag wijzen op de Wikipedia-IRC, de chat voor alle Wikipedia gebruikers (dus oud of nieuw). Daar zou je voor snelle vragen gemakkelijk terecht kunnen. Als je Google Chrome gebruikt, of Mozilla Firefox, kun je gewoon een plugin installeren; als je wilt help ik je wel.

Voor de hulp bij je problemen wil ik je uiteraard graag helpen. Als er iets specifieks is, vraag het me gewoon en ik zal je antwoord geven zo snel als ik tijd voor je heb en anders doet een van de andere gebruikers het wel. Omdat ik nog niet weet wat voor vragen je hebt, zal ik hier wat van de basis-dingetjes uitleggen:

Op overlegpagina's als deze zijn er speciale codes die een overleg georganiseerd houden. De belangrijkste is waarschijnlijk wel je handtekening: zo weet iedereen wie wat geschreven heeft. Een handtekening zet je met vier tildes (golfjes): ~~~~

Als je op iemand wilt beantwoorden is het overzichtelijk als je de tekst iets laat inspringen. Dat kun je doen door voor iedere alinea een ":" te zetten. Zie hier:

Dit is dus een alinea die is ingesprongen. Je ziet de dubbele punt niet staan, maar als je straks op "bewerken" drukt kun je het wel zien (dan is de alinea weer niet ingesprongen).

Zoals je ziet is de volgende alinea weer "gewoon" niet ingesprongen.

Tot slot wil ik een van de basis-dingen voor gewone artikelen laten zien: de wikilink. Een wikilink is een link die naar een andere pagina op Wikipedia leidt. Die maak je zo: "tekst tekst tekst, tekst [[link]] tekst tekst". Wil je naar een pagina linken, maar wil je dat er een ander stukje tekst staat? Dan ziet je link er zo uit: "[[doelpagina|de tekst die je ziet]]".

Als je straks bewerkt voor een antwoord, wordt je misschien verward door de "<nowiki>" en de ""</nowiki> die in de broncode (de broncode is de code die de browser vertelt wat hij moet laten zien) staat. De nowiki term wordt gebruikt om de browser te vertellen dat wat je tussen de twee "haakjes" invoert, niet uitgevoerd hoeft te worden, maar alleen geschreven. De "/" in de tweede term geeft aan dat het daar afgelopen is. Welke termen er zijn leer je vanzelf.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. En wees alsjeblieft niet bang om iets te vragen, ik help je graag. Fey|Bart - 8 apr 2014 20:43 (CEST)Reageren

GTA V updates[brontekst bewerken]

Hallo Tommie,

ik heb je bewerking op Grand Theft Auto V ongedaan gemaakt omdat ik de toegevoegde tabel te triviaal vind om in het artikel te worden opgenomen. Dit zijn nou typisch dingen die wel geschikt zijn voor een speciale wiki over het onderwerp (zeg een gta.wikia.com), maar niet voor Wikipedia. Probeer op Wikipedia dicht bij de kern van het onderwerp te blijven; maak bij de sectie over gameplay bijvoorbeeld niet een lijstje met alle wapens in GTA V, maar beschrijf kort dat de speler toegang heeft tot een groot arsenaal aan wapens. Als je nog vragen of dergelijke hebt, kan je altijd bij mij of iemand anders (van bijvoorbeeld het computerspellenproject) terecht.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 11 jun 2014 22:15 (CEST)Reageren