Overleg gebruiker:VanBeem/Archief1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een archiefpagina. Voor nieuw overleg zie Overleg gebruiker:VanBeem

Hallo VanBeem, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.054.655 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kameraad Pjotr 18 mei 2007 21:11 (CEST)

Geachte gebruiker, Dit is de Nederlandstalige wikipedia, jouw engelstalige tekst is verwijderd. Ik wil je verzoeken om voordat je artikelen plaatst, eerst de vertaling en opmaak te voltooien. EdBever 20 aug 2007 13:48 (CEST)

Vredesmissies[brontekst bewerken]

Hallo van Beem, zou je eens een kijkje kunnen nemen op Vredesoperatie. Ik heb de Nederlandse uitzendingen toegevoegd, maar hij is nog niet compleet. Rudolphous 8 sep 2007 19:12 (CEST)

WP:CV[brontekst bewerken]

Sorry hoor, maar ik was nog bezig. Ik verwijder de dag liever zelf als ik daadwerkelijk klaar ben. Ciell 4 okt 2007 11:41 (CEST)

Mijn excuses. Ik heb niet goed gelezen. Nogmaals sorry. VanBeem 4 okt 2007 12:55 (CEST)
Dank je, ook mijn excuses voor de korte reactie, maar het werk voelt al zo ondankbaar. Dan is het aan het eind van de rit zo fijn om even een dagje weg te mogen halen... Afijn. Ciell 4 okt 2007 13:02 (CEST)

Flesh+Blood[brontekst bewerken]

Hallo, in deze wijziging maakte je ongedaan dat er gelinkt wordt naar het artikel zoals het nu is. Dat is geen verbetering. Wat je zou kunnen doen is het artikel Flesh & Blood verplaatsen naar Flesh+Blood, dat kan ik als "anoniem" niet. Dan is e.e.a. weer correct. M.v.g. 212.83.91.101 7 okt 2007 18:24 (CEST)

Maarten Hart[brontekst bewerken]

Beste VanBeem, Ik dacht er later ook pas aan toen ik op de fiets naar school zat. Stom stom stom, je kan natuurlijk niet iets aftekenen wat nog niet voorbij is. Sorry voor dat :) Zal er voortaan beter op letten :) Bedankt voor je berichtje,

Mvg Maarten

Registreren[brontekst bewerken]

Hoi Van Beem, Dank je voor je advies. Over een paar dagen post ik als geregistreerde gebruiker. --169.132.18.249 19 okt 2007 14:57 (CEST)

Tjeerd Boerman[brontekst bewerken]

Hallo, op deze pagina maakte je ongedaan dan Tjeerd Boerman in Warnsveld geboren is. Dit is wel degelijk een feit dat met bewijzen onderbouwd kan worden en heeft dus een plaats op Wikipedia. Gaarne uw wijziging ongedaan maken. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 80.89.226.49 (overleg|bijdragen) .

Als je een wijziging wilt doen onderbouw dan je wijziging in het veldje "samenvatting". Dan wordt hij niet opnieuw teruggedraaid. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 okt 2007 11:55 (CEST)

Reactie op Overleg gebruiker:213.17.8.79‎[brontekst bewerken]

hoi Van Beem, het is natuurlijk altijd goed om mensen aan te sporen om zich te registreren op wikipedia zeker als je ze daardoor niet meer op de anoniem-lijst ziet staat. Toch vind ik jouw reactie op Overleg Gebruiker:213.17.8.79 niet echt uitnodigend om je te registeren eerder als een verwijt dat door zijn goede bijdragen jij meer werk hebt. Daarnaast waren er al twee anderen die je voor gingen in het verzoek om te registreren, als hij daar niet op wil reageren dan is dat jammer voor ons, maar moeten we hem wel in zijn waarde laten. Hulde, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 27 okt 2007 18:13 (CEST)

Verwijderlijst[brontekst bewerken]

Moi VanBeem, ik kom af en toe, bij het controleren van nieuwe artikelen, lemma's tegen waarop jij een wiu-sjabloon hebt geplakt. Soms ben je echter vergeten deze daarna op de verwijderlijst te plaatsen, zou je daar aan kunnen denken? Peter boelens 16 nov 2007 16:14 (CET)

