Overleg gebruiker:Vollebergh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom[bewerken]

Beste Vollebergh,

Van harte welkom op Wikipedia en bedankt voor je inzet tot nu toe! Mijn naam op Wikipedia is Ninane en ik wil je graag een aantal tips geven omdat nieuwe gebruikers vaak niet vertrouwd zijn met wat er wel (en niet) kan op Wikipedia. Wanneer je zelf nog niet zo bekend bent met Wikipedia, dan heb je misschien iets aan dit bericht. In onderstaand bericht, en in het zie-ook-kader, kun je op de blauwe woorden/zinsdelen klikken om meer over een onderwerp te weten te komen.

Allereerst: de pagina die je nu ziet, is je overlegpagina. Hier kunnen andere gebruikers van Wikipedia met jou in contact treden, bijvoorbeeld wanneer ze je hulp willen vragen bij het maken van een artikel of wanneer ze zich afvragen waarom je een bepaalde bewerking doet. (Het is trouwens ongewenst om teksten van deze pagina te verwijderen.)

Twee zaken zijn van groot belang voor Wikipedia-artikelen: ze moeten encyclopedisch zijn en ze moeten fatsoenlijk zijn geschreven en opgemaakt. In het artikel Wikipedia:conventies lees je meer over hoe een Wikipedia-artikel opgebouwd moet zijn, maar je kunt natuurlijk ook rondkijken hoe andere artikels eruit zien. Het belangrijkste idee achter Wikipedia, is dat iedereen die wil artikelen kan aanmaken en bewerken. Houd er dus rekening mee dat niet alleen jij andermans artikelen mag bewerken, maar dat anderen ook 'jouw' artikelen mogen aanpassen. Als je, wellicht vanuit een bepaalde interesse, een bewerking op Wikipedia wilt doen, dan luidt voor iedereen de Wikipedia-slogan: voel je vrij en ga je gang. Bekijk ook eens gewenste artikelen. Wanneer je wilt experimenteren, dan kan dat in de Wikipedia-zandbak.

Elk artikel heeft een overlegpagina (die vind je door boven een artikel op 'overleg' te klikken). Als je denkt dat iets in het artikel niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. Deze pagina kun je ook gebruiken om de mening van andere gebruikers te peilen wanneer je een ingrijpende of controversiële wijziging wil doorvoeren. Bijdragen op overlegpagina's onderteken je met vier tilde's, dus zo: ~~~~. Dit zorgt ervoor dat automatisch de afzender en het tijdstip van plaatsing geplaatst worden. Bijdragen in de artikels zelf mogen in tegenstelling tot die op overlegpagina's niet ondertekend worden.

Waar duizenden mensen aan een 'project' werken, komen natuurlijk nogal eens meningsverschillen voor. Als men echter in ieder geval correct, netjes en beleefd blijft, en de wikipedia-etiquette volgt, dan kunnen we met zijn allen Wikipedia verder helpen.

Als je na het lezen van deze tips toch nog vragen mocht hebben: schroom niet om mij of een andere gebruiker iets te vragen, de helpdocumentatie te lezen of een vraag te stellen bij onze helpdesk. Ik wens je veel plezier op Wikipedia!

Vriendelijke groeten,

Ninane (overleg) 6 mei 2007 00:42 (CEST)

Joanneke Kruijsen[bewerken]

Kunt u een bron toevoegen voor het overlijden van Joanneke Kruijsen (of daar hier naar verwijzen als het niet lukt om die zelf te plaatsen)? Ik kan er zo vlot niets over vinden en zeker voor zoiets ernstigs is een manier om het te verifiëren wel gewenst. Groet Toth (overleg) 29 mei 2016 23:22 (CEST)

Dit heb ik vernomen via de Facebook-pagina van een van haar beste vriendinnen. https://www.facebook.com/lidwien.appels/posts/10154202512726499 JosV (overleg) 1 jun 2016 07:44 (CEST)