Overleg gebruiker:Vergane glorie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vergane glorie is geïnteresseerd in biografieën van oudere mensen.

Hallo Vergane glorie, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.946 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dick Witte[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, ik heb je artikel Dick Witte voorgedragen voor verwijdering. De relevantie blijkt niet duidelijk uit het artikel. Zijn werk als schrijver lijkt alleen in een paar lokale Friese media te worden vermeld. Daarnaast is het nog werk in uitvoering (dat betekent dat de opmaak nog niet goed is en dat er nog geen doorverwijzingen in staan) en zijn veel zinnen niet neutraal. Een voorbeeld daarvan is de zin "Het bleek een regelrechte bestseller in Friesland." Dat is niet de manier waarop een artikel hier geschreven dient te zijn. Ik kan je helpen met de opmaak, maar de promotionele toon moet je er zelf uithalen. Als je dat doet en verder duidelijker kan maken waarom Dick Witte een artikel op Wikipedia verdient, kan het artikel wellicht blijven. Sikjes (overleg) 24 jan 2015 23:13 (CET)[reageer]

Dag Vergane glorie. Je meldt niet wat je beweegredenen zijn, maar het leeghalen van een artikel is nooit de bedoeling en wordt gezien als vandalisme. Discussie over het lemma Dick Witte is mogelijk op de beoordelingspagina, een link is te vinden in het kader boven het artikel. Vr. gr. --JanB (overleg) 25 jan 2015 10:50 (CET)[reageer]

Gais Meinsma-Greydanus[brontekst bewerken]

Hallo Vergane glorie,

Zoals afgesproken heb ik het kladblokartikel over Gais Meinsma-Greydanus gewikificeerd en in de artikelruimte geplaatst. Mooi werk, een aanwinst voor de encyclopedie! Ik heb her en der wijzigingen aangebracht waarover te twisten valt. Zo lees ik bij de bibliotheekcatalogus dat het boek van Jolt Oostra uitgegeven is door Oostra in Drachten, maar Boekwinkeltjes.nl heeft het over Telenga's drukkerij bv Franeker. De bieb sla ik dan hoger aan als bron, bovendien zijn drukkers meestal geen uitgevers. En zo zijn er meer details. Aan de lopende tekst heb ik na het Wikicafé niets noemenswaardigs meer veranderd, die was uitstekend. Dank voor dit portret!

Met vriendelijke groet — bertux 13 dec 2019 02:11 (CET)[reageer]