Sorry, ik dacht dat dat automatisch gebeurde, net als bij nuweg. Ik zal er proberen aan te denken. Dank je voor je opmerking. --VanBeem 16 nov 2007 19:16 (CET)
Ik heb er nog eens naar gekeken, maar het gaat wel degelijk automatisch. Als ik een wiu-sjabloon of ne-sjabloon plaats, komt het artikel automatisch op de verwijderlijst. Dus ik kan het niet vergeten zijn. Groet, --VanBeem 16 nov 2007 22:53 (CET)
Hoi VanBeem, ik zag jouw bericht toevallig voorbij schieten. Bij geen enkel sjabloon komt het artikel automatisch op de verwijderlijst. Ook niet bij nuweg, maar bij nuweg komt de pagina wel in de Categorie nuweg. Voor alle andere sjablonen telt dat je deze handmatig moet toevoegen op de verwijderlijst, daar is een trucje voor, want op al die slablonen staat rechtsonder een pijltje naar beneden en daarmee ga je direct naar de juiste verwijderlijst. De complete verwijderlijst vindt je hier. Groeten, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 17 nov 2007 08:14 (CET)
Bedankt voor de uitleg. Ik zal er in de toekomst aan denken. --VanBeem 18 nov 2007 12:26 (CET)

Beste VanBeem, Op 30 oktober heb je op het artikel Martin van Huijstee een wiu-sjabloon geplakt (omdat het artikel niet op de verwijderlijst is gezet is er vervolgens niet mee gedaan, maar dat terzijde). Ik kom het artikel nu tegen bij de nieuwe-artikelencontrole. ik begrijp niet goed wat er niet goed aan is. Het enige wat ontbreekt zijn wikilinks, maar het is een kleine moeite om die toe te voegen (heb ik zojuist gedaan). Ik heb het wiu-sjabloon daarom verwijderd, als je het artikel toch voor verwijdering wilt voordragen kun je dat alsnog doen. Fruggo 18 nov 2007 16:28 (CET)

Jacques Brel[brontekst bewerken]

Beste VanBeem, wat is er fout aan mijn bijdrage die je daarnet ongedaan gemaakt hebt? Ik haal feiten aan die algemeen bekend zijn, door niemand ontkend worden en die naar mijn mening neutraal geformuleerd zijn. Groeten, C.M.

Het ging vooral om de term Vlamingen. Brel had een grondige hekel aan de Vlaams nationalisten, de zogenaamde Flaminganten, niet aan de gewone Vlaming. Daarom heb ik je bijdrage ongedaan gemaakt. Ik had hem eigenlijk beter kunnen corrigeren. Daarvoor mijn excuses. --VanBeem 2 dec 2007 20:25 (CET)

Gebruiker worden[brontekst bewerken]

Ja, maar hoe doe ik dat dan? Moet ik me dan aanmelden als moderator? of hoe?

Eurabia[brontekst bewerken]

Beste Van Beem,

Ik heb nu behoorlijk wat tijd besteed aan het uitbreiden van het artikel. Ik hoop dat je net als ik probeert de informationele kwaliteit te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld denken aan het uitbreiden van het segment 'Kritiek'. --77.161.43.249 23 dec 2007 22:36 (CET)

gemarkeerd als gecontroleerd[brontekst bewerken]

Hallo,

ik vraag me af waarom je deze wijziging hebt gemarkeerd als gecontroleerd zonder de bewerking aan te passen. De gegeven informatie is weliswaar juist, maar de toegevoegde tekst stond onder de interwiki's, bevatte een spelfout en had een slechte opmaak (zie hier beter).

Groet, Tûkkã 19 jan 2008 12:12 (CET)

Na aanleiding van[brontekst bewerken]

Hey, na aanleiding van deze edit heb ik er direct deze edit tegenaan gegooid, consistent blijven was toentertijd al een probleem voor me blijkbaar ;-) Groetjes, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 21 jan 2008 01:24 (CET)

Dank[brontekst bewerken]

Dank voor het terugdraaien van vandalisme op mijn GP! Geen idee overigens waar ik het aan te danken heb, maar de vandaal in kwestie heeft de twijfelachtige eer om de eerste te zijn die aan mijn GP heeft lopen kliederen. Enfin, hij of zij is inmiddels een dagje in de hoek gezet. --Robert (overleg) 13 mrt 2008 14:04 (CET)

