Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Vivian Kleyn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Vistaus in het onderwerp Beoordelingsnominatie Harry Kleyn (tweede poging)

Hallo Vivian Kleyn, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
StuivertjeWisselen (overleg) 29 aug 2022 12:39 (CEST)Reageren

Harry Kleyn[brontekst bewerken]

Hallo Vivian Kleyn, je hebt een artikel geschreven over Harry Kleyn. Zou je nog eens door de tekst willen gaan en deze zakelijker, neutraler en meer to-the-point willen maken? Bijvoorbeeld een zin als Begaafd fotograaf en immer bescheiden, passend bij zijn Indische afkomst hoort niet thuis in een encyclopedie, en zo zijn er een hoop van dat soort passages in je artikel terug te vinden. Daarnaast wil ik je vragen ook onze conventies in acht te nemen. Alvast bedankt, StuivertjeWisselen (overleg) 29 aug 2022 12:45 (CEST)Reageren

Hallo Vivian Kleyn, graag je reactie. Zijn Indische afkomst verklaart zijn sterke bescheidenheid is niet echt een verbetering, de strekking is namelijk hetzelfde en die kan ik niet als neutraal beschouwen.
Wat andere voorbeelden:
  • Zijn oeuvre betekent een artistieke verrijking van de geschiedenis van de Nederlandse fotokunst; geen Indisch kunstenaar van zijn tijd bracht zo treffend de intrinsieke waarden van Amsterdam en Nederland in beeld.
  • Pionier was hij als grondlegger van foto-beeldverhalen in Nederland (1958-1962), Romance, Geïllustreerde Pers, en daarmee toonaangevend.
  • Een inspirerend huis, gebouwd circa 1877, waar werken en creëren met wonen was verweven. Een gezin en een levendig va-et-vient van vrienden, artiesten, dansers, fotomodellen en verwanten.
  • Het gezinsleven ademende de Indische sfeer: de taal gelardeerd met Maleise woorden, de pan rijst immer aan het nagaren in een van de bedden.... want er was altijd eten: bami, nasi goreng, smoor of andere Indische bijgerechten.
  • Harry was expert in 'uit de hand' fotograferen; lange sluitertijden, toch geen statief. Hierin herkent men de hand van de Indischman.
Je naam suggereert dat je dicht bij het onderwerp staat. Dat kan een neutraal standpunt in de weg staan, wat voor de artikelen hier wel een vereiste is. Bovenstaande moet echt opgelost worden, anders vrees ik voor behoud van dit artikel. Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 29 aug 2022 13:44 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie van Harry Kleyn[brontekst bewerken]

Hallo Vivian Kleyn, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Harry Kleyn. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Een lijvige biografie over een fotograaf, waarschijnlijk geschreven door een familielid. Gevolg is dat het volstaat met niet-neutrale passages en trivialiteiten en is de tekst niet encyclopedisch en zakelijk geschreven. Een goede structuur ontbreekt, wikificatie moet nog plaatsvinden en onafhankelijke bronnen zijn zeer welkom. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, StuivertjeWisselen (overleg) 29 aug 2022 15:19 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Harry Kleyn (tweede poging)[brontekst bewerken]

Hallo Vivian Kleyn, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Harry Kleyn. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. MVG, Groempdebeer (overleg) 15 sep 2022 16:35 (CEST)Reageren

Beste Groempdebeer. We hebben de oorspronkelijke tekst zoveel mogelijk ingekort en verzakelijkt. Ik hoop dat de tekst nu de goedkeuring van de beoordelingscommissie kan verkrijgen. Als er nog aanpassingen gedaan moeten worden zijn we daar natuurlijk toe bereid. Vivian Kleyn (overleg) 15 sep 2022 16:41 (CEST)Reageren
Beste Vivian Kleyn, graag reageren in de openbare discussie op de beoordelingslijst. Met vriendelijke groet, Mondo (overleg) 15 sep 2022 17:44 (CEST)Reageren