Overleg gebruiker:Voorbijganger2
Onderwerp toevoegenHartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.388 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Mvg. Antoine.01overleg(Antoine) 5 feb 2014 23:39 (CET)
Roulandt (ligfiets)
[brontekst bewerken]Beste Voorbijganger2, ik heb je bewerking in het lemma van de Roulandt (ligfiets) teruggedraaid. Graag eerst een bron waaruit blijkt dat er inderdaad toentertijd een inferieure partij staal voor de Roulandt ligfiets is gebruikt zoals je aangaf? Laat dit je echter niet ontmoedigen om bij te blijven dragen en wens je nog veel plezier op Wikipedia toe. Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 6 feb 2014 00:03 (CET)
Roulandt: Hallo Antoine. Ik snap niets van wikipedia dus excusesnals ik fout zit
IK heb zelf een Roulandt. Dit is mijn tweede frame. Eerste was nr. 22 en deze heeft geen nummer. Maar ik weeg 150 kilo en na 25 jaar is mijn frame nog heel. Wat voor mij betkent dat het ontwerp wel stevig is maar hwt staal niet altijd. Verder kun je op een Roulandt nietzitten, want er zit geen zitvlak aan de stoel. Er is alleen een rand voor de onderrug. Tot slot heb ik vroeger duizenden fietsvakantiekilometers gemaakt met veel bagage, maar nog nooit een wheelie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Voorbijganger2 (overleg · bijdragen)
- Beste Voorbijganger2, Ik heb de conversatie die je op mijn overlegpagina had geplaatst hierheen verplaats zodat het centraal blijft. Anders is het één en ander straks nog moeilijk te volgen. Ja en wat deze ligfiets betreft, daar heb ik totaal geen weet van. Het enige wat ik heb proberen duidelijk te maken is, dat als je iets op Wikipedia plaatst er ook bronnen bij vermeld moeten worden om het aannemelijk te maken dat het geen je schrijft ook klopt (een verwijzing naar een krantenartikel hierover bijvoorbeeld)! En Voorbijganger2, als je iets heb neergeschreven op een overlegpagina, zou je dan vier tildes (deze ~) erachter willen plaatsen (dan verschijnt automatisch je naam en ook de datum)? Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 6 feb 2014 13:40 (CET)
Hallo Antoine.01. Ik vind het allemaal prima. Maar snap niet waarom iemand anders dan mijn oorspronkelijke tekst mag aanpassen zonder bronnen te vermelden. Zo is de term zitfiets mij geheel onbekend, het soort fiets dat de Roulandt is, wordt een longrider genoemd. Meneer Wannee introduceert het begrip zitfiets op z´n eigen pagina `At present, the Roulandt is no more considered as a real recumbent bike, but more as a sitting bike, because you sit pretty upright on it. This bike had many 'children's diseases' and designing errors: It was a real pioneer. Eventually the production ceased in 1988.`, maar ´considered a sitting bike is niet hetzelde als ´zitfiets genoemd worden´. T.a.v. de bron over het staal, dit is mij bevestigd door Mark Burger, de eigenaar van Nederlands grootste ligfietswinkel ACE in Wintersijk. T.a.v. de de degelijkheid van de latere frames )die dus wel van goed staal zijn gemaakt, wordt ook melding gemaakt in de twee artikelen op deze link. http://www.ligfiets.net/product/bike/71/roulandt.html#comments . Mijn fiets is dus niet enige overlever. Het verhaal over meneer Aart Roelandtkan best kloppen, maar mijn fiets komt van Van Dijk en Eger, de industriele vormgever. Zoals ook uit dit artikel blijkt± http://www.digibron.nl/search/detail/012e9a7b27e6dc336d8ad810/roulandt-revolutionair-in-diverse-opzichten 83.82.236.179 7 feb 2014 00:03 (CET)
- Beste Voorbijganger2, U geeft aan alles prima te vinden en komt er achteraan een heel betoog van het geen u raar vindt. In dat betoog laat u ook de naam vallen van Wannee die uw tekst heeft veranderd. Is het dan niet beter hem hierover te benaderen en hem uitleg te vragen over het geen hij veranderd heeft? Ik kan niet voor Wannee spreken, daar ik zijn gedachte gang niet kent omtrent de Roulandt fiets! O ja, in uw tweede link die u heeft neergezet hierboven wordt ook gesproken over een fiets waar je zowel comfortabel op zit (het geen Wannee dus noemde) maar ook half op kunt liggen? En nog even terug te komen op bronnen, het is niet genoeg dat iemand iets mondeling bevestigd zoals de heer Mark Burger dat na u toe heeft gedaan zoals u aangeeft. Het moet verifieerbaar zijn, door met een link naar een artikel in de krant of naar een andere bron te verwijzen waar dat te lezen valt. Maar los van dit alles stond er in het geen ik weg heb gehaald van u iets over inferieure partij staal wat was gebruikt, dit kan niet zomaar op Wikipedia gezet worden als hier niet echt bewijzen voor aan te voeren zijn! Want iemand kan dan wel failliet zijn gaan om allerlei redenen, maar of dit dan komt door het gebruik van inferieure staal moet toch echt hard gemaakt worden. Want mocht dit niet echt het geval zijn dat er inferieure staal is gebruikt, schaad je iemand door dit op Wikipedia te zetten wat iedereen kan lezen! Ook nog even terug te komen op de vier tildes, het beste kunt u eerst inloggen alvorens u wat neerschrijft op Wikipedia. Want als u dan vervolgens klaar bent en dan de vier tildes neerzet achter uw laatste zin, dan verschijnt uw naam in plaats van uw IP-adres. En als laatste, misschien zou u ook een spatie willen gebruiken tussen het geen een ander heeft neerzet, want dan is er duidelijk onderscheid van wie wat neer heeft geschreven (dat leest wat makkelijker)? Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 7 feb 2014 12:25 (CET)
- Beste Voorbijganger2 nog even, u geeft aan hierboven niets van Wikipedia te snappen. Maar ik zie dat u onder IP-adres 83.82.236.179 al vanaf 7 apr 2012 geregeld actief bent op Wikipedia, zie hier. Misschien een idee nu u bijna twee jaar actief bent op Wikipedia, om dan hulp te gaan vragen aan een coach daar u aangeeft het niet te snappen? Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 7 feb 2014 14:26 (CET)