Nuttige tips[brontekst bewerken]

Hoi Vanbeem, Bedankt voor de tips!! Ik zal er naar kijken en voortaan op de knop bewerking ter controle klikken. --Roland 26 mrt 2008 14:05 (CET)

Geen dank. Het is voor nieuwe gebruikers al lastig genoeg met al die bijzondere tekens, etc. Als je nog ergens vragen over hebt, dan kun je ze hier kwijt. Wie weet kan ik je dan helpen. Groetjen van --VanBeem 26 mrt 2008 15:10 (CET)
Een vraagje nog. Ik zie dat jij geschiedenis leraar bent. Misschien weet je dan ook meer over Marinus Post. Moet een verslag over hem schrijven maar er is belachelijk weinig over hem te vinden op het internet, je komt alleen maar johannes psot tegen.:)

--Roland 26 mrt 2008 19:52 (CET)

Sorry, kan ik je niet mee helpen. Mij ook niet bekend. Over welke periode hebben we het? WO II? Verzet? Dan misschien bij het NIOD. Of het museum in Overloon. Succes verder. --VanBeem 26 mrt 2008 23:07 (CET)
Jep verzet in de WO II. Maarja ik kijk wel verder in ieder geval bedankt.--Roland 27 mrt 2008 16:05 (CET)

Patrick McEnroe[brontekst bewerken]

Beste VanBeem,

U heeft het artikel Patrick McEnroe terecht tot verwijdering aangedragen, maar kunt u in de toekomst ook de gebruiker die het artikel heeft aangemaakt een waarschuwing geven op zijn/haar overleg. Zo kunnen we optreden tegen herhaaldelijk vandalisme. Mvg, Just a member 4 apr 2008 13:47 (CEST)

En dan ook de naam van het artikel toevoegen. Het beste kunt u de naam tussen plaatsen. Het aanmaken van een link doet veel vandalen verleiden op dezelfde fout nog eens te maken. Mvg, Just a member 4 apr 2008 13:50 (CEST)
Beste Just a member,

Als u even de moeite had genomen om op de pagina met mijn bijdragen te kijken, dan had u gezien dat ik niet onbekend ben met Vandalismebestrijding. Normaal gesproken bewerk ik keurig de OP van de vandaal. Deze is er waarschijnlijk even tussendoor geglipt. Ik wil u verzoeken in de toekomst, ook naar anderen, niet zo'n neerbuigend toontje aan te slaan. Ik ben er in ieder geval niet van gediend. Toch een vriendelijke groet van VanBeem 4 apr 2008 13:56 (CEST)

Ik ben zeer verbaasd, u voelt zich schijnbaar aangevallen. Dit is niet mijn bedoeling, er is wat mij betreft niet sprake van een "neerbuigend toontje". Just a member 4 apr 2008 14:01 (CEST)
De manier waarop u mij op de correcte procedures wijst, die ik weldegelijk ken en meestal ook gewoon toepas, komt op mij "neerbuigend" over. Maar als je zegt dat het zo niet bedoeld was, is wat mij betreft de zaak gesloten. --VanBeem 4 apr 2008 14:08 (CEST)

Graag gedaan en dossier[brontekst bewerken]

Hoi, graag gedaan hoor, dat vandalisme wegwerken. Bij het dossier dat je net hebt bijgewerkt, heb ik de naam van het onzinartikel weggehaald. Misschien is dat wel een klasgenootje of zo. Bij twijfel laat ik zulke namen dan meestal weg. PatrickVanM / overleg 7 apr 2008 13:36 (CEST)

Ok, maar vorige week werd ik nogal scherp op de vingers getikt (zie boven) om ook de naam van het onzinartikel te vermelden. Al met al: nogal verwarrend. Ik zie wel hoe in de toekomst te handelen. Even wat anders. Kun jij me uitleggen hoe ik mijn OP archiveer? Hij wordt nogal lang. VanBeem 7 apr 2008 13:42 (CEST)

Nieuwe Artikelen[brontekst bewerken]

