Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Voetbalinformatie1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Edoderoo in het onderwerp Scott Brown
Hallo Voetbalinformatie1, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.212 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Encycloon (overleg) 18 mrt 2020 19:47 (CET)Reageren

Scott Brown[brontekst bewerken]

Hoi Voetbalinformatie1. Allereerst van harte welkom op wikipedia. Ik heb de wijziging op Scott Brown weer ongedaan gemaakt. Ik dacht inderdaad eerst even dat het dezelfde was, maar het is inderdaad een andere voetballer met dezelfde naam. Echter is de oplossing niet om de doorverwijspagina aan te passen. Immers ook personen die zoeken naar de politicus Scott Brown komen op die pagina terecht. Dat is dan ook het doel van doorverwijspagina's. De oplossing zit in de naamgeving van het artikel. Als je kijkt op de Engelstalige wiki dan zien we dat daar gekozen is om de geboortedatum in de titel te zetten om zo de verschillende Scott Browns een eigen artikel te geven. Ik heb nu op de doorverwijspagina een link toegevoegd naar Scott Brown (doelman). Dat is een optie die ik net bedacht heb, maar je kan het ook aanpassen naar iets met de geboortedatum. Ik hoop dat dit wat handvatten geeft om verder mee te gaan. MatthijsWiki (overleg) 18 mrt 2020 19:53 (CET)Reageren

Kijk graag ook even hoe artikelen van andere voetballers/keepers eruit zien. Wat ik allereerst mis is een eenduidige inleiding (in tekst) van het artikel. Nu is het enkel een infobox en een prestatie-tabel, die natuurlijk prima in het artikel horen, maar een kort, beknopt verhaaltje dat in 2-3 zinnen uitlegt wie/wat Scott Brown was, hoort er wel degelijk bij. Succes alvast! Edoderoo (overleg) 19 mrt 2020 13:30 (CET)Reageren