Beste vanBeem, Samen met Denhieperboree en TOM ben ik bezig om een grote achterstand in te lopen bij het controleren van nieuwe artikelen. Als ik een gehele dag doorgeploerd heb (vele uren werk) dan zie ik het resultaat graag nog even terug op de projectpagina. Mijn verzoek is: laat die gewoon even staat dan kan ik nog even nagenieten, weghalen kan ik zelf ook wel. groet japiot 25 apr 2008 18:46 (CEST)

Mij best. --VanBeem 25 apr 2008 19:50 (CEST)

Moderator[brontekst bewerken]

Waarom ben je (nog) geen moderator? Mvg, Just a member 26 apr 2008 14:16 (CEST)

Geen zin in. --VanBeem 26 apr 2008 21:55 (CEST)
Je houd je veel bezig met het bestrijden van vandalisme, je zou een goede aanvulling zijn. Just a member 27 apr 2008 16:25 (CEST)
Dank je voor het vertrouwen, maar ik heb de Richtlijnen voor moderatoren een beetje doorgelezen en ik heb echt geen zin in al die rompslomp en heisa er omheen. Laat mij maar rustig op mijn manier aan vandalismebestrijding doen. Ik hoef niet zo nodig allerlei 'verantwoordelijkheden' te hebben. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat het op een gegeven moment niet goed gaat. Nogmaals, dank voor het vertrouwen, maar nee dank je. Een vriendelijke groet van VanBeem 27 apr 2008 21:41 (CEST).

Pagina Jules Otto[brontekst bewerken]

Beste van Beem, Ik vindt dat mijn muzikale bijdrage vermeldenswaardig is. Als producer heb ik o.a. in december nog een album uitgebracht en mede daarom moeten mijn muziek projecten, net als vele andere artiesten te vinden zijn op Wikipedia. Als jij vindt dat het op een andere wijze moet gebeuren, vetrel mij dan hoe ik het moet doen of wellicht wil jij voor mij op de juiste wijze een pagina maken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.97.10.212 (overleg · bijdragen) 22 mei 2008 17:05 (CEST)

De pagina waar het om gaat, Jules otto is door collega JacobH regulier tijdens een onderhoudsverwijdersessie na twee weken beoordelings/verbetertijd als niet encyclopedisch verwijderd. Over jezelf schrijven is trouwens sowieso niet echt gewenst op Wikipedia. Als je echt beroemd bent geworden wordt er heus wel een artikel over je geschreven. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 mei 2008 17:10 (CEST)

Vandalismebestrijding[brontekst bewerken]

Beste,

Je hebt het artikel 3-D film wel als nuweg neergezet, en ook gemeld in het overleg van het IP-adres. Maar je was vergeten het op de lijst Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Direct te verwijderen neer te zetten. Dit is niet echt handig voor de moderators, graag voortaan niet vergeten. Met vriendelijke groet, LolSimon -?- 3 jun 2008 16:28 (CEST)

Als je het sjabloon nuweg aan een artikel toevoegt, komt het automatisch in de Categorie:Nuweg. Ik heb hier eerder al contact over gehad en inmiddels zeer vaak dit sjabloon gebruikt zonder door een moderator op de vingers getikt te zijn. Dus....... Mvrgr VanBeem 3 jun 2008 16:35 (CEST)


Overleg gebruiker:217.122.132.179[brontekst bewerken]

Hoi VanBeem. Van dat mogelijks cyberpesten heb 'k even "geknoei" gemaakt, 't is namelijk de 13-jarige zelf... Dolledre Overleg 29 okt 2008 19:14 (CET)

Ok. Ik beschouw dit soort 'toevoegingen' in eerste instantie als cyberpesten, simpelweg omdat het vaak zo is. Indien niet het geval, lost het zich vanzelf op. Bedankt voor het op de hoogte houden. VanBeem 29 okt 2008 19:19 (CET)

Terugzetten "waarschuwing"[brontekst bewerken]

Hallo, een vraag over het terugplaatsen van een door een medegebruiker geplaatst sjabloon; een andere gebruiker, Eve, vond het ook overdreven. Ik haal het weer weg; het is lelijk zo groot in beeld en bovendien overbodig. Graag een reactie als je een andere mening hebt. Groetjes, 92.66.118.90 17 dec 2008 17:10 (CET)

Gezien je 'gedrag' op andere OP's etc, lijkt me elk commentaar volstrekt overbodig!!!! VanBeem 17 dec 2008 20:52 (CET)